Test Covid škola. Je právně v pořádku, když s tím nesouhlasím?
Ahoj, pokud to není zákonem dané je právně v pořádku nechat testovat dítě před vstupem do školy, když s tím jako rodič nesouhlasím?
https://www.forum24.cz/miliardovy-byznys-ve-sko... Jeste si nekdo mysli,ze jde o nejakou ochranu zaku ci ucitelu ve skolach?Predrazene nespolehlive testy toho moc neporesi,jde hlavne o byznys.Je to fakt hnus.
@futyska tohle je těžký téma, me by ani tak nevadili testy, kdyby to kluk neměl týden tak a týden tak... ta rotační výuka mu vůbec nevyhovuje a dokonce se nechal slyset, ze uz do skoly ani nechce. je teda fakt, ze jsem ted doma na rizikovym, takze ja mu varim, on mi topi a mame fajn symbiozu. kdyby melo dojit na testy, tak si rikam at jsou klidne denne, ale s tim ze ty deti budou ve skole normalne, tj. bez rousek s hodinami tv a hv a proste kazdy tyden... podle zatim dostupnych zprav taky dvakrat nejasam i kdyz testovani mi nevadi
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/babis-chci-z... asi jim to od brezna stejne neklapne
@marcicek84 ja bych rekla, ze to neklapne ani do konce cervna. A tipuju, ze ani od zari ne.
@alcar nestras od zari uz by mohlo proboha 😂
@holkaokomodra no ja uz neverim. 😏
@alcar ja si taky nedelam iluze... to je holky takovej bordel, ze uz si o tom netroufam ani nic myslet...
@holkaokomodra oni si zase nejakou tu epidemii vytvori. Budeme tady mit chorvatske, rumunske a bangladešske mutace a na konci srpna to bude rust, bo to tady “dotahnou” zase ti dovolenkari.
@alcar 😂😂😂😂 jj, tak hlavne ze se od jara vymyslel funkcni systém, ktery jiste pujde uplatnit i v srpnu 🙄 😉😂
@holkaokomodra system ala rouska navic. S kazdym rokem epidemie budeme vrstvit. Za chvili budu mit vic vrstev na hube nez v gatich. 🤣
Ale jako sranda. Tipuju, ze na leto se budou vyrobci predhanet ve vodeodolnych respiratorech. To budou materialy jak plenky do vody pro decka. 🤣 Ale ☝️mozna si zaplavem. 😁
@alcar hele aby nebylo potřeba pridavat vrstvy aj tam 😂😂😂 az se z toho vsichni po... 😂😂 ale ted v mrazech byla rouska dobrá 😂 nemusela jsem tahat salu...
@alcar vodeodolne respiratory 🤣🤣🤣😂😂😂
@alcar hele to uz můžu nandat rovnou snorchl
@holkaokomodra no ted jsem se zamyslela a vlastne je docela realne, ze cinsti vedci zjisti , ze koronavirus se vylucuje i skrz vaginalni sekret...hm, takze po plavani. 😏🤣
@holkaokomodra ale s rouskou navrchu!
@alcar 😂😂😂😂 to by byla p.del 😂😂😂
@alcar jasne ze rouska na pruduchu ale podsttane mensi kousek, kdyz jednu klasiku rozctvrtis a zajistis gumickou, usetris 😂😂😂
@holkaokomodra ale nesmi te splachnout vlna 😂
@alcar ja bych s tim sla do kaufu 😂😂 leda ze by meli vlnu slev 😂😂😂
@marulu to máš pravdu, stačí uvolnit některá debilní a zbytečná opatření a nechat ekonomiku fungovat. Rozhodně k tomu není potřeba nesmyslné testování.
@zuzineckah hlavne temi nespolehlivymi testy 🤦🏻♀️ srejne to nestihnou rozchodit,hadaji se o vyberu dodavatele...cele skolstvi je v rozkladu,az se dohadaji bude mesic a pul do konce skolniho roku,takze pak si rekneme,deti z kazdeho pololeti byly mesic a pul ve skole...
@zuzineckah já jsem všema deseti pro uvolnění opatření, hlavně škol. Jenže lidi musí pochopit, že k tomu by bylo potřeba důsledně dodržovat opatření a to testování atd k tomu patri a mohou být výraznou pomocí ke zlepšování celkové situace. To že vláda ani není schopná vybrat testy to je zase jiný příběh.
@marulu ja myslim,ze ty postoje tady uz vysvetlovalo nespocet osob,ty chces testovani za kazdou cenu,konec pribehu.
Testy jen tak nebudou,konec dalsiho pribehu,na zakladky, jestli na ne dojde,tak bude tak konec dubna nebo kveten a je otazka,zda se stale bude testovat,nebo to testovani zacnou deti odmitat...byt zavisly na vysledku testu,ktery neovlivnis k tomu, aby jsi byl spolecnosti dostatecne dobry,aby te pripustili ke vzdelavani mi prijde mimo a ty decka to psychicky muze dost poskodit. Nehlede na to,ze takovy postup je protiustavni a ochrana zdravi nespociva jen ve fyzicke ochrane pred nemoci,ale i dusevni ochrane cloveka,ktera ta ochrana zdravi je tedy vic?Kdo to posuzuje,ty?Nebo vlada?Za me jsou obe slozky zdravi stejne dulezite a nejde uprednostnit jednu pred druhou,jak se to ted deje a cehoz jsme svedky v primem prenosu.
Nevíte někdo jaká je úspěšnost těch českých PCR testů ze slin? To by mohlo být relativně fajn řešení globálního testování obyvatelstva a relativně rychlá a snadná cesta k obratu v lepší zítřky...
Jinak jsem někde zaznamenala (co je na tom pravdy nevím a nemůžu to dohledat), že vznikají "školní skupiny", kdy rezignovaní rodiče učí skupiny žáků doma, dle svých kvalifikací a schopností... Možná že by nebylo špatné aby to začali dělat rodiče ve velkém a pak si stát může své dohady o testech strčit do... 😎
@marulu vzhledem k tomu, že v případě odhalení pozitivity (i falešné) jde celá třída na PCR testy mi to přijde jako holý nesmysl. To bude nekonečné kolečko.
@gramar údajně přes 99%, už někdy na podzim to Prymula psal, že se začnou využívat, protože jsou dostupné a spolehlivé, navíc rychlé. Ovšem protože není politik, tak si tohle tvrzení zapomněl ověřit u Bureše, který už měl nakoupené šťouchací pcr z Číny, provize na účtu😉 Takže se to hezky zametlo.
@nat Ústava mluví jasně. Těžko ji může svým přístupem změnit škola nebo právník. Přístup ke vzdělání nesmí být podmíněn ničím. Otázka je, zda-li ji soudruzi nezmění jak k tomu došlo na Slovensku. To by byl ovšem vrchol.
@zuzineckah Dost smutný postup naší mocnosti... Já jsem opravdu za aby lidé byli rozumní a pokud bych našla někoho kdo by byl ochotný ty děti učit třeba po skupinkách deseti dětí (třeba student peďáku, nebo tak), tak bych neměla problém s tím že bych si ty děti nechala tím českým testem dvakrát do týdne otestovat, abych nezrušila "studijní skupinu"... Pak už by mohla jít vláda do prdele úplně a byl by klid 😎

@netopejr no jasně, jenže bez testování, trasování a důsledného dodržování opatření se k tomu rozvolneni nepohnene. Je smutný, že to vláda nepochopila dřív a dostali jsme se až do současné situace.