Těhulky, snažilky, pojďte sem 🙂🙂🙂🙂
Ahoooj holky 🙂 patřím mezi snažilky a dělá mi velkou radost vidět pozitivní testíky, vaše veselé zprávy a radost, že vám to vyšlo a budete maminkami 🙂 Můžete se tu podělit a házet fotečky testíků a cokoliv chcete, ať mě uběhne ten čas, kdy sama čekám 😊😊😊😊
@evikkk13 já bych to nerušila, třeba vás to překvapí a výsledky už budou 🙂 já taky jednou byla takhle překvapená 😀
Jinak my včera třetí den kultivace pořád 15 embryí 🙏 dvě teda dvou buněčný ale ostatní 4-8 což je v pořádku 🙂
@brambora28 Prekvapena urcite nebudu, protoze pro ty vysledky si musim osobne dojit a jsem na to objednana 18.1. 😉
@brambora28 to je nádhera 🙂 15 embryí je fakt hodně. Moc vám přeju ať to vyjde hned napoprvé 🙏
Ahoj holky 🙂 Tak hlásím, že máme zmraženo 12 embryí jedničkové kvality 🙂 Do cca 3 týdnů by měly být výsledky PGD, ale myslím, že to stejně v dalším cyklu nestihneme 🙂 Ale já si počkám 😉
@brambora28 to jsou super zprávy 🙂 už se to blíží, věřím, že se brzo zařadíš mezi těhulky 🙂
@brambora28 Tak to je super cislo! Kdo si pocka, ten se docka...😝 Drzim palce, at jich co nejvic uspesne projde pres PGD, ale ve finale...1 uspesne ke stesti postaci 🤰
@brambora28 to je super. Moc drzim palecky. 😉
@markethy235 tak na nic nemusim,pozadala jsem o utz na prenatalu a pry,kdyby byly srusty,tak by mu to tam svitilo.Ze na to chodit nemam,srusty nemam.tak snaaad a pristi tyden jdu zkusit Dornovu metodu na zada...
@katmir ahoj, jak to vlastne je ted u tebe? Jaky jste se svagrovou vymysleli postup? ☺
@uwe tak to bude dobre 😉 na co je Dornova metoda? Taky mam se zady nejaky problemy, tak se informuji.
Ahoj holky, včera jsme byli pro výsledky imunologie. Manželův spermiogram je OK, množství i aktivita nad průměrem, jen trochu horší morfologie, ale to prý při tomto množství a aktivitě není nijak významné. Já jsem svoje výsledky asi ještě úplně nepochopila - každopádně mám celkově zvýšenou sedimentaci, zvýšené NK i NKT buňky a protilátky ANA screen - pokud s tím někdo máte zkušenosti, pište, pište. Pochopila jsem z toho, že zkrátka můj imunitní systém vyhlásil válku a tím navýšil NK buňky (natural killers) a všechno, co tam podle něj nepatří, zabije...První otázka imunoložky byla, zda jsme již uvažovali o IVF a když jsem řekla, že jsme to zatím s nikým nerozebírali, tak mi řekla, že pokud se chceme ještě snažit přirozeně, tak brát Medrol s tím, že ho můžu užívat tak 3-4 měsíce, pak je nutná pauza. Můžu ho brát i v případě IUI a pokud bychom se rozhodli pro IVF, mám jí zavolat a domluvíme se jinak. Pořád nevím, v čem by při tomto problému pomohlo IUI nebo IVF, ale za týden to proberu s doktorem v CAR...chjo, to jsou věci pořád 🙄
@markethy235 to teprv zjistim v utery vecer 😊 ale melo by to celkove napravit zada a zkusim to u soukromnice,tak to bude i vetsi intenzita,nez rychla Mojziska hrazena pojistovnou 😊 Doporucila mi ji znama,ze byla po potratech a pomohla ji Dornovka...Tak jsem se nevyptavala a rezervovala termin 😂
@markethy235 mne se ted hodne zpozdila ovulka a i ms,vypadalo to na anovulacni cyklus,tak jsme si s manzilkem uzivali a stejne se nepovedlo. Ted mam posledni cyklus s Estrofenem a po vanocich by se mel nasazovat Clostilbegyt a Utrogestam.
Ted hodne pecu cukrovi a i v praci mam plnou zamestmanou hlavu,tak moc na to nemyslim. Ale uvidime...nekdy se zadari.
A co u vas?
@evikkk13 ja mam da se rict preventivne nasazen Prednison 7.5 mg/denne. Coz je skoro to same jako Medrol a nemam to nejak casove omezene,budu ho brat az do 13.tt,ted ho beru 2 mes. Mam polyvalentni alergie a protilatky na stitnici,ale tyhle vysledky mam o.k.
Ale ja jsem zvykla,kdyz blbe dycham (astma),tak beru i 60 mg,ale nastesti uz dlouhoooo neeee.🙂
Za me bych do neho sla.
@uwe tak to potom dej vedet 😉 ja chodila k fyzioterapeutovi, potom jsem se cviky uvolnovaci naucila doma a kdyz nepomohou musim na odblokovani. Tak jakmile potom takhle vidim neco na zada, hned se ptam.
@katmir u nas porad na stejno, mam za sebou pruchodnost, ktera je pry u me hodne dobra, ani jsem cely to vysetreni necitila. Po testu pruchodnosti budu mit ted jeste jednu IUI a kdyz ani ta nepomuze, tak v unoru zacinam stimulovat na IVF, takze jeste pred IVF nechame jeden cyklus. Jinak to taky bereme v klidu, co jineho po takove dobe. Ted je toho v praci i doma hodne, tak to ani moc nevnimam, cukrovi mam zatim jen 3 druhy 😂 vyzdobu taky malou, musim to tento vikend dohnat, to clovek ani na nejaky snazeni nemysli.
