icon

Velcí psi na volno

evaamy
12. čer 2015

zdravím a prosím o radu co ne/mám dělat. mám malého divokého psa(7kg) a miminko. když jdu s nima na procházku kolem baráku, tak mám psa na vodítku a vezu zároven kočár. tady má spousta lidí psy, hlavně velké(královský pudl, rhodesky ridgeback..) zásadně na volno a ještě běhají daleko od páníčků. když se potkáme, ti psi jdou/ běží k nám, já beru psa do náručí(protože můj pes není uplně klidný. velkých psů se bojí-jako štěně ho ridgeback napadl- a brání se BOHUŽEL útokem. ) a volám na majitele at si ho přivolá nebo chytne. VŽDY majitel dělá že neslyší, je naprosto v klidu, pomaličku k nám dojde a řekne, že "nic nám neudělá". ted já musím vysvětlovat, že ale ten můj se bude rvát( samozřejmě by vzhledem ke svému vzrůstu prohrál). prosím vás je tak těžké pochopit, že se někdo velkých psů prostě bojí? at už malí psi nebo já? většinou když toho svýho psa držím ,tak ten sebou mrská, že jsem celá chlupatá a poškrábaná a cizí pes kolem mě skáče. super pocit. já už nevím co mám v těchto situacích dělat, říkat. už se bojím jí t se svým psem ven, protože toto se děje furt! a od té doby co mám kočár se bojím ještě víc. zrovna dnes kolem nás začali skákat dva králováci a malej vořech, pes vyděšenej, já nasraná a miminko začalo brečet. když jsem paní řekla, že proč si je nepřivolala, když jsem volala, tak prý mě neslyšela(volala jsem dvakrát, byla ode mě asi 50m), a i když přišla, tak si ty čokly nepřivázala a zase kolem nás začali běhat! tak jsem jí zase řekla, at si je přiváže a ona: však už si ho chytám, nevidíte? tak jsem jí řekla, že no konečně, to to trvalo! a taky jsem jí řekla, jestli je schopná respektovat, že se někdo velkých psů bojí. to jako mám být se psem celý den doma nebo čekat jestli se náhodou ti dva neporvou? a co mám dělat když se rvát začnou? malej pes proti velkýmu??? s kočárem vedle nás.???????????už mě to štve, nejradši bych, aby chodil ráno se psem muž, ale ten vstává v 6 ráno a chtít po něm , aby vyvenčil se mi moc nechce. dělá 12h směny..pokud jsem se majitelů velkých psů na volno dotkla, ráda bych zdůraznila, že strach je nepříjemná věc. kor když víte, že by váš pes proti tomu vašemu neměl šanci.

ilonaat
26. črc 2015

@cattus Je vazne hrozne, ze se prostě člověk snazi predejit konfliktu a kdyz to zada po ostatnich, miji se to ucinkem. Ano, mij pes prpste nema rad ostatni psy, proto je na voditku, tak si nepreju, aby ostatni psi kolem nas litali a dorazeli, kdyz je to jako strkat hlavu do vosiho hnizda. A takovy kecy, ze je spatne socializovany, protoze nema rad ostatni psy me drazdi stejne, jako ty vosy. Neni spatne socializovany, lidem by neublizil, ale proste nechce kolem sebe jine psy. A meli by to ostatni respektovat, kdyz je na to upozornim. Ja taky nevyjdu se vsema lidma, tal proc by mel muj pes byt s kazdym psem kamos? Je to osobnost jako kazda jina a jako lidi jsou kazdy jiny, i psi takovi jsou.
Je dobre, be vasem pripade, ze i kdyz ne napoprve, tak uz to pan pochopil 😉 Někteří to totiz nepochopi nikdy.....

baru7
26. pro 2015

Nahodou jsem zabrousila do teto diskuse a neda mi to nreagovat...... @orchidis - naprosto tady mystifikujete....jaky trestny cin? To ze pes lita po lese/louce na volno? To jste tedy dost prepiskla....pravdu ma @nita1984 a podstatne je, zda je pes pod vlivem sveho vudce, coz muze byt i na volno.....samozrejme nenecham psa cilene stvat zver, naopak je nauceny, ze nesmí a je odvolatelny....ale jsem naprosto klidna v tom smeru, ze zcela jiste vim, ze nepacham trestnou cinnost 😎 mozna by bylo dobre se napred informovat, nez napisete nesmysly...

