icon

Velcí psi na volno

evaamy
12. čer 2015

zdravím a prosím o radu co ne/mám dělat. mám malého divokého psa(7kg) a miminko. když jdu s nima na procházku kolem baráku, tak mám psa na vodítku a vezu zároven kočár. tady má spousta lidí psy, hlavně velké(královský pudl, rhodesky ridgeback..) zásadně na volno a ještě běhají daleko od páníčků. když se potkáme, ti psi jdou/ běží k nám, já beru psa do náručí(protože můj pes není uplně klidný. velkých psů se bojí-jako štěně ho ridgeback napadl- a brání se BOHUŽEL útokem. ) a volám na majitele at si ho přivolá nebo chytne. VŽDY majitel dělá že neslyší, je naprosto v klidu, pomaličku k nám dojde a řekne, že "nic nám neudělá". ted já musím vysvětlovat, že ale ten můj se bude rvát( samozřejmě by vzhledem ke svému vzrůstu prohrál). prosím vás je tak těžké pochopit, že se někdo velkých psů prostě bojí? at už malí psi nebo já? většinou když toho svýho psa držím ,tak ten sebou mrská, že jsem celá chlupatá a poškrábaná a cizí pes kolem mě skáče. super pocit. já už nevím co mám v těchto situacích dělat, říkat. už se bojím jí t se svým psem ven, protože toto se děje furt! a od té doby co mám kočár se bojím ještě víc. zrovna dnes kolem nás začali skákat dva králováci a malej vořech, pes vyděšenej, já nasraná a miminko začalo brečet. když jsem paní řekla, že proč si je nepřivolala, když jsem volala, tak prý mě neslyšela(volala jsem dvakrát, byla ode mě asi 50m), a i když přišla, tak si ty čokly nepřivázala a zase kolem nás začali běhat! tak jsem jí zase řekla, at si je přiváže a ona: však už si ho chytám, nevidíte? tak jsem jí řekla, že no konečně, to to trvalo! a taky jsem jí řekla, jestli je schopná respektovat, že se někdo velkých psů bojí. to jako mám být se psem celý den doma nebo čekat jestli se náhodou ti dva neporvou? a co mám dělat když se rvát začnou? malej pes proti velkýmu??? s kočárem vedle nás.???????????už mě to štve, nejradši bych, aby chodil ráno se psem muž, ale ten vstává v 6 ráno a chtít po něm , aby vyvenčil se mi moc nechce. dělá 12h směny..pokud jsem se majitelů velkých psů na volno dotkla, ráda bych zdůraznila, že strach je nepříjemná věc. kor když víte, že by váš pes proti tomu vašemu neměl šanci.

Strana
z11
hankar20
22. črc 2016

@hansed táta by se hodne divil kdyby se ze psa stal chlupatý balon ze

messias
22. črc 2016

Tak muj nazor na uvodni prispevek je takovy, ze by jste si nejdriv mela pomalu socializovat vaseho psa nebo na to doplatite. Kdyby byl nauceny na dalsi psy, nemela by jste strach, ze se vam porve a tudiz by jste byla v klidu. Ja mam naucenyho psa, aby ostatni ignoroval, zajima se o svoje a kdyz se k nam nejaky pes priblizi, at uz agresivnim nebo junym zpusobem, psa rozhodne nevezmu do naruce (nechci aby bylo i po me, pes vazi 25kg a jsem těhotná), ale stoupnu si pred sveho psa, ktery vi, ze se do toho nema motat a na toho ve vetsine pripadech utocneho psa zacnu rvat at vypadne. Jeste se mi nestalo ze by to nezabralo. Jinak ja nemam ani problem s tim ze by se porval, mam krizence pitbullteriera a v minulosti se serval dvakrat s jinym pitbullem. Ti psi proste takovy jsou, meli, maji a budou to mit v krvy. To uz je ale zase vec druha (o plemeni). Proste ve vasem pripade bych vzala psa na cvicak a dala mu skolu socializace s ostatnimi psy, jinak se z toho zblaznite 😉 a kdyz za vama pobezi jinej, psa rozhodne neberte do naruce, pokud nechcete byt pokousana i vy, ale ochrante ho. Ukazte mu, ze jste jeho panicka a ze on bojovat nemusi, proste se postavte pred nej a psa ktery na vas pobezi musite vyplasit. Jinak nemam jak poradit.

sophiac
27. čer 2017

Bohužel mám podobnou zkušenost. Mám čivavu, když mu byli čtyři měsíce. Napadlo nás spoustu psů a velkých, musela jsem malé štěňátko držet nad hlavou a cizi pes bez vodítka po me skakal a vrcel a to skoro ob den..teď se čivava boji každého psa a chce hned chovat, nechce chodit ven a ja se nedivim, jelikoz jsem se zacla také bat. Naučila jsem se přeběhnout silnici a tam za nami psi nechodí..s majitelky psu jsem se hádala a oni byli sproste, stejně je pusti z paneláku a čekají, až se jejich pes vrati. Nechapu jak muzou mit tak velke pejsky v bytech. Přemýšlím, že se přestěhuji. Často tu vídám i maminky s dětmi jak se boji a nesou děti v ruce nebo utíkají s kočárkem pryč..přemýšlela jsem uz i nad policii, nějaká stížnost. Hlidavam neteř a jit ven je nereálné.Neni tady žádný park, pouští je mezi paneláky..a ovčák nebo labrador jsou plemena,.ktere by měli vodítko mit..