Na co je prosim ten Medrol?To se dava take na udrzeni tehotenstvi po potratech?Ja vzdy dostanu Utros na spineni,nikdy nezabral..Tak bych rada vedela,co se da jeste zkusit na udrzeni a zda se to bere jeste pred otehotnenim?
A jeste prosim...defekt hlavicky spermii - 94% je pry ok???Kdo se v tom vyznate?😊
Hezký večer holky 🙂 My byli na víkend kousíček od Jeseníků u známých na chaloupce, je to tam jako v pohádce! Slavíme takto každý rok Vánoce s Vlastovymi spolužáky z vysoké, vždy jsme u jedněch v Olomouci a letos jsme jeli k nim na chaloupku. Bylo to krásné, všichni už mají děti, tak nás bylo plno. Akorát jsem se moc nevyspala a poslední dobou jsem toho měla moc, byla unavená a v noci mě začalo hrozně bolet v krku, nemohla jsem polknout a ráno mě bolelo celé tělo, takže bych řekla že trochu zkolabování organismu.. takže zítra doma a půjdu k lékaři.. mrzí mě to, měla jsem v plánu trhy.. tak snad to nebude já dlouho 🙂
@uwe
Medrol nebo Prednison se dava,aby tvoje telo nemelo prehnanou reakci na spermie nebo na embryjko. Ja uz na prednisonu jsem 2 mes.
@markethy235 ja uz 15 druhu,ale uz pristi vikend nas cekaji prvni stedry den.🙂
@brambora28 Jeseniky je moje srdickova zalezitost,i svatbu jsme tam meli. 🙂
@uwe
mela jsem dve biochemka,k tomu jsem silny alergik a astmatik a mam protilatky proti vlastni stitnici,tak jsem se na tom domluvila se svagrovou (gyn.),ktera me ma v peci. Stejne rikala,ze to ve vetsine carech pisou.
Ja bych se asi takhle odbyt nenechala. Nech si udelat imunologii. Min. NK bunky,T -lymfocyty,ty uz hodne napovi.
Pokud mas po tolika potratech,tak asi bych udelala i hematologii k vylouceni ledeinske mutace.
@katmir jooo tohle vsechno mam, myslim,pokud to je zakladni vysetreni v caru...tak to mame.Vsechno ok.Jen mirne zvys.protilatky na stitnou...kolem 2,8 co si pamatuju,jinak IgM zvys,ale po dalsich odberech ok.Napada me leda,ze v caru jim bylo jedno,kdy krev odebiraji...musi to byt v urcitou dobu cyklu?Dneska jdu na preventivku,zeptam se na ty leky..
@brambora28 jeee to tiše závidím podle fotky je to nádherný místo 🙂 Však se v klidu vylež, do vánoc máš 14 dní a vyškovský trhy začínaj až 18. 😉 a ber to zrovna jako poslední marodku před těhotenstvím protože až budete mít miminko nebudeš si to moct dovolit. A že ho mít budete na to vem jed, výsledky máte krásný 🙂
Ahojte holky, můžu se k vám přidat? Dnes jsem 5+3, byla jsem na UTZ a byl tam je váček a žluté tělísko. Dr. říkala, že by tam ráda viděla víc, ale i tak je to prý na dobré cestě. Na další kontrolu jdu až 4.1. Jsem z toho nervózní.
Holky, tak já dnes byla na konzultaci všech výsledků v CAR. Hysteroskopie OK, hormonální profil OK, genetika OK, imunologie problém a hematologii budu mít v lednu, ale to Dr. řekl, že se kdyžtak holt nasadí nějaký anopyrin a dá se to řešit za běhu. Odsouhlasil navrženou léčbu kortikoidy s tím, že to mám začít brát až 1DC dalšího cyklu a zkusit tak 3-4 měsíce, zda se podaří počít. Pokud ne, podíváme se ještě blíž na zoubek ovulaci, ale 2x jsem otěhotněla prakticky během těch 3 měsíců, tak třeba to klapne zas. Pokud klapne, tak k němu na potvrzení těhu a pak kontrola endokrinologie a imunologie kvůli zvýšení dávek léků. IVF říkal, že zatím vůbec nemá význam, tak moc nechápal, proč o něm paní primářka z imunologie mluvila, dle něj zbytečně zatěžování těla v mém případě a uvažoval by ho až kdyby se dlouho nedařilo a nebo se problém opakoval. Je to milej chlapík a docela mi nalil pozitivní náladu do žil, že to nějak prostě zvládnem 🙂
@brambora28 Chaloupka naprosto kouzelná! A jak se cítíš? Mně bylo teď blbě 2 dny, měla jsem oteklou mandli, ale dneska mnohem lepší a na trhy se chystám dnes do Prahy 🙂 Mám teď 3 dny volna. Jak se daří embrouškům? 😝

@brambora28 Tak ty jsou boží! A 15 embryek je taky boží, držím jim palce! 🙂 Já zjistila na hematologii, že výsledky trvají minimálně měsíc a vzhledem k svátkům, tak až cca v půlce ledna. No uff jako...tak hlavně, že mám 13.12. termín v CAR setkání nad všemi výsledky. Zvažuju, jestli to posunout a nebo si jít poslechnout alespoň dílčí info 🙄