icon

Velcí psi na volno

evaamy
12. čer 2015

zdravím a prosím o radu co ne/mám dělat. mám malého divokého psa(7kg) a miminko. když jdu s nima na procházku kolem baráku, tak mám psa na vodítku a vezu zároven kočár. tady má spousta lidí psy, hlavně velké(královský pudl, rhodesky ridgeback..) zásadně na volno a ještě běhají daleko od páníčků. když se potkáme, ti psi jdou/ běží k nám, já beru psa do náručí(protože můj pes není uplně klidný. velkých psů se bojí-jako štěně ho ridgeback napadl- a brání se BOHUŽEL útokem. ) a volám na majitele at si ho přivolá nebo chytne. VŽDY majitel dělá že neslyší, je naprosto v klidu, pomaličku k nám dojde a řekne, že "nic nám neudělá". ted já musím vysvětlovat, že ale ten můj se bude rvát( samozřejmě by vzhledem ke svému vzrůstu prohrál). prosím vás je tak těžké pochopit, že se někdo velkých psů prostě bojí? at už malí psi nebo já? většinou když toho svýho psa držím ,tak ten sebou mrská, že jsem celá chlupatá a poškrábaná a cizí pes kolem mě skáče. super pocit. já už nevím co mám v těchto situacích dělat, říkat. už se bojím jí t se svým psem ven, protože toto se děje furt! a od té doby co mám kočár se bojím ještě víc. zrovna dnes kolem nás začali skákat dva králováci a malej vořech, pes vyděšenej, já nasraná a miminko začalo brečet. když jsem paní řekla, že proč si je nepřivolala, když jsem volala, tak prý mě neslyšela(volala jsem dvakrát, byla ode mě asi 50m), a i když přišla, tak si ty čokly nepřivázala a zase kolem nás začali běhat! tak jsem jí zase řekla, at si je přiváže a ona: však už si ho chytám, nevidíte? tak jsem jí řekla, že no konečně, to to trvalo! a taky jsem jí řekla, jestli je schopná respektovat, že se někdo velkých psů bojí. to jako mám být se psem celý den doma nebo čekat jestli se náhodou ti dva neporvou? a co mám dělat když se rvát začnou? malej pes proti velkýmu??? s kočárem vedle nás.???????????už mě to štve, nejradši bych, aby chodil ráno se psem muž, ale ten vstává v 6 ráno a chtít po něm , aby vyvenčil se mi moc nechce. dělá 12h směny..pokud jsem se majitelů velkých psů na volno dotkla, ráda bych zdůraznila, že strach je nepříjemná věc. kor když víte, že by váš pes proti tomu vašemu neměl šanci.

sabuse1
13. čer 2015

@missveru: ano, ale kontrétně ten pes ze včera poslechl když na něj majitel zavolal a běžel k němu, jenže na něj zavolal až když ho viděl u mých dětí, takže opět chyba majitele, když už má psa navolno má ho mít pořád na očích, to je právě ta chvilka která stačí k tomu aby i ten hodný a poslušný pes něco udělal. Prostě pes navolno na sídlišti nemá co dělat protože tam je celkem velká koncentrace lidí...

pear
13. čer 2015

Mám Velkého švýcarského salašnického psa, má 45 kg - řadí se tedy do obřích plemen - chodí na 80% bez vodítka - ovšem pouze na polních či lesních cestách - jen co je někde silnice, beru si jí na vodítko, když jde někdo kolem, přivolávám si jí k sobě k noze - protože ikdyž bych za ní dala ruku do ohně a věřím, že by nezaútočila, pokud by někdo neútočil na mě, tak vím, že někdo má z velkých psů strach. Já jsem pro volnost pejsků, pokud jsou vychovaní, ale jen v určitých místech - v místech, kde je více lidí, psů, zvířat, aut, by měl být pes prostě na vodítku, s náhubkem nesouhlasím - ale s vodítkem určitě ano.
My máme to štěstí, že bydlíme na kraji města.

lenka5731
13. čer 2015

@sabuse1 naprosto s tebou souhlasím, tohle je blázinec. Ale nebudu na to plýtvat energií a časem, protože tady v diskusi se ještě dozvíš, že si máš srovnat toho psa, co držíš v náručí ..., to že k vám přiběhne cizí pes a obtěžuje vás, to je v pořádku 😕

zednice
15. čer 2015

Já mám dva větší psi 25-28 Kg, poslechnou takže je mám na volno.. Já to zase vidím tak, že spousta z těch co mají malé psi si naopak myslí že když je malej tak nemusí poslouchat.. Jsou i dost uštěkaný.. Jejich páníčci si je hned berou dva metry vysoko když jdeme kolem... Ale to dělají z těch psů páníčci... Nevidím nic špatného na tom, že když mám psa na volno a přiběhne k jinýmu psovi a čuchne si k němu a jde dál.. VŽDYCKY hysterčej páníčci...
Toť můj názor....