luckamarcu
21. črc 2016

Ahoj všem taky jsem měla nutkání přidat svou vlastní zkušenost... Máme pitbula, vím co dokáže,podotýkám vycepovanej,proto pravidelně u nohy a jen s nahubkem a navolno jen když není pes.Jsem těhotná a několikrát se setkám s tím ze malý psi okolo pobíhají bez nahubku bez vodítka a skáčou a dorazí na pita a nikdo je není schopnej odvolat, já s břichem se snažím předejít konfliktu kdy mymu psovi dojde trpělivost a vysvětlí malýmu coklovi ze takhle ne.obcas i když mě dojde trpělivost tak nechám pita povalet po psikovi at si páníček příště uvědomí ze takhle ne.Takze nestojím ani na jedné straně coklaru velkých nebo malých psů...když člověk nepoužívá mozek malej velkej je to jedno,vše je průser.takze tak.zakladatelku chápu...

xdrak102
21. črc 2016

Naprosto souhlasím - sama toto zažívám dost často a ty lidi bych vraždila. Poslední případ: Jdu si takhle se svým bíglem, kterého mám na vodítku. Už z dálky vidím boxera, který evidentně větří. Protože mám už negativní zkušenosti, dopředu volám na pána, jestli by si mohl chytit svého psa. Pán nic. No a o pár vteřin později se boxer rozběhne a má měho psa v hubě. Fakt super. A to se mi stalo víckrát. Opravdu bych ty nezodpovědný páníčky propleskla. A ujištění, že "on vám nic neudělá" to už tady taky bylo. Jenže můj vystresovanej pes pak začne vrčet a dělat se velkej, protože se bojí a ten druhý to klidně přehodnotí, že... A já mám jak dilina svýho vždycky na vodítku, pouštím ho jen výjimečně (protože má moc silný lovecký pudy a když něco načuchne tak neslyší, nevidí a uteče) a když vidím jinýho psa, tak ho jdu okamžitě odchytit 🙄
A malý otravný psi mi taky vadí, kolikrát nevím jestli nejdou i mě po nohách...

sabuse1
21. črc 2016

@xdrak102: máme to s naším bíglem úplně stejně...před měsícem jsem ho uvázala před školkou kde čeká pod stromem a mezitím tam šel pán se psem který by taky nic neudělal a svého psa jsem našla s natrženým uchem, majitel druhého psa samozřejmě zmizel a nás to stálo 3 týdny léčby

mantaray
21. črc 2016

Dokud se tyhle případy nebudou tvrdě pokutovat (což se asi nestane) tak je to never ending story. Osobně by mi nevadily povinný zkoušky poslušnosti pro všechny psy.

elu
21. črc 2016

znám to, je to hruza, všichni mají být přivázaní pokud je to mezi lidmi, na volno jedině na samotě, na poli, v lese, louce....v parku, ve městě neexistuje jít na volno...ja to znam z opačné strany mam rotwailerku, je na vodítku vždy, ale když prostě jde nějakej malej psíček na volno a začne vyštěkávat je po něm bohužel

capriola
21. črc 2016

Mám středně velkého psa, bull plemeno, ke všem psům je hodný. Nezbytná výbava na venčení je taštička, kde nosím pamlsky, pytlíky na bobky, pepřák a paralyzer.

mantaray
21. črc 2016

@elu mám 9 let starého AST a mám to stejně. S jeho přibývajícím věkem mě ty střety čím dál víc stresujou. Mluví za něj zkušenosti, ale už mám o něj strach. Ale i o ty druhý psy, který nemůžou za svoje bezohledný majitele

mantaray
21. črc 2016

@capriola taky mám paralyzér. Vytáhla bsem ho jednou na konci 8. m, kdy jsem jím chtěla odehnat vořecha, jinak by bylo něm a udržet Oztyho bylo náročný. Reakce majitele byla, že mě tím paralyzérem dá pecku.... Pro dobrotu...

xdrak102
21. črc 2016

JJ, taky jsem uvažovala, že si něco podobnýho pořídím, člověk už toho má fakt dost... U nás se dokonce jednu dobu potulovala německá doga - volně a ačkoli se o nich říká, že jsou hodný, i přes svou velikost, tak teda pocit když jí jentak potkám i já sama bez psa je fakt super. Naštěstí se do toho vložila obec a majitelka si jí už hlídá, ale co vím, tak až po dvou rvačkách s psama z okolí.... Naštěstí my ji zrovna se psem nepotkali.

xdrak102
21. črc 2016

@sabuse1 U nás to "naštěstí" byla jen potrhaná kůže na zádech, zotavil se rychle, ale ten strach... A jednou kříženej vlčák s něčím velikým, kde na něj dokonce majitel musel skočit po hlavě a zalehnout ho, jinak bych měla po psovi. Kdyby si ho ale ten chytrák včas vzal na vodítko, nemuseli jsme to vůbec prožít a to jsem se teda upřímně už fakt bála spíš i o sebe, protože když na nás vyběhlo takový obří hovado v plný polní, tak ten pocit taky super... A to se normálně psů fakt nebojím, manželovi rodiče měli léta velký psy.

capriola
21. črc 2016

@mantaray Mně z toho vychází paralela nevychovaný člověk (nebo prostě buran) = nevychovaný pes. Někdy se srážce s blbcem člověk bohužel nevyhne...

