icon

Vánoční home made dárky, máte tipy?

happylenulka
20. říj 2014

Vím, že je ještě brzy. Nekamenujte mě 🙂
Ale jelikož jsem na nemocenské a asi do konce listopadu budu, napadlo mě, že bych rodině udělala nějaké vánoční dárky... Ráda bych něco originálního a hezkého... Máte nějaké typy?
Já každoročně dávám jedlé dárky...
Přidávám fotky svých dřívejších dárků jako inspiraci pro jiné... byla bych taky ráda za fotky 🙂

Vánoční home made dárky, máte tipy?Vánoční home made dárky, máte tipy?Vánoční home made dárky, máte tipy?Vánoční home made dárky, máte tipy?Vánoční home made dárky, máte tipy?Vánoční home made dárky, máte tipy?Vánoční home made dárky, máte tipy?
Strana
z2
happylenulka
autor
27. říj 2014

@nonacek děkuju... já to sem ale nedávala abych se chlubila, spíš abych podnítila další maminky aby dávaly isnpirace na vánoční dárky 🙂 já sama už mám nápadů málo 🙂

happylenulka
autor
27. říj 2014

přikládám nějaké inspirace z netu, které se mi líbili... většinou jde o krásné dárky za pár korun...

ještě mě napadlo, že super dárek je dát někomu zasazený např. zázvor... vyroste z něj krásná pokojová kytka a člověk má za 2 měsíce vlastní zázvor.... to sklidilo u tchýňky velký úspěch ;)

nonacek
27. říj 2014

@happylenulka Já nemyslela,ze jse chlubís to vůbec ne,i když muzes👍👍👍 tak ženy tohle pro ty které nedávno založili diskuzi kolik utratíte za dárky.... z tohodle,jsi vemte příklad! jako Já. fakt Nádhera takovim dárkem mne někdo obdarovat tak me moooooooooc potěši... Nádhera obdivuji chválím nápad zrucnost..........................! tohle je zprávny dárek a osobní 😉😉😉😉😉😉😉😉

happylenulka
autor
27. říj 2014

@nonacek taky super nápady jsou:
1) domácí těstoviny např. do polévky - koupit na to krásnou dózu, načančat to 🙂
2) moučník ve skle - nasypeš po vrstvách do vysoké sklenice sypké suroviny, k tomu přidáš cedulku s návodem (co přidat a jak upéct), můžeš k tomu dát i např. pečící formu, formu na muffinky,... hezky nazdobíš a je to
3) dávala jsem loni tchánovi - dobré víno, k tomu sáček s kořením (sušená pomerančová kůra, hřebíček, skořice, badyán, třtinový cukr) a zas to hezky zabalit a máš super dárek na "Vánoční svařák"
4) nebo domácí kvalitní likér, marmeládu,... vše udělá radost, když si s tím člověk dá práci a vyhraje si se zdobením 🙂 např. "Vánoční vodka" - do úzké 0,25l sklenice na likéry jsem nalila vodku, přihodila badyán, kousek skořice, hřebíček a vanilkový lusk 🙂
5) taky super nápad... ale záleží zda se s tím chce těsně před vánoci dělat. Upéct slané sušenky... (ne z listového těsta, to rychle ztvrdne a nejelpší je první den) - třeba sýrové, posypat kmínem, paprikou, sezamem... to je většinou velice oblíbené, protože o vánocích jsou všichni přeslazení tak slaná pochoutka např. k tomu svařáku padne vhod... 🙂
6) super taky např. koupit kvalitní sýr (např. camembert) v dřevěné krabičce a přidat k tomu nasušené snítky rozmarýnu / tymiánu a domácí zavařené brusinky / borůvky / rybíz.... Pak si obdarovaný jen rozpeče sýr s bylinkou a pochutná si spolu se zavařeninou ;)

nápadů je spousta, jen je objevit 🙂

já už letos mám dva typy, uvidíme pro co se nakonec rozhodnu ;)

vera_vila
27. říj 2014

@happylenulka Tak ono je to dost různé, já třeba letos vyrábím pletené a háčkované šátky a nákrčníky...