petrasipkova1
15. čer 2015

@zednice Já nemám malého psa, takže 35 kg opravdu nezvedám a bytostně nesnáším když se ke mně hrne cizí velký pes, nevidím k tomu důvod, já k vám taky nechodím a nedotýkám se vás, až budu mít u sebe malé děti, tak nevím co budu dělat, každopádně k Vánocům kupuji paralyzér, aby se měl člověk alespoň jak bránit v případě náhlého útoku těchto hodňoučkých psů, nenechám si zmrzačit dítě ani psa, fakt ne. A to mám doma psa odjakživa, bydlí s námi v domě, jezdí na dovolené, do práce, prostě člen rodiny, ale vím, že je to jen zvířátko, které se něčeho lekne a může vystartovat. Bohužel, a nechápu, že si to někdo není schopný uvědomit. ☹

zednice
15. čer 2015

@petrasipkova1
já to brala tak co mám u nás v okolí....každopádně to není míněno tak že by se moji psi někam hrnuli, ale když kolem nějakého procházím... Kupte si třeba plynovku to mě je úplně fuk.. Jen jsem řekla jak je to u nás a tečka...Nehledě na to že děti by taky neměli běhat 20 metrů před rodičema....

sabuse1
15. čer 2015

@zednice: já mám třeba děti vždycky okolo sebe a nevidím jediný důvod proč by se k nim měl přibližovat cizí pes jakékoliv velikosti, když mám ještě navíc sebou psa na vodítku a vím,že se např.těch velkých psů prostě bojí, poznám to na něm už když toho psa vidí zdálky a začne se krčit a jakoby se plíží, to vím,že je zle. A chová se tak právě kvůli těm psům navolno co k němu přiběhli a během chvíle se do sebe pustili, on byl ještě roční "štěně" a poznamenalo ho to na celý život...☹

zednice
15. čer 2015

@sabuse1 joo to je jasný že je blbý.....já si své psi hlídám aby mi někde nelítali a já na ně neviděla.....Prostě za to vždycky zodpovídá páníček..... Stejně jako rodiče za děti....

sasanka033
15. čer 2015

je to blby no. cely tohle tema je proste o tom, ze hodne lidi se chova bezohledne a je jedno, jestli jde o pejsky, nebo o jinou problematiku. pes nemuze za svyho pana a ma bejt vychovanej, poslednout na slovo a pan toho psa ma predikovat situaci na dalku a podle toho psa ridit, tecka. jenze dneska (nebo at nejsem jak naka stara nana, ale nemuzu posoudit, jak to bylo pred 50 lety) se lidi k sobe chovaj jako kreteni. bezohlednost, sobectvi. je to vsude.

zednice
15. čer 2015

@sasanka033 AMEN🙂

sasanka033
15. čer 2015

@zednice 😀 😀 😀 presne! 😀

latkovkybrno
15. čer 2015

Budu zlá, ale podle mě na volno nemá co dělat pes, který na první zavolání neuposlechne pána. Takto vychovaný pes se ostatně ani sám od pána nevzdaluje na více než 3-5m a NIKDY z jeho dosahu. Celý život se pohybuji mezi psy. Moje maminky chová německé ovčáky, já sama mám 9letého křížence, kterého na volno nepouštím, neposlouchá tak, abych si to troufla + měla jsem před tím ridgebacka, který měl takový výcvik i zkoušky, že se ode mě nikdy nevzdálil a mohla jsem ji na volno běhat nechat. Bez problému. Nesnáším neposlušné pobíhající psi všech velikostí a jejich bezohledné pány, kteří nám, poctivým pejskařům, kazí jméno.. Nejen tím pobíháním, ale i nesbíráním apod. Nezodpovědnost jde ruku v ruce jedno s druhým..

sasanka033
15. čer 2015

@latkovkybrno nejsi zla, tak to proste je 🙂

latkovkybrno
15. čer 2015

@sasanka033 Jsem dost nekompromisní. Na takové lidi jsem ochotná z fleku volat policii když nedodržují vyhlášku. Pes je šelma. Nedejbože ten větší. Je jedno, že doma na gauči je pohodář... venku jsou jiné podmínky. Kdo to nechápe, ten je hloupý.

zednice
15. čer 2015

@latkovkybrno o tom tu celou dobu mluvim....

latkovkybrno
15. čer 2015

@zednice nevím, nečetla jsem vše, promiň

sasanka033
15. čer 2015

@latkovkybrno mne to neprijde nekompromisni - pes je v podstate taky zbran, ale zbrojak na nej nepotrebujes a muze si ho poridit kazdej trouba.

sasanka033
15. čer 2015

@latkovkybrno a uz jsi na nekoho volala policii? me by totiz zajimalo, jak reagujou policajti. a na zaklade jake vyhlasky?

