Uřvaní sousedi - hlavně po ránu
Dobré ráno, mám takový problém. Přestěhovali jsme se do nového bytu a zjistili, že pod námi bydlí celkem hlučná rodinka - školou poviiná holčička, mladší bratr a rodiče. Zajímavé je, že jinak ani nevím, jak vypadají, protože je jen slyším. Takže ani piodle oka jsem si ještě neudělala nějaký názor, co jsou zač. Ostatní sousedy víceméně pravidelně potkávám na schodech (jsme malá bytovka bez výtahu). Je ne..záhada..ale jinak o nich vím víc než bych potřebovala. Když jsou doma - je ze spodu neustále slyšet řev děcek či rodičů - a tím nemyslím radostné výskání, ale scény typu - vem si tu čepici! následuje řev a zběsilý dusot po celém bytě - néééé čepici nee!!! řev matky, aby přehlušila děcko - je tam zima!! následuje další hysterický řev dítěte...netuším, nakolik je to tempermentme dětí či nějakou špatnou výchovou, ale ze začátku to bylo celkem úsměvné. U každého se občas něco podobného vyskytne. aspoň jsem manželovi názorně předvedla, že pokud se to občas stane u nás, tak se nic neděje. Všude je to občas stejné. Ale jejich frekvence v těchto podobných vzteklých scénách, je snad co hodinu...by mě zajímalo, jak to musí být slyšet pod nima, když my se tu nahoře bavíme. Přes den se pousměju, že zas je dole čoromoro a jdu si po svým, ale co začal školní rok, je to peklo. Když půlka baráku po šesté hodině ještě spí a oni do toho vstávají, tak je všechno slyšet o to víc. A samozřejmě není skoro den, kdy se to neobejde bez scén. Ne jen jedna. Do toho jsou hlučnější i při normální konverzaci. Mám občas pocit, že maminka dole povelama řídí tlupu opic. Jenže mě to začíná dost štvát, protože to budí malého. Vstáváme minimálně o hodinu dřív a je z toho celý nevrlý. A já samozřejmě taky. Nabourává to dost náš denní rozvrh a nálada taky není zrovna růžová. Budu to muset řešit. Tak se chci zeptat, zda-li jste některá musela řešit něco takového a jak to dopadlo? Děkuji za odpovědi a omlouvám se za román 🙂
@vrabcak0007 hele a proč vlastně nejdeš a nezazvoníš u nich a neřekneš jim, co ti vadí? 😉 🙂 Místo tady té výživné diskuze už jsi to mohla mít dávno vyřešené 😀
@koncita 😀 to mám v plánu...jen jsem chtěla vědět, jak na to lidi reagují, abych se příadně připravila - rtak jsem čekal zkušenosti jako třeba . radši to nedělej, mě poslali do zadele...nebo pokud jsou normální, tak se s nimi v pohodě domluvíš - naše zkušenost apod...přecijen tohle není všední činnost, že 😉 no ale jsem zmýlila 😀
@vrabcak0007 počítej s tím, že tě pošle někam 😀 😉
@koncita ok..díky za radu..přesně tohle jsem potřebovala 😀
@vrabcak0007 no vidíš 😀 a je klid 😀 tak hodně zdaru a dej vědět, jestli jsem měla pravdu nebo ne 😀
@vrabcak0007 já bych Ti vysvětlila situaci, omluvila se a ráno bych se snažila udržet děti v klidu déle. Rozhodně bych se na Tebe nerozčilovala. A ano, chápu Tě, nám samotným je trapně, že jsme hlasití. @brokovich se do nás dost nevybíravě pustila, jaké jsme matky, které nedokážou uklidnit a vychovat vlastní děti, mě napsala na příspěvek o postiženém dítku, že jí nezajímá, jestli je ten kdo jí bací cihlou debil. Promiň, ale stejně jako chceš chránit Ty své dítě, já jsem své bránila taky.
