icon

Třetí dítě. Ano nebo ne?

jirovapa
27. lis 2020

Máme s manželem dvě holčičky (3roky a 1rok). Chlap by rád nyní začal pracovat na třetím prckovi. Taky bych ráda měla v budoucnu tři děti, protože moje rodiče oba pocházejí ze třech sourozenců a líbí se mi to. Ale nevím jestli mít děti opět po dvou letech je dobrý nápad. Vím, že se to musím rozhodnout sama, ale pořád váhám a nemohu se rozhodnout. Má tady někdo tři děti a každé v rozmezí cca 2 let? Potřebuji asi slyšet nějaké pozitivní stránky. Vím, že to bude náročné. Chlap argumentuje, že to budeme mít aspoň rychle za sebou (ty období plenek a nočního vstávání,....) a pak můžu jít o to rychleji do práce (ne například po 9letech, ale cca po 7).

Strana
z3
jirovapa
autor
28. lis 2020

@tynka9 starší dcera taky začala chodit až v 16ti měsících, takže chápu 😀. Ta mladší začala chodit už v 11ti měsících 🙂.

jirovapa
autor
28. lis 2020

@herminka já hlídání mít mužů, ale zatím moc nevyužívám. 🙂

handulkak
28. lis 2020

Taky teď premyslime, zda zkusit třetí. Já bych do toho klidně šla. 😁 i když jsem měla obě těhotenství rizikové a náročné a porody hrozne dlouhe i tak to bylo úžasné období a chtěla bych to zažít ještě jednou. 😁

Manžel zatím váha, není si na 100% jistý.
Takže ještě uvidíme.

tynka9
28. lis 2020

@jirovapa tak to máme ty mladší holčičky stejně šikovné 😀

astyna88
29. lis 2020

Máme tři kluky, mezi 1.a2.je 20mesicu, třetí je necelé tři roky od druhého syna. To jsem váhala a čekala dělá, protože syn má více poruch a nebyl tak šikovný jako prvorozeny. Ten čas je největší problém, my jsme třeba kupovali i nové auto, vzali hypotéku na větší bydlení. Ale až s třemi dětmi se cítím kompletni, navíc jsme ještě mladí rodiče (32).

jirovapa
autor
29. lis 2020

@tynka9 ta naše starší je do teď takový lenoch 🙈. Takže to ještě s ní bude pravděpodobně veselé 😀. Například než se obleče 🙄🤷‍♀️😀.

jirovapa
autor
29. lis 2020

@astyna88 děkuji za odpověď. Já se právě ještě jako kompletní necítím, ale teď se jen rozhodnout kdy do toho jít 🤔🙂😊.

tynka9
29. lis 2020

@jirovapa ani mi nepovídej 😁🙈 trileťák mi zatím s jekotem a nechutí ukazuje, jak mu to NEJDE! A na vysvětlování kudy na to nereaguje 😁

sarkoc
29. lis 2020

Neporadím, ale také znám...srdcem myslím každý den na to, jak by bylo úžasné být ještě aspoň jednou těhotná, mit mrnouska, absolutně nedokážu přijmout fakt, že by to teď mělo být naposledy, že už bych to nikdy neměla zažít...ale ten rozum nedá pokoj 😁 holky mám 5 a čtvrt a necelé 2, takže o krátké rozestupy vůbec nejde, ale zase jiný veci mi vrtají hlavou...u nas to asi nedopadne, ale vím, že si to budu možná napořád vyčítat

priefi
29. lis 2020

@jirovapa my máme chlapečky skoro 4 a půl a skoro 2 roky a aktuálně se o třetí snažíme. S tím, že buď to vyjde tento cyklus, nebo pak z finančních důvodu odkládáme na neurčito. Původně jsme chtěli třeťáko tak za 2 roky, ale najednou se změnila situace a ač nebylo splněno, co jsme chtěli, aktuální okolnosti nám tak nějak ukázaly, že teď je čas. Otázka zda to vyjde a opravdu to byl ten správný čas.

sarkoc
30. lis 2020

@priefi jeee, ahoj, to je krásné, že se snažíte o další 🙂

jirovapa
autor
30. lis 2020

@tynka9 Přesně 😂. Koukám, že jsi taky z Jihlavy 😀.

hankaros
30. lis 2020

Mám 3 po dvou letech, nejmladší má 4 měsíce. Klidně napiš sz.

tynka9
Autor odpověď smazal
cvachna
30. lis 2020

Noo tak my děti máme 2,5 roku od sebe a teď čekáme třetí 😁 syn bude mít skoro 10 a dcera 12,5 let 😏 bude veselo, mit doma puberťáky a miminko 😁🤗 máme bungalov 4+kk tak se nějak poskládáme 🙂

tynka9
30. lis 2020

@jirovapa to je legrace 🙂 já teda už v Jihlavě nejsem, jsme teď (a věřím, že už natrvalo) v Polné 🙂 jinak já jsem na nás sama taky zvědavá, jaký to bude hukot - třetí čekáme a jestli bude vše v pořádku až do konce, tak staršímu bude skoro přesně 3 a půl a mladší 2 roky a měsíc 😀 tak uvidíme, jestli se z toho zblázním, nebo to dáme dobře 😀 já sama jsem nejstarší z 5 dětí a první 4 jsme po 2 letech, pak 8 let pauza a benjamínek. A mamka na nás byla svým způsobem taky hodně sama, taťka se zapojoval dost sporadicky a ještě se navíc starala o svou tchýni (babička zemřela, když mě bylo nějakých 16), k tomu velký dům a zahrada. A teda nezbláznila se a ani se nedala na alkoholismu 😀

priefi
30. lis 2020

@sarkoc děkuji 😊 ale bohužel není to tak jednoduché, tento cyklus je poslední možný, pak, pokud to nevyjde, tak musíme odložit. Koukám, že Vy taky si s touto myšlenkou prohráváte 😉

marcy129
3. pro 2020

Mám dvouletou cácorku a tříměsíčního chlapečka a třetího prcka rozhodně ne 🙈

jirovapa
autor
4. pro 2020

@tynka9 děkuji za relace, nakonec jsem se rozhodla, že do toho půjdeme 😀🙈🥰. Hodně štěstí 🍀😁.

