Testování ve škole. Jít dobrovolně do karantény ještě před výsledkem PCR?

24. led 2022

Raději anonymně, bo se to tady vždycky zvrhne pokud jde o covid téma. Pokud vyšel dětem ve škole pozitivní test, šly jste rovnou dobrovolně do karantény ještě před výsledkem PCR? Jde mi i to, že synovi dnes vyšel poprvé pozitivní, ale nic mu není. Vzhledem k tomu, že se na PCR čeká i dva dny, přemýšlím, jestli zítra poslat dceru ještě do školy. Má dost důležitou zkoušku, kterou si může ještě vylepšit známku v pololetí. Nechci nikoho ohrozit, na druhou stranu vím o spoustě případů, kdy vyšel AG falešně pozitivní a pokud bych nechala dceru doma zbytečně a o tu zkoušku přišla, fakt by mě to štvalo. Jak byste se zachovaly vy? A moje druhá otázka, hlásíte poctivě kontakty, nebo se nejdřív těch dotyčných dotazujete, zda je máte uvést? Díky a omlouvám se, pokud někoho naštvu.....

te_reza
24. led 2022

Synovci vyšel taky dneska poprvé c+ ségra stáhla i holku ze školky a kluk jde ráno na test. U nás bez objednání, stačí papír ze školy. At bude + nebo - stejně má prý karanténu těch 5 dní. Přijde mi rozumný aspoň do toho testu nechat teda doma.

jaja01k
24. led 2022

Zrovna dnes mi poslali dítě domů ze školy s pozitivním antigenním testem, čekáme na výsledek PCR. Druhé dítě do školy chodí (ale ten měl potvrzený covid před 10 dny a dnes měl ve škole antigen negativní, takže pochybuju, že by někoho ohrožoval). Já jsem v práci řekla, jak to je, a poslali mě domů na home office.
Pokud jde o hlášení kontaktů, každému, koho se to týká, hned volám, a i se ptám, jestli chtějí, abych je nahlásila hygieně.

kupi
24. led 2022

Když natestovali ve škole syna, tak jsem hned stáhla ze školy i dceru (a to i přesto, že je očkovana a v tu dobu, ještě očkovany do karantény nechodili), bala jsem se, aby se od ní někdo nenakazil.

hojda
24. led 2022

U nás si většina rodičů dojde hned ten den na PCR (většinou si berou dítě ze školy a rovnou jedou na pcr) a do večera vědí výsledek, dopoledne volné termíny ještě bývají.

mamikry
24. led 2022

Urcite bych pozitivni dite, ac jen pri antigenu, do skoly nedala. Pri nakaze jsme kontalty hlasili poctive.

j.a.n.i
24. led 2022

@mamikry Ale ona chce poslat sourozence, ne to pozitivni.

j.a.n.i
24. led 2022

No, ja druhe dite stahla hned, na druhou stranu, o nic mu neslo. A za situace, kdy je povinnost jit na potvrzujoci test

malazena
24. led 2022

Dceru bych do skoly normalne poslala. A kontaktu bych se predem zeptala,bez jejich vedomi bych nikoho nenahlasila.

mamikry
24. led 2022

@j.a.n.i Aha, pardon. Ja to nejak ztratila v textu. 🥴 No, druhe bych taky neposlala pro jistotu.

lida9
24. led 2022

ja bych druhe dite neposlala a to z duvodu, ze kdyby fakt bylo pozitivni i treba bez priznaku, tak zavari spousteeee dalsich rodicu... ono je opruz kvuli jednomu diteti mit vsech ostatnich 30 deti ze tridy doma v karantene☹

similenka
24. led 2022

A nemůže jít s rouškou jen to zkoušení?

kamce
24. led 2022

Já jsem měla v noci pozitivní antigen a teda nešel nikdo nikam dneska 🙂 takže já bych neposílala. Nebo udělala antigen a poslala jen na tu zkoušku 🙂 pokud je ale karantena z duvodu kontaku s pozitivnim ve škole, tak druhá do školky chodí 🙂

martt
24. led 2022

Dělám ve škole měli jsme zde už případ kdy jedno ditko bylo po AG pozitivní, ale sourozence poslali normálně do skoly. A bohužel pak "poslali" celou třídu do karantény. Ted jsou podmínky jiný. Ja bych za sebe pokud by šlo o důležité zkoušení zkontaktovala dcery ucitelku a domluvila se přímo s ni za jakých podmínek by mohla přijít. Ono taky nevím jak velká skola jste, ale u nás se to nese poměrně rychle kdo měl AG pozitivní a kdo ne. A děti dokáží být zlý. Dnes jsem to viděla na obědě. Jedno dítko pozitivní sourozenec vyšel negativní a děti mu to dali docela "sežrat" co tam dělá apod..

j.a.n.i
24. led 2022

@martt Zas na druhou stranu, někdo ta pravidla vymyslel tak, že sourozenec někoho, kdo má pozitivní antigen doma být nemusí, takže prostě ta pravidla platí a on nemůže za to, jak jsou vymyšlená. A tedy upřímně řečeno, při rychlosti hygieny nějak nemám pocit, že by poslala někoho do karantény, neb nejdříve zítra možná pozítří půjde její sourozenec na PCR test, než dostane výsledek, tak máme v lepším případě středu, možná čtvrtek, když bude on pozitivní, tak on půjde na test nejdříve v pátek, a berou se 2 dny zpět, takže úterý nikoho zajímat nebude.

vendelinka08
24. led 2022

Udelala bych dceři rano antigen, pokud by byl negativní, tak bych ji do školy poslala. My to zed mame stejne6, syna davat nebudu, ale jen proto, ze to u nich stejně pada6 jeden po druhém a také mu o nic nejde.

martt
24. led 2022

@j.a.n.i Tak ja to chápu, ale vysvětlí to těm dětem. Kdyby jsi to dnes viděla, jak se k němu chovali, tak by jsi možná mluvila trochu jinak. Bohužel i učitelé se k tomu dítko chovali , jako by bylo pozitivní. Muselo sedět na obědě úplně samo v rohu. Každopádně u nás hygiena co vím zatím funguje rychle.Každopádně já jsem neřekla, že nemá dceru posílat do skoly, řekla jsem jen své zkušenosti.

j.a.n.i
24. led 2022

@martt Tak ucitele by zaslouzili par facek, oni maji ostatnim vysvetlit, ze ve skole byt muze a ne ho seoarovat.