icon

Vybírám telefon - iPhone x Sony

inusska
27. lis 2015

Ahoj holky,

obracim se na vas pro radu. Rozhoduji se, co si vzit za telefon.

Variant mam vice, na cene nesejde, bude od zaměstnavatele.

Prvni varianta je Iphone 6s 16 GB...zde nejvic vaham, zda neni 16 GB malo, vim ze ios system nezabere moc mista. Ale i tak...staci vam to? Popripade pouzivate cloud? Tenhle tel me zaujal nejvic, ale bojim se toho mista.

Dalsi varianta je Sony xperia Z3..zde zas vaham nad tim, ze uz je to pres rok stary model, jinak foti krasne a slape dobre (ma ho pritel).

Rada uvitam vase nazory, pomuze mi to v rozhodovani.

Strana
z2
luckavolosyn
27. lis 2015

Ahoj já mám Iphone 4S 16G a už s ním žiju 3 roky a pořád si stahuju nové aktualizace. A když už se mi tenčí místo, stáhnu si fotky a videa do PC. Aplikací mám stažených asi 20. Táta měl 5s 32G, byl spokojený, ale odlepil se mu displej a teď má 6S. Zato kamarádka má Sony předchozí model a manžel ho měl taky a zase si oba stěžují, manželovi po 2 letech odešel. Ale jak s tímto novým nevím. Ale všeobecně je ten Sony podstatně složitější na obsluhu a poruchovější než iPhone, ale zase je to věc názoru 🙂

chris_n
27. lis 2015

Sony se mi líbí, ale přijde mě předražený, na to co umí. O Apple ani nemluvě - je to hračičika, ale proste drahá. Pokud bych byla na tvém míste a mohla si vybrat cokoliv, jdu asi do Iphone ;)

my vybírali ted pro me a skončili jsme u Samsungu.... ale jsme v jinych cenovych relacich no.

chris_n
27. lis 2015

@luckavolosyn ja jsem sony (sonyericssonem) odkojená a ani jeden z asi 4 nebo 5 se mi nerozbil. Všechny šlapaly. Jen me to do dvou let omrzíí a hlavne to je pak problém spís androidu a tak. Samotný sony telefony jsou kvalitní ;)

luckavolosyn
27. lis 2015

@chris_n jojo jak jsem psala, tohle je těžký, protože co se týče mobilů, bude hodně názorů.
Můj iphone 4 je starý už 4 roky (já ho mám 3roky) a šlape jak hodiny a IOS je jak já říkám, operační systém pro idioty, protože oproti Androidu je úplně primitivní. Já bych taky chtěla nový, ale bohužel jsem ráda když nějaký zdědím a modlím se aby vydržel co nejdýl 😀

chris_n
27. lis 2015

@luckavolosyn jo, my ted koukali na mobily a i na jeté iphony a fakt se to cenove nedá. Ja ted budu mit telefon za 200€. Jetý iphony pod 350€ vetsinou nejdou. Ale je fakt, že kdyz clovek chce nejkay telefon, jako Z3 a spol, tak uz se asi lepsi uvazovat nad iOS

barumat
27. lis 2015

Jsem proti sonymu, a to jsem byla jeho velkej fanda ☹ Teď mám sony xperia go a od začátku se se*e... Zmizel budík, ztrácí signál, občas ho musím vypnout, jinak se je schopnej i při vypnutejch datech vybít za několik hodin (jinak vydrží 3-4 dny), jakmile zapnu data, nemůžu po něm prakticky půl hodiny vůbec nic chtít, i jinak se seká, občas se záhadně zacyklí (otevře se mi (při vypnutejch datech!) facebook - dám zpět, otevře se mi foťák, dám zpět, otevřou se mi zprávy, dám zpět, a jsem zase na facebooku 😀 funguje pak jen home page...) a k tomu se mi začal zapínat displej při telefonování, takže si tváří pořád nechtěně vypínám mikrofon atd. Předtím jsem měla sony xperia mini, a trpěla asi na polovinu zmíněných neduhů taky. Za sebe už bych do něj nešla, bohužel :( Zvažuju, že s ním švihnu o zem a koupím nokii lumia, to je prý nejstabilnější a nejsvižnější a přitom nejmenší telefon momentálně v prodeji (říkal bejvalej, a ten v tom fakt chodit umí). Jo, ještě dodávám, že to moje go-čko ještě není ani dva roky starý a fakt problémy dělá od začátku a jen přihazuje další a další ☹

