Vigantol. Dají se koupit bez receptu?
Ahoj holky,
Chtela jsem se zeptat jestli nahodou nevite, jestli kapicky vigantol se daji koupit bez receptu. Byla jsem sikovna spadly mi na zem a rozbily se ☹ ☹ .
Diky moc
j u jedné i druhé dcery dávám 1 kapku denně,a to většinou kdy si vzpomenu,anebo po koupání,když už jí trápím čištěním oušek a nosíku,tak ta kapka se mezitím už ztratí a vůbec jí to nevadí 😀 (ale někdy taky zapomenu 😅 )
..jinak holky já nemám Vigantol,ale Vagintol...tak nezapomeňte 😀 😀
holky proč dáváte 1kapku denně a já 2kapky???je to tm,že malá měla nízkou porodní hmotnost???a dáváte i o víkendu my ne
Ivulindo tak to nevím. My dáváme 1 kapku každý den=7 kapek týdně. Tak je beru i já kvůli odvápnění. Myslím, že tohle s porodní váhou nemá nic společného, ale třeba se mýlím 😅
Ivulinda - já jsem dávala jako ty. Ono se to prý řídí i počtem slunečných dní v oblasti nebo takovým něčím...
ahoj holky, tak my máme od narození taky předepsané dvě kapky Vigantolu, moc nechápu, proč se to tak liší, proč někteří doktoři doporučují jednu a nekteří dvě 😕 já už teď asi 14 dávám většinou jednu...ale dopud jsem dávala dvě..
My 1 kapku denně, ale sem tam mě tam vlítnou 2 😀 To je na tu křivici, nebo co, ne??? 😅
jo je to proti křivici - rachitidě, ta vzniká z nedostatku vitamínu D, v létě se dávka někdy snižuje, páč tvorbu vitamínu D podporuje sluneční záření. V některých jižnějších zemích se nekape vůbec
je to porucha tvorby kostí, kosti jsou chrupavčité a křivě rostlé, zdravotníci zde když tak doplní 🙂
holky, my taky dočasně měli dávat 2kapky denně, když se Dr. zdálo, že má nohy moc do O
Ahojky,
ja ma s Vigantolem problem- davame dve kapky denne, ale maly mi po tom cely den blindi...pokud mu ho nedam, tak je to v klidu, ani kapicka z nej nejde ven.......tak ted resim, jestli mu ho vubec davat nebo ne, je plne kojeny a pribira krasne...prijde mi skoda, ze kvuli dvema kapkam pak vyblinka mlicko, na ktere ja se docela nadru-bojuju totiz o vytvoreni kazde kapky mleka uz od porodu
scharfinka, poraď se s dr., v létě můžeš Vigantol vynechat, ale teď na zimu - no nevím. Pravda je, že v zahraničí jsou země ve stejném zeměpisném pásmu jako je to naše a vit. D tam nepodávají. Víš jistě, že ti malý blije z Vigantolu?
Bez receptu ne, my jsem ho meli na recept od naseho doktora
To je psane i na netu, ze jinak nez bez receptu vam ho nedaji 🙂
Jak casto davate a kolik kapek?

Ahoj,tak já mám dávat malé (8 měsíců) 1 kapku denně a mám šestiletého syna a pro toho mi dr. předepsala 2 kapky denně. 🙂