Test Covid škola. Je právně v pořádku, když s tím nesouhlasím?
Ahoj, pokud to není zákonem dané je právně v pořádku nechat testovat dítě před vstupem do školy, když s tím jako rodič nesouhlasím?
@ilonne no pokud učitelky nejsou schopny používat prostředky individuální ochrany, tak jim testování dětí ten problém stejně nevyřeší. To jen tak pro doplnění.
@alcar víš co, já tě chápu, tvé pocity. Mně taky štve, že na to doplácejí naše děti. Nemůžou chodit do školy, nemůžou sportovat, chodit do ZUŠ, nemůžou prožívat život se svými vrstevníky a k tomu pořád čučí do počítače. Ale právě proto jsem nakloněna každé rozumné cestě, která nás aspoň trochu vrátí k normě. Ty chceš tu normu úplně stejně jako já, ale bez těch podmínek. A to bohužel nejde. Už jsme si to zkusili mnohokrát a nefunguje to. Bohužel.
@marcicek84 Stačilo napsat - omlouvám se, máš pravdu.....Ale to bys musela přiznat, že nemáš ve všem pravdu a to bolí, viď.....
@marulu to ještě nikdo nevyzkoušel, tak to nemůžeš tvrdit. Nicméně tady nejde o opatření jako taková, ale o vydírání, které chce vláda nastolit. Proč nemůžeme postupovat jako Rakousko, ke kterému se tak rádi rovnáme??? Nechceš test? Ok, zůstaň na distanční výuce. To je řešení.
Mimochodem, odpověď na úvodní diskuzní otázku - ne, není to v pořádku, je to protiústavní jednání.
@ilonne no to, že antigenní testy neodchytají vše a jsou nespolehlivé se ví, takže falešný pocit, který po tomto testování získají jak učitelé, tak někteří rodiče, mi přijde horší, než kdyby se netestovalo, ale asi to je věc názoru. Bez respirátoru nebo bez očkování učitelům bude hrozit riziko nakažení vždy.
Vůbec nechápu jak někteří jedinci nejsou schopni respektovat zákony v ČR a dovolí si tady tvrdí, že něco jinak nepůjde, když to je v rozporu s platnými právními předpisy, je to protiústavní a diskriminační a ještě se cítí být v právu, svět se v prdel obrací, fakt, že jo.
@zuzineckah Nevyzkoušel? A co bylo září, prosinec? To jsme si snad už vyzkoušeli a vždy to dopadlo průsvihem. Tady ti taky nikdo nebude nutit poslat dítě do školy. Jen holt ta výuka nebude distancni jako teď, ale dostane dítě mailem nebo jinak úkoly, zpracuje a odevzdá. Verim i tomu, že učitelé třeba poskytnou distancni konzultace. Tohle přece nikdo nevylučuje. To bude tvoje volba, zda dítě dáš nebo necháš doma.
@hojda tak naše děti nebyly nemocné ani před kovidem. Já nemyslím situaci, že dá někdo dítěti ráno Paralen a strčí ho do školky, já mluvím o dětech co vidí lékaře jen na preventivní prohlídce, protože prostě nemocné nebývají, ani rýma, ani kašel. Naše obvodní nás vždy vítá slovy, jo to jste vy s tou super imunitou 🙃
@marcicek84 jo, máš pravdu, i po testech je potřeba dodržovat základní pravidla. Testy vychytaji velkou část, ale nikdy ne vše. Podlehnout falešnému pocitu bezpečí by bylo špatně. Ale abysme se z toho dostali, je potřeba to všechno zkombinovat a minimalizovat pravděpodobnost přenosu.
@marulu ale abys jednu stranu dětí nediskriminovala, nemůžeš říct, distančka ve stylu pošleme ti úkoly bez vysvětlení učiva. Děti na 1. stupni ZŠ pokud by musely vyřizovat domácí vzdělávání, je to na dlouhé lokty a musí být jeden rodič minimálně SŠ, u druhého stupně už musí být jeden rodič minimálně VŠ, takže nevím, jestli všichni mají právo volby nějaké výuky doma...Já bych řekla, jak kdo...a pokud je ZŠ školní docházka povinná, tak bohužel to nemají moc vyřešit jak, testy můžou být dobrovolné, ale povinné a když nechceš tak omezí práva, to jde jen v nouzovém stavu, ale mimo něj, no nemyslím si, že tu pravomoc někdo má.
Tvoje hejty nebude test nebude škola je takový čínský styl propagandy, ale tady to není zvykem jak jsem psala je to diskriminační a jde to proti platným právním předpisům.
@marcicek84 moje hejty v čínském stylu propagandy...no to s mě pobavila 😂😂😂😂 prostě stejně jako se chodí do školy řádně oblečen a upraven, tak jednou z podmínek bude test. Testovat jen někoho, to jsou peníze vyhozené z okna.