zednice
15. čer 2015

Jak říkala @sasanka033.. Je to o lidech ty psi za to nemůžou jaký jsou. To samé by ale mělo platit pro ženský s dětma, který lítaj bez dozoru po sídlišti.. Je to stejný jako by přišlo cizí dítě k mému psovi....Bez urážky ale mám na něj taky zavolat policii nebo ho vzít paralyzérem? Je to stejné..Dál už to tu nemínim rozebírat... Prostě kdo má psa vychovaného tak ať ho má na volno kdo ne tak by měl mít vodítko.. Tečka.

latkovkybrno
15. čer 2015

@sasanka033 a taky že jo.. někdy to platí hlavně pro majitele bulliků a pitbullů-čím silnější pes tím menší IQ bohužel.

mantaray
15. čer 2015

@sasanka033 každý město by mělo mít svoji vyhlášku o volným pohybu psů. Policajti to většinou řeší domluvou, po opakování pokutou, která je ale pár šlupek..měla by být pořádně mastná, aby to lidi odradilo.

mantaray
15. čer 2015

@latkovkybrno tak proti tomu se musím ohradit. Mám staforda a za 8 let jsme neměli jedinej konflikt s majitelem bull psa, ale většinou s retrívrama, labradorama apod. To jsou totiž psi, který vyvolávaj dojem, že nepotřebujou cvičit

latkovkybrno
15. čer 2015

@sasanka033 Jojo, ale je to několik let. V Brně. Pravidelně mi na mého psa na vodítku útočil jeden velký pes pobíhající na volno a chtěl ho zabít - šel po krku. Policie dala pokutu a pak se to opakovalo. Paní to bylo jedno což jsem pochopila až po roce-umřela na rakovinu, bylo jí okolo 30let.. takže jsem jí byla ukradená. Ten pes žil ale dál a manžel to pak řešil už osobně - potkal psa, který útočil, zvedl ji nahoru a flákl s ní o zem.. Několikrát. Jednou na něj dokonce nějaká paní z okna volala, že DOBŘE DĚLÁ, ŽE TEN PES JE NEVYPOČITATELNÁ BESTIE... Takže policajti dali akorát pokutu, ty ty ty výstrahu a to je celé.

latkovkybrno
15. čer 2015

@mantaray klidně se ohraď jsou to jen mé postřehy... retrívři jsou taky spešl kategorie, to máš recht.

sabuse1
15. čer 2015

@zednice: s tím naprosto souhlasí a už jsem tu i psala,že nemám problém s tím,že jde pes navolno, ale poslechne na slovo...takhle tady chodí i jeden pán s rotvailerkou kterou známe od štěněte, děti si s ní hrály, vím,že je hodná, ale i tak když nás vidí okamžitě si jí přivolá k noze a když nás míjí drží jí za obojek, s takovými majitely nemám sebemenší problém a stejně tak svým dětem nedovolím jít k cizímu psovi pokud se předem majitele nezeptám, je fakt,že ti starší už k nim ani nechodí a tu nejmladší prostě hlídám ta by si šla pohladit i lva kdyby ho potkala na ulici🙂))

zednice
15. čer 2015

@latkovkybrno ta je na jednu stranu pravda-že si tím honí ego...Na druhou stranu nejčastější pokousání psem je na prvním místě jezevčík, jack russel, německý ovčák a ne bullovité plemeno...

sasanka033
15. čer 2015

@mantaray ty se ohrazujes, pac mas IQ vyssi🙂 ja taky moc nemusim to zobecnovani...ja osobne mam zatim nejhorsi zkusenost s nevychovanyma ridgebackama, ale bullum se taky radsi vyhnu. kdo je trochu pejskar, tak vi, ze staf je uzasnej k lidem, ale psy proste rad nema. a na dalku nepoznam, jestli ho majitel zvladne.

latkovkybrno
15. čer 2015

@zednice píše se to.. ovčák je hodně nebezpečný, když se nevychová.. já se jich ale nebojím, vyrostla jsem s nima a znám je. Mám negativní zkušenosti jen se stafbullíky z cvičáku a okolí bohužel

simi.w
15. čer 2015

Psi bez vodítka nemají na chodníku nebo kdekoli jinde mezi lidmi co dělat, ať jsou podle majitele hodní, poslušní a tak dále. Viděla jsem, jak jeden takový malý pejsek , běžel za dvouletým chlapečkem s úmyslem si hrát a skončilo to pádem dítěte a zlomenou rukou. Pes je zvíře, mám je ráda, ale dítě je pro mne priorita.

latkovkybrno
15. čer 2015

@sasanka033 jojo, vychovanej RR je skoro zázrak.. jednoho jsem měla a všichni mě za to obdivovali 😀 jsou specifičtí

Strana