icon

Víte, komu půjčujete děti?

29. dub 2021

Tenhle příspěvek píšu abych se vypovídala, a aby bylo něco na zamyšlení. A anonymně píšu proto, aby moje známá nevěděla jaký tu mám profil.
Včera jsem s ní šla po městě, kde šla nejspíš babička s vnučkou v kočárku. Nevím co předcházelo, ale vnučka strašně plakala, a babka na ní nepříčetně křičela, že pokud nepřestane, tak jí nafláká. A ještě mávala rukou jako by jí opravdu chtěla praštit.Docela mě to vyděsilo. Člověk dá dítě na hlídání prarodičům s domněním, jak si to dítě báječně užije, přitom to tak být úplně nemusí...

Strana
z5
ivaze
29. dub 2021

@tahejhula Právě touto reakcí, kterou jsi předvedla, soudíš, moralizuješ a vychováváš.

tahejhula
29. dub 2021

@bara88 pevně doufám, že víš, že nejsi vyšetřovatel STB a že ti nemusím odpovídat, pokud nechci. Každopádně jsem jí nijak nenadávala, nepoučovala a především jsem tu situaci chvíli sledovala.

tahejhula
29. dub 2021

@ivaze ano? Na internetu? Aha. 🙂 Tak jo, čas na reálný život, dámy.

tahejhula
29. dub 2021

@somalicats kde vidíte co o moralizování? Takové věci nedělám. Ale je mi jasné, že si spousta lidí neumí tu situaci představit jinak a proto reagují takto.
Ani těžký den neomlouvá hrubé jednání k dítěti.
Pěkný den, dámy.

somalicats
29. dub 2021

@tahejhula To moralizování mi plyne ze stylu Tvých příspěvků, a jak vidím, nejsem jediná. Když mi nervy ujedou, tak se za to dětem omluvím, o tom žádná. Ale pokud vidím nějakou scénu venku, tak se spíš snažím toho dospěláka povzbudit a ne na něj kašlat.

miana
29. dub 2021

@te_reza A k čemu je to dobré? 😀

michaela666
29. dub 2021

Nečetla jsem všechny příspěvky, nesouhlasím s takových chováním k dítěti, ale když už by mi ujely nervy a někdo cizí mě na ulici začal poučovat 😃...to by bylo sakra rychlý poslání do háje. Věřím, že každá máma ví co její dítě zvládne provést a komu ho svěřuje na procházku.

zelenaesmolda
29. dub 2021

A proc jsi nezasahla na miste a anonymne to tady vypisujes?

te_reza
29. dub 2021

@miana co?

miana
29. dub 2021

@te_reza To, že tomu dítěti v kočárku (vnímám tedy, že je mu úplně maximálně tři roky), vyhrožujete a křičíte...Pomůže to v té situaci? Nebo v tom, že už se to příště neopakuje?🙂

ahyt
29. dub 2021

@tahejhula fakt ani povozit??? To snad neni mozny.Chudaci Vasi prarodice atd. No asi mate deti ze skla,jinak si to neumim predstavit.

te_reza
29. dub 2021

@miana já reagovala na celkovou situaci, kdy někdo vidí výjev, za kterým se skrývá něco, o čem ví 💩, ale má potřebu to rozebírat na diskuzním fóru. A celkově je z toho špatnej, jako kdyby to byl jeho život. A je úplně jedno, jestli je děcko v kočáru, puberťák nebo nvm co, cizímu je po tom prostě 💩

janina228
29. dub 2021

Upřímně nechápu, co tak hroznýho mohlo udělat dvouleté dítě v kočárku, aby babička na ni byla taková.. u nás to je samý ťuťu ňuňu, babičky rozmazlují a zásadně nežalují.. takovou babičku, jakou popisuje zakladatelka bych pro své děti nechtěla.

levandule_k
29. dub 2021

@te_reza To je taková lidská vlastnost rozebírat různé věci.😉 Svým způsobem máš pravdu, může mi být jedno, jak kdo žije, ale když se někdo chová na veřejnosti tak, že jeho chování ruší běžný "klid/hluk", tak to snad okomentovat můžu. Kolikrát jde vidět, že si děti tím "zlobením" jen říkají o pozornost a dospělý by měl mít dost zkušeností na to, to ustát, ale nervy můžou ujet každému, někdy je fakt den blbec. Nicméně já nejsem zastáncem výchovy pomocí trestů, křiku a vyhrožování.

Částečně se dá poznat, jak se prarodiče chovají k dítěti, když jsou s ním sami i tím, jaké názory na výchovu mají, jak se chovají k němu, když jsou tam společně s jeho rodiči. Když někdo prezentuje názor, že dítě musí poslouchat a nesmí si toto dovolit, jinak ho má dospělý srovnat, tak asi těžko bude o samotě s dítětem preferovat volný styl výchovy.

jjasmina
29. dub 2021

@te_reza moje řeč

zelenaesmolda
29. dub 2021

@te_reza
nesouhlasim s tebou,ze cizim je po tom hovno.Na jednu stranu tady spousta lidi pise,ze se mela starat o sebe ale az priste bude lezet zraneny duchodce na zemi a nikdo mu nepomuze nebo bude chlap tlouct zenskou na ulici a kazdy se jenom otoci tak budou za hyeny.Co kdybys byla na miste toho mlaceneho ditete nebo zeny ty?Taky bys chtela at vas kazdy akorat obejde a nestara se?