Tohle je takové věčné téma, u nás v psí škole třeba cvičili povel, kdy si pes stoupne za pána, takže ten je mezi svým a cizím psem a má trochu prostor na odehnání než když se mu vlastní pes zmítá na vodítku. Toho já zatím bohužel u psího puberťáka nedocílím 🙂

Paralyzer dělá docela velký rachot a odehnat lze jím i na dálku, dost psů je totiž v jádru posera. Ale chce to naučit vlastního psa, aby se toho zvuku nebál.

xdrak102
21. črc 2016

@mantaray To bych snad tu pecku dala jemu, aby se probral!!! 😀

xdrak102
21. črc 2016

@mantaray kamarádka má čtrnáctiletýho malýho pejska s problémem se srdcem a bohužel tam už jde opravdu u starších psů o mnohem větší problém ze stresu ☹

mantaray
21. črc 2016

@capriola Ozzy byl v takovým laufu, že mu to bylo jedno a ten vořech se překvapivě nebál. Pořád pobíhal okolo a dorážel. A majitel na něj volal asi 100 m od nás a ani krok k nám, ale na dálku si na mě hubu otvíral. Pak jsem je potkala ještě jednou chvíli před porodem, pes opět na volno a vyběhl zpoza rohu, to už jsem naštěstí uřvala. Panička reagovala tak, že mě nechápe, že mému psovi by se nic nestalo. Tak jsem se jí zeptala, jestli je teda jí jedno, že jejímu se stane. To najednou došla řeč...

hansed
21. črc 2016

My máme rotvajlera a AST. Oba vychovaný, odvolatelný, nekonfliktní. Respektive AST je nekonfliktní, i když na něho doráží jiný pes... Nechá si hodně líbit, když ho to přestane bavit, schrastí psa pod sebe, zavrčí a pustí. Nekousne. RTW je hlídací, není socializovaný s jiným psem než naším AST. Nikam s ním nechodíme, max. u nás kolem domu a na veterinu jednou ročně.
Když u nás byla kamarádka s AST fenkou, hárající, aby měla štěňátka s našim, tak souseda s křížencem vlčáka nenapadlo nic jinýho než k nám toho psa pustit.... stejný vlčák se na mě vyřítil, já ztuhla... v tu chvíli ho odehnala naše rotvajlerka... a pak mi ještě ten samý pes strčil hlavu do kočáru s půlroční dcerou....
z mé zkušenosti platí jasná rovnice páneček, co neví co se sebou, nevychovaný apod. = problémový pes....

capriola
21. črc 2016

@mantaray vsadím se, že kdyby tvůj pes toho druhého semlel, tak by nakonec ještě popotahovali tebe, že neměl náhubek, je agresivní a kdo ví co... A takovýhle majitelé se pak ještě cítí dotčeni, místo aby se omluvili a vořecha si dali na vodítko.

elu
21. črc 2016

@mantaray taky nám je 9 🙂

mantaray
21. črc 2016

@elu strašně to utíká 😓

mantaray
21. črc 2016

@capriola přesně tak! Hlava mi to nebere

a co se náhubku týče mám osobně názor, že je to supr věc mezi lidmi, v hr prostředcích a tak, ale jinak to psa v případným střetu se jiným psem znevýhodňuje. Jednou nás napadl NO na volno s košem a bylo to dost jednostranný, pes měl natržený ucho a my byli s Ozzyčkem pěkně potlučený

hankar20
21. črc 2016

Mam italského chrtika a psi které neposlechnou na slovo a jsou na volno upřímně nenávidím i s panicky... Nicahovi bylo 8 mesicu, ja rizikové tehu před porodem a šli jsme kolem školky... Naproti nam maminka s holčičkou s pejskem na voditku a v tu chvilku mezi nama husky jak hrom co se rozhodoval zda zaútočí na tu holcicku ci na naše psi... No vybral si naseho.... Nestrhnout Ninu do naruce tak tu nebyl, huskymu sem vyrvala jeho hlavu z huby.... Nicah brecel celej od krve, ja od krve, holcicka rvala...pak ten cokl odkracel o kus dal, my zalezly do mš a volala se policie.... Cokla chytli a ja letela jak blazen na veterinu kde Nicaha sili a me tam davala sestra dohromady... Pak volala policie ze pes patři ženské co je chová a často utikaj a utoci.... No ja zážitek takový ze jak je pes bez voditka a de to ke me a k me dceři a psovi a panicek nereaguje sem schopna psa klidne zabit pac u me nema co delat... Nicah nema rad velké psi, ale nevrci nic... Jen u me stoji a ceka co bude, dcera de za me a ani se nehne... No ted do toho přijde syn v kocarku, tak to teprv bude zabava a ja i kvůli tomu porizuju šátek...Takze za me psi ať je to jakkoliv velký a je to mimo soukromý pozemek patři na voditko a nebo musi poslechnout ihned na poprve... Ostatně to vodítko je i pro toho psa ochranou před auty atd atd