sousedi, to známe.. nad námi bydlel jeden postarší gay, to byla "legrace", je to takový typ "zamrzlý puberťák" má obrovský půdní byt o rozloze třech bytů pod ním, v jednom z nich jsme bydleli. Když nepočítám hromadu mladých chlapečku, kteří posedávali na schodech a čekali až přijde z práce, užili jsme si drsné noci, kdy pařil s partičkou nebo se hádal s aktuálním přítelem. Řev typu "jsi mi nevěrný" a následně rány, protože po sobě házeli židle nebo vyhazovali věci z oken jsme slýchali co dva dny, se divím, že měli ještě co rozbíjet 😝 párty byly ještě horší, udělal si v jednom pokoji provizorní kuželkovou dráhu, řev a rány byly neuvěřitelné. Můj muž tam párkrát vletěl, nic nepomohlo, ještě ho zval k sobě do vany 😀 a pak se jeden ze sousedů naštval a zabarikádoval celou partiju v bytě, zapřel jim o dveře dřevěné fošny a frajeři nemohli ven, museli je pak vysvobodit..Kdo to udělal se dodnes neví, podezíral i nás, ale my jsme v tu dobu nebyli doma. Naštěstí jsme se přestěhovali do domku, tady si můžu dusat a řvát jak chci, nikoho tím neobtěžuji a nikdo neobtěžuje mě. Kdybych neměla vidinu stěhování, fakt nevím jak bychom to řešili, domluva bohužel nepomohla.
@vrabcak0007 tak ja nevim, ale protirecis si..
pises...
ano, psala jsem, že jsmě byli hlučnějí rodina, asi jako každá vícečlenná rodina - ale taky jsem k tomu psala, že pokud šlo o to nadměrně neobtěžovat, byli jsme vychováváni jinak...představ si, že i přes ten klavír se u nás neustále netrhly dveře s návštěvama ze vchodu či odjinud z domu a dokonce jsme měli souseda, který občas přišel o víkendu a slušně se s mamkou domluvil, že je po noční a jde zase a že do tý a tý doby bude spát..a všechno bylo v pohodě..žádnej klavír nebo nadměrnej řev..a o tom to všechno tu je..komunikaci a toleranci..
Takze nejen, ze jsi hrala na klavir, jeste se u vas dvere netrhly nad ramec 4 deti v panelakovem byte...nikoho jste neobtezovali....ale soused se musel chodit hlasit o klid, kdyz byl po nocni?
Mela bys lepe cist...to, ze je to o komunikaci ti tu psala vetsina, nejen ja...ze to mas jit resit a ne drbat na chodbe se sousedkou a stezovat si tady. Unika mi, proc se ted komunikaci ohanis, kdyz jsi se jeste o zadnou slusnou a konstruktivni sama ani nepokusila...
Brano v potaz, ze jsi si dobrovolne vybrala zivot v panelaku/cinzaku, tak se budes muset smirit s tim, ze ne kazdy jede na stejny rezim, jako ty a syn....takze to bud vykomunikuj, nebo se odstehuj, nic jineho ti totiz nezbyde...nevim, co dalsiho cekas za radu... Jakoze bys nabehla s tim, ze na koniku brokovich rikala, ze jsi v pravu a ted si sednou sousedi na zadek?
Maximalne me jeste napada, ze jiste se nekdo stara o spravovani budovy, takze to muzes nadnest tam a ujistit se o dalsim vhodnem postupu v takove situaci v ramci urdrzovani sousedskych vztahu.
@vrabcak0007 - já na místě sousedky tě taktéž pošlu někam, protože jestli bych měla problémové a náročné byť jedno dítě, ty o tom víš prd a taky víš prd, že mi z něj třeba střílejí nervy...prostě bych ti řekla, že věc se má tak a tak a že čekám, až trochu děti povyrostou a bude se jim více dát v klidu domluvit do té doby bohužel se omlouvám, ale je to tak jak to je a tvůj požadavek je v této chvíli nerálný splnit. Možná bych ti navrhla, abys přestěhovala postýlku na druhou stranu bytu, kde třeba máme ložnici, že tam je hluku nejmíň a při zavřených dveřích se snad ty zvuky ponesou míň...
@brokovich - hele ty bys měla pochopit, že všichni lidé na světe třeba nejsou flegmatici, pak je i určitá skupna choleriků a prostě ti se nikdy ovládnou endokáží a o klidné výchově být řeč nemůže a samo, že když má flegmoš pod sebou cholerika, tak to asi klapat nebude...osobně se mi taktéž řvaní po dětech nelíbí, ale kolikát musím říct dceři důrazné ne, aby si neublížila...zas kdybys měla nahoře nad cholerikem sangvinika, tak ten to bere s humorem a nebude to tak řešit...
@letadlo13 tak grilování mi vůbec nevadí, mě to spíše voní, to bych spíš šla grilovat s něma. Já jsem dost tolerantní člověk, hluk mi nevadí, pokud mě nevzbudí (spím s ucpávkama, takže mě jen tak něco neprobudí)
Akorát na to kouření cigaret moc tolerantní nejsem.
Ty problémy s kočkama by asi nejlépe vyřešil pes nebo elektrický ohradník. 🙂

uff..jsem se teď dodatečně zhrozila...fuj..takovej diskutofil ze mě najednou je...takovejch písmenek 😎