pampeliska1313
29. dub 2021

@zelenaesmolda je pravda, že když matka spustila nějakej výlev před lidma (prostě stačilo aby měla blbou náladu a bylo to na mě. Třeba mě mlátila v obchodě batohem) byla jsem ráda, když někdo někdo řekl, kdybych to udělala já, bylo by to totiž ještě horší. Sice se urazila, ale byla už pak ticho a nechala toho. Záleží kam až se zajde a je rozdíl mezi tím jen vynadat a mezi tím si záměrně vylejt zlost, přičemž to jde přes hranici.

te_reza
29. dub 2021

@levandule_k dobrý no, vlastně skvělý, že život lidí spočívá v tom, že se radši budou cpát do ostatních, místo aby se starali o sebe. Já jsem upřímně poslední dva měsíce naprosto vyčerpaná, otrávená, nasraná, na pokraji svých sil. A tak když z posledních sil vydrápu ven a ta holka je jak kdyby si dala litr redbullu, jo, sem nasraná a dokonce i nadávám,když mě neposlechne, protože prostě nejsem typ, co se bude děcka hodinu doprošovat, aby udělala něco. A když několikrát řeknu například "neskákej podél té silnice" a ona to stejně udělá, tak sem hold nasraná a zvýším hlas. A v situaci, kdy už ji po X tem upozornění okřiknu, a někdo to vidí /slyší a má křeče jako zakladatelka diskuze mi může akorát tak políbit prde*

te_reza
29. dub 2021

@zelenaesmolda tak je rozdíl, když na ulici potkáš někoho, kdo někoho vyloženě tluče nebo kdo jen hubuje děcko. Nehledě na to, že už pár případů, kdy se na tvrdo něco dělo a lidi jen cumeli, bylo taky už dost. Jako kdybych já osobně byla svědkem nějakého napadení, tak ze strachu o sebe samotnou taky přímo nezasáhnu, maximálně někde zpoza rohu zavolám policii třeba

zelenaesmolda
29. dub 2021

@te_reza
vyhrozovat asi 2 letemu decku,ze ho ztriskam?to jako vazne?co kdyz to pak nekde za rohem fakt udelala?

te_reza
29. dub 2021

@zelenaesmolda 🤦‍♀️ tohle nemá cenu, fakt. Každej kdo na veřejnosti zvýší hlas, prostě děti tříská hlava nehlava. Varianta, že prostě dítě vytáčí a dospělému ujedou nervy neexistuje. Vyhrožuje. Mám dost.

levandule_k
29. dub 2021

@te_reza To by bylo na světě krásně, kdyby každý napřed řešil svoje problémy a zametl si před vlastním prahem, bohužel to tak není.

Samozřejmě máš pravdu, že i dospělý toho může mít po krk a můžou mu ujet nervy, jsou to také jen lidi. Obecně je otázka, jestli dospělý řve skrz každou hovadinu, nebo na dítě zařve, když dělá něco nebezpečného.

janina228
29. dub 2021

Babička nemá mít den blbec.. jasně,matka co má dítě doma 24/7 může někdy mít nervy na dranc, ale babička co se jde pochlubit kočárkem a najednou zjistí,že v kočárku není roztomilá panenka, ale dítě co třeba má zrovna žízeň by na takovou reakci neměla ani pomyslet..teda pokud by nešlo o život ohrožující stav (vběhnutí do silnice nebo něco takového)

bara88
29. dub 2021

@janina228 aha a ty víš kolik času babička s dítětem tráví,jaký má život a tak?

michaela_2
29. dub 2021

@janina228 ty kraso a - ptám se už ponekolikate - jak můžete vědět, ze babička se šla jen chlubit s kočárkem???
Například naše sousedka hlídá vnoučata každý den od rána do odpoledne, rodiče pracuji a dvojčata se nedostala do školky
Manzelova maminka má od jedné svagrove děti taky víceméně na starost - vozí je i na kroužky, když byla svagrova v nemocnici, bydlely děti několik měsíců u nich

Pokud toho člověka neznám, tak vím úplný kulový o tom, kolik času s deckem tráví

zelenaesmolda
29. dub 2021

@te_reza
zvysit hlas a rvat na 2 lete dite,ze ho ztriskam a jeste k tomu sermovat rukama je docela velky rozdil

te_reza
29. dub 2021

@levandule_k hele podle některých tady se divím, že na mě ještě nikdo ze sousedů ne zavolal ospod.
Protože večery u nás, kdy třeba v klidu opakovaně žádám o úklid hraček a výsledek je ten, že jen vříská a má tisíc připomínek, že to nejde. A když zvýšíme hlas, že teda dostane na zadek nebo hračky teda vyhodíme a ona místo toho aby šla a něco uklidila začne řvát ještě víc....
Tchyně jednou holce na prdel dala. Vzala ji čáru a i když volala, ať zastaví, předběhla silnici. Ve frekventovaném místě. Holka ví, že tohle nesmí. Tak dostala, já bych jí v tu chvíli dala na prdel taky.

janina228
29. dub 2021

Copak vám, kteří jednání "babičky" obhajujete fakt nevadí,že se jednalo o přibližně DVOULETÉ dítě v kočárku?! opravdu?!

bara88
29. dub 2021

@janina228 opravdu

janina228
29. dub 2021

@baru88 tak to je celkem síla.. nemám co víc dodat

Strana
z5