luckamarcu
27. čer 2017

@sophiac všechny psi by měli vodítko mít...A když ne vodítko tak náhubek,ať je to čivava či dobrman...pes jako pes...nezodpovědné majitele jsou všude jak velkých psů tak.malych...pustenej pes na volno dostává automaticky při obtěžování kopanec do zadku.Viz.pred měsíc...náš pitbul sel vedle kočárku na vodítku přivezli dvě kolie bez nahubku a voditka majitelky v klidecku žádna snaha o.privolani...tak psi dostali kopanec...co je lepší pro ne? Byt roztrhany pitbula,či nakopnuti?tem psům jsem zachránila možná život nebo majitelka je blbka..začala hystercit...tak jsem řekla ta zavolá policajty,tak zklapla,nebot by dostala flastra.Nedojboze aby se mě podobné pes ať je to cokoliv takhle přiblížil k malymu.

35_a_budu_mamka
27. čer 2017

Souhlasím naprosto, ze kazdy pes musi byt na voditku, at je maly, velky, nezvladnuty majitelem ci perfektne vycviceny, proste kazdy. Jedina pomoc ve Vasem pripade je fakt ta policie, upozornila jste na tu situaci, tak snad to zacnou hlidat, aby si lide davali psy na voditka. Sama mam opravdu velike psy, i kdyz vycvicene, nikdy bych si nedovolila vzit je ven na volno prave kvuli tem bez voditka. Bohuzel v pripade, ze zacne utocit pes bez voditka, lze jen doporucit odepnout sveho psa, tezke je to ovsem, pokud je Vas pes znatelne mensi nez ten, ktery zautoci. Nezodpovedni pejskari me vytaci do bela. Drzim palce, at ta policie pomuze.

hansed
28. čer 2017

@luckamarcu mám podobnou zkušenost... minulý týden jsem šla do města, mezi lidmi pobíhal pidi pes, asi pražský krysařík s něčím šmrnclý.... panička nezájem, pes od ní cca 10 metrů. Pak si madame sedla na zahrádku cukrárny a pes začal... vyjížděl na každého velkého psa, co procházel (všichni byli na vodítcích). Jedna paní měla co dělat, aby její pes toho malýho nečapl.... čekala jsem, jestli vystartuje po mě, nebo dceři, že pes poletí.... nesnáším nespolehlivé a nezodpovědné majitele....

luckamarcu
29. čer 2017

@hansed mazec...no ty kolie mě skákali a útočili na pita kolem kočárku, takže jsem byla fakt nasrana...když ti do dítěte strkaji tři psi a majitelky v klidecku...Však oni se vyblbnou ze...začínám mít na takovy lidi alergii a ač jsem klidný býk...tohle mě vytáčí dobela.....

hansed
29. čer 2017

@luckamarcu přesně... náš staford není agresivní, ani když na něho útočí jiní psi... jen si je srovná, ale nekouše.... Sousedům utíká Jack Russell.... chodil provokovat psy až k jejich výběhu... už mi to vadilo... naposledy měl manžel venku staffa a dcerku... a pes si stoupl na naši příjezdovou cestu a začal na našeho štěkat... tak na něho vyběhl, doprovodil pryč a vrátil se... ale podle některých jsme špatní my, protože máme velké silné psy... co dodat že?

janea823
30. čer 2017

Máme 2,5 ridgebacka...mezi ostatními psi chodíme na vodítku, pokud není někde vyhrazeno, že můžou být psi na volno a i tak kontroluji situaci, zda tam vůbec jit. Už zdálky na nás někdy lidé řvou (,,držte si svého psa")..já to teda přecházím bez povšimnutí-málokdy se stane, že v takové situaci ji mám na volno. Pokud je pes na volno a přiletí k mému, ať je malý nebo velký, buď se Postarám já nebo pouštím vodítko. Nenechám, ať je můj pes terorizován jen proto, že je na vodítku. Chtělo by to toleranci ze strany všech majitelů psů-ne všichni psi se chtějí kamarádit.... Moje se nesnese s fenkami a co já pak budu delat, když přifičí malá fenka a začne dorážet? Zajímám se i o komunikaci psů a řešení různých konfliktů a situaci..ale někdy mám pocit, že to je stejně fuk, když to bude ve výsledku: malý pes x velký pes, na vodítku x na volno...Škoda mluvit ☹ (než si někdo pořídí psa by měl projít psychotesty 😂)

janea823
30. čer 2017

2,5 letého...🙂

Strana
z11