Věkový rozdíl. Jaký je pro vás přijatelný u partnerů?
Jaký je pro vás přijatelný věkový rozdíl partnerů? Popřípadě i starší žena a mladší muž, či opačně?
Čistě ze zvědavosti 🙂
Já o 14let mladší než chlap, nedokážu si představit mladšího chlapa vedle sebe
No, řekla bych že teď ještě ten rozdíl nemusí být vnímany tak výrazně. Počkej za 20 let. Každopádně čím dýl vám to bude vyhovovat tím líp,a klidně celoživotně.
Moje žena byla o sedm let mladší- a myslím, že je to ideální.
Mám 12 let vztah s mužem o 18 let starším. Mně bude 35, jemu teď bylo 53 😅 A není to ani děda před důchodem a ani zastydlý puberťák. Ani pracháč s jachtou 🤣 Dokonce jsme se kdysi stali sousedy páru se stejným věkovým rozdílem a i oni jsou pořád spolu.
Můj manžel je skoro o 19 let starší než já. Poznali jsme se, když mi bylo 20 a mamky kamarádka jí utěšovala, že mě to za 3 měsíce přejde. No, jsme spolu 10 let 😂. Teď máme půlročního syna a je pravda, že věkově už to je u něj asi pozdě, ale srdci (a dlouhému snažení o dítě) neporučíš. Manžel má o dost lepší fyzičku než já, sportovní postava, sex taky super. Nevýhody to samozřejmě taky má, je těžký ho přesvědčit k nějakým změnám (např. předělávání bytu) a má už svoje najetý rituály, ale u Šlágru fakt nesedí 😅.
Muž starší o 11 let. Zatím (15 let) pohoda 🙂
@katule1990 to si nemyslím že je dano vekem ale spis povahou, taky nesnáším zmeny :D
@katule1990 Můj muž si naše společné, jeho třetí dítě a zároveň první dceru, nadělil k padesátinám (týden před narozkami). On věděl, že dítě budu chtít, to jsme si řekli hned na začátku. O druhém se vedly debaty a nakonec, že jo. Že ty děti strašně rychle rostou a že ho zároveň udržují svěžího 😅 Tak teď máme tak nějak dohodu, že do roka by jsme byli rádi, když se zadaří, jinak to už pak asi hrotit nebudeme. Zadařilo se hned, co jsme si to řekli 🤣 Bohužel ZT, tak uvidíme, co na to osud.
Starší o 7 let a mladšího bych vedle sebe nesnesla.
Manžel o pět let mladší a jsme spokojení 🥰 Neměnila bych
Manžel je o 8 let starší
Nikdy jsem ani před nim, nechodila se stejně starým nebo mladším klukem a popravdě mě asi ani žádný takový nikdy nepritahoval 🙈 jako objekt nějakého mého zájmu.
Těch 8 let je ok 🙂 sice jsme si prošli krizí (začali jsme spolu chodit když mi bylo 19 a jemu 27, takže se v průběhu let nechtěl zbavit takového svého přístupu, že on “vše ví” 😜), ale to si sedlo.
Jo a vzhledem k němu aktuálně čtvrtému těhotenství, jsem i docela rada, že má věkově nějaký náskok - až budu napoctvrte vypadat v sestinedeli jak nevyspala zoombie, aspoň se na ten čas zase trochu srovnáme 😂
U nás je rozdíl 11let, nemeníla bych (6let manželstvi) ... Měla jsem i seberovneho partnera a byla to hloupost...
@carmenz Tak ten můj má teď ve 48 svoje první 😁. Ale druhé nejspíš nebude s ohledem na problémy s otěhotněním a hodně komplikovaný porod, to už bych asi podruhý nezvládla. Jinak mě teda vždycky přitahovali o dost starši muži, vrstevníka si vedle sebe vůbec neumím představit. Vám držím palce, ať se brzy zadaří druhé miminko 😊🍀.
Můj manžel je skoro o 5let mladší a neměnila bych, starší chlapi mi pripadaj jako paprdové 😃 Ale kdysi v mládí jsme byla na starší, no vlastně mě se pořád nejvíc líbí chlapi ve věku 30-35et, akorát já nějak starnu😆
Vždy jsem měla starší muže, nikdy stejně starého ani mladšího. Bývalý manžel byl o 9 let starší, byli jsme spolu 9 let. Teď mám muže, který je starší o 10 let. Asi mi to tak vyhovuje, potřebuji k muži vzhlížet, aby měl víc životních zkušeností než já. Jediný zádrhel je v tom, že můj současný muž ještě nemá vlastní děti, já mám 7miletého syna, spolu bysme dítě chtěli, ale nechceme na to nějak tlačit (mám teď novou práci atd.). Jenomže pokud to nepůjde (s bývalým mužem jsem 3x potratila), tak už nebude tolik času to nějak řešit, muž má 43 a rozhodně nechceme řešit mimino v jeho 50ti. Jasně, že věk je jen číslo, ale společně s ním přibývají i zdravotní problémy a ubývá energie. Teď nějaké rozdíly nepociťuji, ale je mi jasné, že časem přijdou.
Já mívala mladší vždycky a bylo to znát. Nic strašnýho, ale když je 25 holka a 20 kluk, tak mi pak přišlo, že to je “ten” věk kdy ty rozdíly byly později vidět, že ty kluci jsou často ještě nevyspělý ať jsou chytrý jak chtěj.:D Nikdo z přátel na to nic neříkal a nesetkala jsem se s tím, že by to někomu přišlo divný, i když to asi není tak hrozný. Pokud jsou ty lidi vyzrálý, tak je věk opravdu jedno. Ale přiznám se, že když partnerovi bylo čerstvě dvacet a roky to táhnul s paní, který bylo přes 30, tak se mi ten věkový rozdíl pokrytecky nelíbil - ale došla jsem zpětně k tomu, že mi nevadil primárně věk, ale to chování, který si myslím patřilo do puberty a ne dospělý ženský, ale prostě jsem pindala na všechno, včetně věku. Teď je manžel o rok starší než já a zprvu jsem si přišla, že začínám chodit s někým strašně starým a když se na to dívám zpětně, je to asi jedinej partner co ke mně má věkem tak blízko.
Ja nikdy nešla dal než, že byl max o 3 roky starší.. mam ale docela velký problém s mladšími, to je bohuzel ve mě, neberu je jako rovnocenné partnery... teď mám o rok staršího a mám pocit, ze ho beru přesně tak, jak bych chlapa mela brát.. 🙈
Manžel je o 7 mladší. Vyhovuje nám to, ale znovu už bych radši brala cca stejně starého
Manžel je starší o 11 let. Když jsem se vydávala, bylo mi 22, jemu 33. Jsme spolu 9 let, zatím jsme spokojeni myslím oba😁. Jen nemá nervy na děti, když řvou. Ale to je povahou, ne věkem. 😅

Diky vsem za debatu na urovni🙂 byla to jen zvedavost, my se seznamili kdyz mi bylo 18 a jemu 32,kazdy kritizoval a jak nam to spolu nevdrzi atj.. Jsme spolu 12let