barborelka
27. říj 2014

Já mám v plánu dělat Kávový likér, kandovanou dýni nebo zázvor, nakládané sýry, a ještě likér z ledových kaštanů 😉 plus jako dozdobení chci udělat z domácí samotvrdnoucí hmoty ozdůbky na hrdlo láhve 😵 už se těším a asi bych měla pomalu začít 😎

happylenulka
autor
27. říj 2014

ještě přidávám recept na svůj osvědčený vaječný koňak 🙂 http://gurmankalenulka.blogspot.cz/2011/12/nejv...

happylenulka
autor
27. říj 2014

@barborelka jééé poskytneš prosím recept na kávový likér a likér z ledových kaštanů? to zní božsky... ;) já se taky chystám na likér, ale na ovocný ;) pak také přidám recept ;)

evvina
27. říj 2014

Já k Vánocům tradičně dělám utopence, hezky slenice nazdobím a k tomu domácí kokosový likér. Jak tu někdo psal sladkého je dost a utopenci přijdou k chuti. ale dělám je tak 3 dny před vánoci.

barborelka
27. říj 2014

@happylenulka jasně ráda se podělím 😉
tak kávový je tady http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=121179&us...
a z ledových kaštanů : Svařit 250ml smetany na šlehání se 3 tyčinkama ledových kaštanů a 4 kostičkama čokolády. Do vychladlé směsi vmíchat jedno Salko a 1/2l rumu 😵 ještě mám recept na andělský kokosový likér 😀 je to ho spousta a všechno mám tady od holek https://www.modrykonik.cz/group/4476/

nonacek
27. říj 2014

@happylenulka Já určíte jsi vemu s tebe příklad.... vůbec nikdy mne nenapadlo taklé na darky! ale letos to změnitm! a este se nato těším! Díky za nápad a inspiraci doufám ze i pro více žen...👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

happylenulka
autor
3. lis 2014

tak jsem právě připravila první letošní dárek, tak přidávám postup 🙂
http://zdravejist.blogspot.cz/2014/11/malinovy-...

adelinka
7. lis 2014

tak ja letos pro kamardaky zkousela banky..no prvni pokusy nic moc..ale snad se bude libit..snaha byla 😀

natalieh
7. lis 2014

Skvělé téma 🙂 Děkuju za inspiraci. Já ještě "jedlé" homemade dárky nedávala, určitě to letos napravím 🙂

t22d
11. pro 2014

já loni i letos dávám jedině domácí jedlé dárky,(pro další inspiraci koukněte ke mě do alba https://www.modrykonik.cz/blog/t22d/album/tvori... )

happylenulka
autor
11. pro 2014

@t22d máš to krásné. zajímal by mě recept na tu hříbkovou směs na chleba 🙂 děkujííí

t22d
11. pro 2014

@happylenulka díky,já mám takový problém že si vždycky zapomenu recept uložit,ale bude to nějak tak - 1kg čerstvých hub 1/2kg cibule, 3dcl oleje, 1 palička česneku, 1 rajský protlak, 1 velký kečup,
sůl,pepř,feferonka(pálivá paprika nebo chili)-Houby povařit a tyčákem rozsekat.Podusit na oleji s cibulí na kostičky. Přidat ostatní ingredience a povařit.Hotové plnit do sklenic a zavařit.

happylenulka
autor
11. pro 2014

@t22d to zní skvěle... to asi budu muset příští rok navařit... 🙂 teda pokud budou houby :D letos jich bylo požehnaně, příští rok se stěhujem k lesu, tak doufám, že jich bude dostatek 🙂

t22d
12. pro 2014

@happylenulka ještě mi došlo,že ty houby se před rozsekáním musí slít

happylenulka
autor
12. pro 2014

@t22d já už asi našla i přímo ten recept. to asi bude ono, že? http://www.toprecepty.cz/recept/40180-houby-po-...
už se na ně těším 🙂 škoda že už mám v mrazáku poslední balíček 🙂 ten musím nechat na omáčku 🙂))

t22d
12. pro 2014

@happylenulka jo je to podobné, akorát já houby rozsekám má to jemnější strukturu,plním horké a steriluji hned

ceasar
Odpověď byla odstraněná
franerka
8. pro 2015

@happylenulka můžu poprosit recept na cibulovou marmošku?

j83
29. pro 2023

📌

Strana
z2