hansed
22. črc 2016

@hankar20 přesně... kamarádka měla pod kočárkem baseballovou pálku.. sice to bylo prvotně na husy u nich na vesnici, když chodila na procházky a útočily, ale na psa by to šlo taky.... my máme "štěstí", že naši psi jsou velci a ubrání sebe i mě, když na nás běžel ten vlčák, pustila jsem ho z vodítka. Za 1. jsem mu dala šanci si bránit, za 2. jsem se nezamotala do vodítka a neohrozila sebe a dítě v kočárku. Je hrůza, když lidi nezvládají vychovat ani malého psa a pořídí si velkého ☹ Kolikrát nadávám na lidi, co si pořídí silné plemeno, podcení výchovu a pes skončí v útulku (v lepším případě), nebo někoho napadne a Tv je plná keců o bojových psech (horší případ) a tím kazí pověst nám všem ☹

hansed
22. črc 2016

Naši dva mazlici 🙂 Hlídají Adulku, kolem domu jsou bez vodítka, bez náhubku, pokud přijedou na víkend lufťáci s minijezevčicí, jsou za plotem, jinak s nimi jdeme i k sousedovi. Poslechnou, jdou odvolat, hlídají. A štve mě každý, kdo je nazve bojovými psy, a kdo nemá vychované psy (i jorkšíry 😀)

mantaray
22. črc 2016

@hansed krásní 😉

micaella23
22. črc 2016

Sama mam jorksira a ceskoslovenskyho vlcaka, to venceni je peklo kdyz jsou kolem psiska co neposlouchaji a nejsou na voditku, moji na lusknuti prijdou a nejdou prede mnou vic jak 10m- nesmi, pred tydnem kolemjdouciho NO byl dost agresivni, vlitl mi na kocar, ziby venku, stekal, rikam vam takovou silou jsem ho capla za krk a odhodila, nas vlk ho drapk za zadek a take s nim prastil, v kapse od ted nosim paralizer, kdyby nas napadla dalsi obluda co neni vychovana+nema kos+voditko, kdyby bylo alespon 1 z toho bylo by to fine, no ten pes napadl jeste jednu pani nedavno, vypada to ze ho utrati- takze se zbaveji psa chudaka, meli by utratit majitele, ten to zpusobil.. A problemy jsou jen na vesnici, v praze si lidi psa privolaji a jsou slusni, nebo ti psi jsou z 80% neskodni, u nasich na visce je to fakt za trest.

lti
22. črc 2016

Ja nechapu lidi, co maji potrebu vencit cokli bez voditek. Ne kazdy ma rad psy a dost lidi se i psu boji. Fakt trochu prizpusobeni se ostatnim by neskodilo.

eldrag
22. črc 2016

psa uz par let nemam, ale uprimne mi vadi vsechno (pracovni, bojove, gaučove nebo jakekoliv plemeno) co nepossloucha a nema voditko. neni to jen o te agresivite pesxpes, je to i o tom co si ti psi dovoli a lidi je nechaj. kdyz na me v 8 mesici skocilo stene vlčaka po desti zasrany jak medved... a pani jen , on je stenatko. Rikam me to nezajima, zaplatite mi cistirnu? a co kdybych z toho mela sok? ... a ona z ejsem hystericka krava. a to ze mi vetsina sidlistnich psu (vetsinou mensi plemena od duchodcu nebo takovych tech samotarskych lidi) pocurava kola u kocaru ani nemluvim, za to bych normalne brala ty majitele klicema po zadech... :( je to hlavne o lidech , ti psi uz se s tim jen vezou....

eldrag
22. črc 2016

@hansed :D mam podobne krasnou fotku, syn spici na rozlozenem gauci a kolem 3 gaučoví fenky a 2 greyhoundi, ... vsechny ho hlidaly celou noc, kdyz knikl hned cekovaly co se deje... proste nas maly potomek mel najednou 6 matek, 5 psích a já už se k nim na gauc nevesla. A měla jsem 100% jistotu, ze nespadne protoze nebylo pres ty psy kudy :D

hansed
22. črc 2016

@eldrag přesně! Můj táta má jorkšířici... jsem tam přišla, na mě štěká, skáče a prej pohlaď ji, ona tě vítá! No já nemohla... pohlazením jenom potvrzuju psovi, že jeho chování je správné... fena chňape po rukách.. to si prej hraje... projde moje dcera, raf, kousne do achilovky... to nic není, vždyť jí nic neudělala... a mohla bych pokračovat ☹

Strana