priefi
4. pro 2020

@jirovapa přeji hodně štěstí, ať se rychle zadaří a vše je v pořádku. Nám se teď nakonec nepovedlo, mimčo se opět neudrželo, takže třeťátko odkládáme na neurčito.

jirovapa
autor
5. pro 2020

@priefi to je mi líto. Jednou se určitě dočkáte 😊🍀.

fandysek_1
5. pro 2020

@jirovapa mám děti po roce a teď bude třetí 2 roky od prostřední. Takže 0,2,3 a to bude teprve sranda. Víš jak, hlavně se z toho nepo...Manžel mi pomůže první měsíce a pak to bude vše na mě.

teeerez
5. pro 2020

Mam starsi holky 17 mesicu od sebe a nejmladsi je 3 roky od prostredni. Takze vetsi vekovy odstup nez by byl u vas, byla jsem rada, ze jsem si mezi 2 a 3 fyzicky odpocinula, telo se dalo dohromady, trosku jsme si zacestovali a starsi holky obe chodili do skolky kdyz se mala narodila. Maji se rady a uz si hlavne prostredni s nejmladsi docela i hraji, ale obcas zalituji, ze jsem ji nemela o rok driv, ze ten mensi vekovy odstup by byl jeste lepsi. I z toho duvodu, ze by se mi lepe planovali aktivity, proste deti blizko u sebe bavi vicemene to same
Jestli se nebojis, ze to nedas fyzicky, tak bych se maleho odstupu nebala a nevahala

malanoha
5. pro 2020

Znam rodinu, kde maji 5 deti po dvou letech. A to bez babicek, chuv, uklizecky apod.. Nechapu to, ale na lustru se z toho nehoupou 🤷‍♀️
Jestli se na to citite a uzivite to, bezte do toho. Tri deti jsou krasny❤️

veruska007
5. pro 2020

@jirovapa já mám 3 děti po dvou letech. První rok byl mazec, pak už dobrý. Je to fajn, děti měly od začátku podobný režim, baví je stejné výlety, hrají si spolu a oblečení dědí přímo, žádné skladování, kola, brusle, helmy taky. Auto máme 5 místné, děti mají 1 pokojíček + 1 studovnu.

jirovapa
autor
6. pro 2020

@fandysek_1 chlap mi předpokládám taky pomůže jen nějakou dobu po porodu a pak to bude na mě. Přesně, hlavně se z toho neposrat 😀.

hlamic
6. pro 2020

@nazka to je jako bych to psala ja, akorat mam deti 2,5 a rok🙈

nazka
6. pro 2020

@hlamic to mě těší, že někdo myslí podobné 🤭 jsem zvědavá, jak se rozhodnete.. Co na to říká manžel? A kdy vnitřně bys brala tretatko?

hlamic
6. pro 2020

@nazka no manzel je ten co mi rika od zacatku vztahu ze chce tri deti (3 kluky). Ja chtela 2 holky a ty mame. Ale jak jsem jela z porodnice pred rokem tak jsme oba mluvili o tom ze by byla skoda tohle uz neprozit🙈 Nechci velky rozdil, aby nebylo tretatko od holek daleko ale bojim se ze tim si uzavru cestu zpet ke svemu mistu, navic mame maly byt, ted jsme se tedy rozhodli pro barak ale je tam spousta ale, zda tk vubec klapne. Ale cena je priserne velka a tak by se hodilo vratiti do prace. Navic mi je 36 a mam obavy aby mimi bylo zdrave ( u holek jsem si to nepripoustela). Zrovna vcera poprve jsem si rikala ze mi zacina chybet miminko a to prosim jeste kojim tu rocni...

nazka
6. pro 2020

@hlamic koukala jsem, že bydlíš na Praze 14..Haje?mam tam rodiče 😁 barák je super.. My bydlíme na vesnici a chceme za pár let udělat holkám samostatné pokoje, takže by i 3 děti u nás měli svůj pokoj. No.. Ale dneska z ničeho nic me napadla otázka, jak bysme se v 5 vešli ke stolu? Máme klasický, malý.. A nevím, kam by se dal zvětšit. Prostě tak nějak furt uvažuju pro a proti. Jak jsi dala holky takhle krátce po sobě? Já byla ráda za ten tříletý odstup, ale teď už by to asi chtělo menší.. Už mi není 30,no.. A ta práce.. O místo bych nepřišla, ale nebyla bych sefovou a těžko bych se jí časem pak stala. Tohle místo se neuvolnuje jen tak.. A jinde si sebe nedovedu představit (teď nemyslím jinde než sefovou, ale v jiné instituci).. No a pak se bojím, aby to bylo zdravé. Kdybych nelezla na koně, tak ani nevím, co všechno se může stát a možná by to bylo lepší 😁

Strana
z3