Věčné dilema. Kabelka nebo batoh?

mariti
25. říj 2024

ženy, co nosíte do práce, po městě apod.? Dlouho jsem nosila batoh, praktičnost vítězila nad elegancí. Když sem se po dětech vrátila do pracovního procesu, chtěla jsem už trošku vypadat k světu, tak jsem přešla na kabelky. Ikdyž kabelka v mém podání je spíše kabela, prostě potřebuju hodně věcí (např. láhev s vodou atd.). Občas se mi stane, že zaskočím neplánovaně do obchodu a pak se větší objem kabely hodí, ale ramena a záda dost trpí. Ten batoh je fakt výrazně vhodnější pro zdraví, myslím si a fyzioterapeutka mi to potvrdila. Docela se mi zalíbily rolovací batohy, dokonce to i vypadá dobře. Tak o tom uvažuju. Ntb nenosím. Poradíte mi konkrétní značku, spíše nižší cenové relace. Nebo nasdílíte, jak to máte vy? Potřebovala bych nějaké dokonalé univerzální řešení, ale asi neexistuje :-/ Nebo přece jen....?

j.a.n.i
25. říj 2024

@j.a.n.i Jinak mam tenhle https://www.datart.cz/lenovo-15-6-backpack-b210... vejde se notas i nabíječky, dokonce i 2 notasy, když ocesu příslušenství, ale elegantní taky zrovna neni.

llluckaaa
25. říj 2024

@j.a.n.i já nevím, jak mám velký notas 😉 Je o par cm větší než A4. Jestli nějaký pěkný batoh na Ntb najdes, tak dej vědět, nějaký bych brala.

llluckaaa
25. říj 2024

@j.a.n.i tak ten je fajny 🙂

mariti
autor
25. říj 2024

@mariti Tak přemýšlím, co mi z toho všeho vyplynulo. Asi že budu zase jezdit víc nakupovat autem/objednávat na rohlíku a tím pádem nebudu potřebovat velký batoh na těžké věci. Taky že eliminuju zbytečné věci, co ssebou furt tahám. A možná si pořídím nějaký menší levnější rolovací batůžek, abych vůbec zjistila, zda mi to vyhovuje. Ten se bude hodit, když půjdu na trénink nebo někam s dětmi. Btw, jsem fakt štastná, že nemusím tahat noťas, to jsem dycky nenáviděla. Jinak my dress code nemáme, dělám sice v kancllu, ale je to těžká výroba, takže sem by kostýmky a podpatky moc nezapadly.... Všem díky za zajímavé podněty! Ať nás záda nebolí 🙂

j.a.n.i
25. říj 2024

@llluckaaa tak tos mi dala nadeji, kratší rozměr mám přesně jako A4 a ten delší max o qcm větší, to by se mohl vejit

korin
25. říj 2024

Nosím batoh Dakine, asi 20 litrů, možná víc. Stejně v něm mám i několik látkových tašek na nákupy 🙂

alenka_p
25. říj 2024

Nosím kvůli zádům jedině batoh, a to nosím převážně sukně a šaty. Kabelku jen do divadla nebo jinou společenskou akci. Mám městský batoh od Vuch, který nevypadá vyloženě sportovně.

veronicka89
25. říj 2024

Mam ted novy na vylety . Vodeodolny kvalitni , jednoduchy , vleze se tam vse 😍 dnes jsem ho nela na sobe poprve . Cena je super 🙂

ejzi
25. říj 2024

Od momentu co mám dítě tak batoh a když mám kočárek tak tašku která se ke kočárku přidělá.

ada22
25. říj 2024

Koupila jsem si teď batoh Batoh TERNUA RED BAY TOTE . Je to kombinace kabelka taška. Pár postřehů. Ty kabelkove batohy vypadají na zádech divně. 🫣 Ale na cestu do práce plným MHD je to celkem praktické. Dle potřeby si přehazují batoh/kabelka. Podobné batohy dělá i Osprey. Rolovací batoh jsem nechtěla. Se znám furt bych ho měla narvaný až po okraj.