@marulu tak jinak na základě čeho by to mělo být vyžadováno, o jakou legislativu se opíráš? Test není oblečení. Pokud legislativu nemáš, tak pak to nemůžeš nařizovat, to je snad jasné každému. Nařídit by ti to mohli jen ve stavu nouze, ale i tak se právníci vyjadřovali o tom, že to je dost na vodě.
@marcicek84 nejsem právník, ale vzhledem k tomu, že je potřeba zabránit šíření infekční nemoci, tak to jistě nějak ošetřeno bude. Mě spíš fascinuje, že je někdo schopný se snažit právně kličkovat a řešit takovou marginálii, že si 2x týdně strčím štětku 1 cm do nosu nebo něco vykloktám. Fakt pakárna.
@marulu no pokud nevíš na základě čeho to budou nařizovat a že to nebude protiústavní, protože by to zrušil ústavní soud, tak mlátíš prázdnou slámu. Kličkovat se nikdo nemusí snažit o nic, právo na vzdělání je dáno ústavou.
@marcicek84 tahle diskuze nemá cenu. Máš právo na vzdělání, ale musíš přitom dodržovat nějaké povinnosti. Kdo nebude chtít se přizpůsobit, bude se učit doma. Naštěstí takových rodičů bude minimum. To, že ty si budes vždycky stěžovat, to už víme. Tobě tahle situace vyhovuje, proto se tetelíš blahem z každé zprávy o možné neúčinnosti vakcín, nefunkčnosti opatření, napadení něčeho u soudu atd. Tvoje volba. Pa
@marulu proč vylítáváš jako čertíček z krabičky? Pokud nosís roušky, tak ty testy jsou nad rámec ochrany zdraví. Když někdo žádá něco na co nemáš právo a ta domácí výuka není zjevně pro každého, tak je to prostě hloupost. Pokud řešíš protiústavní povinnost, tak je to opět v rovině tvého zbožného přání, že takových rodičů bude minimium, zatím to tak nevypadá...u soudu to skončí určitě, ovšem jak ten rozhodne se uvidí.
@marulu tak tobě bych nařídila vyter 3x denně ze zadku před tou školou,když ti nic nevadí a ráda pomůžeš národu 🙏Jde hlavně o princip, proč testovat tam, kde je pozitivních 0,04% a ještě čínskými falešně poz. / neg. testy, za cenu desítek mld? Ty tady chceš mít za rok hyperinflaci a měnovou reformu, kde se asi vezme na další daně? A co bude dál? Povinné každoroční očkování pro všechny?
@klea81 a kdo se nepodřídí šup s ním do tábora (detenčního zařízení), aby nikoho neohrožoval...
@klea81 upřímně se též bojím, jak vidím ty sekyry jak to s námi dopadne, ale po covidu, do háje jsme poslali jednu celou generaci...
@marulu jseš normalní??? Si nechej v rypáku šmrdlat klidně každý den, ale nečekej, ze to bude dělat každý a ještě s úsměvem 🙄
@klea81
@zuzineckah se dámy uklidnete s zacnete trochu přemýšlet. Jestli myslíte, že zavřená ekonomika, školy, placení kompenzací, očr, k tomu nižší výběr daní a spoustu dalšího nás vyjde levněji, tak věřte tomu, že ne. A to vůbec nemluvím o dopadu na životy lidí, ať už přímo kvůli covidu, tak i kvůli všemu kolem. To chcete vážně v tomhle stavu pokračovat další rok? Já ne.
@marulu Takhke zit nechceme., naprosto souhlas l, ekonomiku otevrit, zadne ocr a kompenzace pro ty, kteri si normalne muzou, a navíc chteji vydelat, zaplati dane, jedine tak do te spolecne pokladnicky něco pribude, aby bylo pr9 ty, kdo to.potrebuji.. Ale to jim to nesmi stat znemoznovat. O dopadu na zivoty lidi nemluve - rok stacil.

@alcar Chápu, inu uvidíme co nás ještě čeká, stále brouzdám po glóbusu a pro případ nouze hledám opuštěný ostrov, kam utéct a vyhlásit republiku 🤣 Třeba dnes budeme moudřejší, jediný povoleny ochotnický spolek by měl mít další představení a už teď je jasné že obchody neotevřou, tak snad Plaga dodrží alespoň ty školy 🤪
Také děkuji, jsem ráda když i s opačným názorem to jde na rozumné úrovni 😉 Budu držet palce (nám všem) ať si tu nepíšeme za měsíc ve třetí falešně pozitivní karanténě, protože pokud jo, tak kašlu na nařízení a zvu tě na panáka (ke stánku, do kelímku a sebou 🤣)