icon

Vánoční recepty pro nejedlíky. Máte tip?

antilopkax
23. pro 2019

Máme pětiletého "rypone". Co děláte takovým dětem zítra k večeři. Syn nejí maso (ani ryby a drůbež), salát a ani bramborovou kaši. Trvate na tom, aby to bylo slavnostní, nebo vymeknete a ustoupite? Kdybych to nechala na něm, tak by si dal buď sopak nebo chleba s máslem a kyselou okurku.

martt
23. pro 2019

@antilopkax Řešily jsme to také u syna. Domluvila jsem se s ním co by chtěl na štědrovečerní večeři a jen pro nej jsem udělala jednu porci. Většinou chtěl těstovinový salát. Naštěstí to období u nás trvalo jen asi jen 3 roky. Ted mu je osm a letos bude jist to co my.

antilopkax
autor
23. pro 2019

@martt on chce chleba s máslem/sopak. Univerzální odpověď. Nic jiného by jíst nemusel. Ještě olivy a kyselé okurky nebo kysané zelí.

radecka1
23. pro 2019

@antilopkax Udělala bych šopák. Aspoň je to zdravé. Horší kdyby jedl jen čokoládu.

jiri25
23. pro 2019

Dnes jsem udělal trochu mižmaž smíchal jsem junior s rýží a těstovinami a trochu jsem to zapekl s vejici. výsledek nebyl vcelku tak špatný dalo se to i sníst. Recept vám tu dávat nebudu, výrobní tajemství si ponechám pro sebe 🙂

eloise02
23. pro 2019

@antilopkax Tak rada pána mě vážně pobavila, když vám dítě nejí, nezoufejte, spatlejte rýži s těstovinami, juniorem a "vejici" a máte supr slavnostní večeři na Štědrý večer. 😀

aneta15
23. pro 2019

@antilopkax můj syn je taky nejedlik. my jíme křenovou rolku. To nemá nic a pak máme kapra a salát a on má brambory s maslem. Je mu osm. Měla jsem stavy, že jsem mu dávala trochu salátů a lososa ale akorát byl nestastnej a já naštvaná tak to neresim

eithelwing
23. pro 2019

Většinou jsem nekompromisní, ale pro Štědrý večer dělám výjimky. Šopák mi přijde fajn. 🙂 A pokud ho to tedy zasytí...?

antilopkax
autor
23. pro 2019

@eloise02 hlavně dítě nejí maso, tak šup junior. Ale má pravdu, to maso není

plksv
23. pro 2019

Jeden syn nejí salát ani rybu, bude mít vepřový řízek a brambory. Druhý syn nejí rybu ani salát ani brambory 🙂, bude mít řízek se zeleninou. Jsem zvyklá 🙂.

zelenoockaa
23. pro 2019

Dcera maso taky moc nejí, má ale ráda polévky všeho druhu. Bude mít kapří polévku a pak dostane taky rybu a salát ale když to nesní, tak jí přidám polévky. Má dva roky a stejně když bych ji nutila tak nesní nic... Krom masa jí snad všechno :D

antilopkax
autor
23. pro 2019

@zelenoockaa synovi je víc a prakticky žije na chlebu s máslem a šopském salátu. Mimo to zvládá rajskou polévku.

mariegroth
23. pro 2019

Ja sice takhle velke dite nemam, ale Ja sama mela takove obdobi. Pamatuju si, jak to rodice hrozne hrotili a jidlo mi jeste vice znechutili. Kazdy den sceny a nuceni do jidla. Jsou Vanoce, tak bych udelala to co chce. Je to bitva, kterou momentalne asi nevyhrajes.

antilopkax
autor
25. pro 2019

Tak nakonec měl vlastní verzi salátu a hrachovou polévku. Byl spokojený a snědl všechno.

@mariegroth do jídla nenutím, to nema cenu.