cherie24
25. říj 2024

@mariti já miluju batohy od Anneke. Mám ráda takový svěžejší a živější styl než uhlazenou eleganci. Připadají mi i docela odolné a že leccos vydrží. 🙂 Kabelka mi prostě překáží, potřebuji mít volné ruce, ať už s dětmi nebo bez nich.

blka
25. říj 2024

@mariti já taky přemýšlím nad rolovacim batohem. Notebook nenosím denně, ale občas jo. Do nynějšího batohu mi vleze, ale s příslušenstvím mám problém ho zapnout. Teď chodím kus pěšky nebo jedu na koloběžce a když bych chtěla něco koupit, tak už to nemám kam dát. Nebo když jsem si teď vezla obed, tak na těch riditkach ti bylo blbe. A přesně, jak ty, hledám kytickovy, i když se ve mně pere elegantni styl. Ale kašlu na to😄. A většinou nosím sukne nebo saty. Našla jsem i kytickove rolovaci na meatfly. Ale ještě budu hledat.

koordinatorka_odboje
25. říj 2024

Batoh nikdy nebude elegantni. Vzdycky v nem bude clovek jako snek nebo jako by mel bouli na zadku - podle vysky popruhu. Ale zada mame jenom jedny, ze. Ja notebook nosim ve vuch ruzovem z neoprenu. Nenosim kozene veci a nesnasim prehazovaci klopy.

jirovapa
26. říj 2024

@mariti mám 3 děti, dřív jsem nosila sportovní batohy, na hodně věcí. Před měsícem jsem si pořídila koženkový hnědý batoh od wuch a je boží. Když ho nosím ke kabátu nebo k šatům, tak to nevypadá blbě. Vejde se do něho kniha, termoska s čajem, taška na nákup, peněženka, mobil a klíče.

rolna
28. říj 2024

Mám od BUX BAX: https://buxbax.cz/produkt/asphalt/
Nosím ho i ke kabátu, je elegantní. Dá se z něj udělat i kabelka. A je to handmade od české autorky.

daisymaminka
28. říj 2024

Nosím prakticky jen batoh od Zwei.
Elegantní je akorát.
Ty zarolované vaky na vodu jak je nazývá můj manžel se mi nelíbí, ale chápu, že každému se líbí něco jiného.

gigi2
28. říj 2024

Polochromá ruka mě naučila nosit batohy…ujíždím na značce Zwei,mám jich už spoustu barev a opravdu je nosím všechny…teď jsem si v týdnu koupila od Riekeru tento, jen kvůli větší velikosti,ale nevím,jestli zvládnu tu plastovou přezku…rolovací batohy klasický nejsou můj styl a už vůbec ne do města…
https://www.rieker-eshop.cz/damsky-batoh-rieker...

petaov
28. říj 2024

Mám batoh z Decathlonu. Když mám elegantnější oblečení, beru si kabelku. Ale častěji teď nosím batoh. Na případné nákupy mám s sebou skládací tašku.

nazka
28. říj 2024

📌

audreyi
29. říj 2024

Já nosím do práce už jedine batoh. Investovala jsem do kvalitního kozeneho, který se mi vulozene líbí a zapadne do mého stylu. Vejde se do nej notebook, obed, vše potrebne i menší nákup.

ada22
29. říj 2024

@audreyi ten je tedy parádní 👍

audreyi
29. říj 2024

@ada22 Jen bych chtela dodat, že ho používám tretim rokem. Je to na nem videt... 🙈 Ale porad se to dá!

leymea
29. říj 2024

V 90% nosim batoh. Objednavala jsem pres net a cekala jsem, ze prijde vetsi 😂 ale nakonec jsem si zvykla a nosim ho furt. Nekdy se toho do nej vejde hodne, ze sama nechapu jak je to mozny 😂

leymea
29. říj 2024
leymea
29. říj 2024
veruuu_kubesovic
2. lis 2024

Tenhle batoh, vejde se mi tam vše co potrebuju...
Kabelku beru jen když jdu ven sama bez dětí 😉

monaluza
2. lis 2024

@mariti Já neustále potřebuju tahat spoustu věcí (nůžtičky na nehty, náhradní ponožky či svinovací metr), cestou z práce chodím do knihovny, na nákup atd., takže mám standardní velký batoh, žádná mini elegance. Momentálně mám Husky Robber 25.