chris_n
27. lis 2015

@barumat tohle ale vypada na vadny kus ;)

chris_n
27. lis 2015

@barumat jinak lumie mají windows a počítej s tím,že aplikačne je to dost omezeny systém

barumat
27. lis 2015

Ještě dodávám, že mi přijde, že ty telefony sice papírově umí čím dál víc věcí, ale fakticky umí věcí čím dál míň, tj. pořád vymýšlejí lepší displeje, aplikace a blbosti, ale to, co člověk fakt použije a co si na nějakým modelu oblíbí, to prostě přestanou dělat. Ve finále pak úplně nejchytřejší telefon, kterej jsme kdy měla, byl sony ericsson W595i bez dotykovýho displeje ☹

barumat
27. lis 2015

@chris_n Ohledně vadnýho kusu, to je možný, jsem strašně líná někam dojít, to uznávám, zvažuju návrat do továrního nastavení nebo prostě přehrání software (telefonem jako krabičkou to nebude), ale mate mě, že podobný věci jsem měla i s tou předchozí xperií a kolegyně na tu, co má teď taky nadává, a to taky dřív říkala "jedině sony". Jinak s windows samozřejmě počítám, ale to je další věc - já si žádný aplikace ani nestahuju, nejsem typ, kterej tohle využívá, o to víc mě štve, jak se ten můj telefon sere... 😒 Stáhla jsem si jen budík, když mi ten normální zmizel 😀

chris_n
27. lis 2015

@barumat to co říkas, tak ja proste nemam. Mam ted dve xperie M a L, předtím jsem mela mini pro ... nic z toho se mi neobjevovalo. Ostatní sony byly "hloupé" telefony

chris_n
27. lis 2015

@barumat jo, tak ja mam z google play nekolik aplikací a manzel přesel na windowsphone a dost ho stve, ze nema ted ty hry co si treba i koupil. ale on je herní magor ;)

dmiska
27. lis 2015

Brala bych iPhone, už kvůli aktualizacím... Kór když je ten Sony už rok starej model

barumat
27. lis 2015

@chris_n Asi mám smůlu, no, ona kolem mě obecně ta technika nějak nefunguje, asi mám nějaký špatný magnetický pole 😀

chris_n
27. lis 2015

@barumat 😀 😀 😀 😀

blondynka400
27. lis 2015

@inusska já bych osobně nebrala ani jeden. Iphone je nechutně předražený a neumí nic lepšího než ostatní, naopak. A Sony za mne taky není nejlepší volba, zaspali dobu, stejně jako třeba Samsung...

inusska
autor
27. lis 2015

Nechutne predrazeny je mozna spis plus :D jelikoz bude za dva roky muj, nedam za nej ani korunu a pak ho strelim, kdyz nebude vyhovovat :F

blondynka400
27. lis 2015

@inusska 😀 Z obchodního pohledu určitě 😀
No jo, já jsem ta, co jablko od zaměstnvatele odmítla 😝 Jednou mi to to stačilo, to samé notes od nich....
Ale každopádně 16 neber, to je úplně o ničem. Jako minimum je podle mne 64 😉

chris_n
27. lis 2015

@blondynka400 a za tebe je teda nejlepší volbou co?

xpila
27. lis 2015

@inusska Jako služební telefon mám iPhone a jsem spokojená, mám už 2 roky (iPhone 5). S pamětí jsem nikdy problém neměla a to tam stovky (no, spíš už tisíce) fotek.
Jako soukromý mám stařičkou Sony Xperia, ale ta už to má dávno za sebou (je to jedna z prvních) 😀 Takže za mě určitě iPhone.

veraga
27. lis 2015

Za mě iPhone. Vystřídala jsem už mraky tydlifonů a iPhone je vítěz. Ano, je drahý. Za jeho cenu si můžu koupit xkrát víc megapixelů, gigabajtů, větších obrazovek, atd.. Ale pokud chci fotit opravdu kvalitní fotky, budu si muset koupit high-endový foťák. Žádný mobil mě nespasí. Gigabajty? Telefon neslouží jako zálohovací zařízení. A není nutné v něm skladovat tisíce fotek, hudebních souborů, atd... 16GB pro běžného uživatele naprosto akorát. Je drahý taky proto, že platím za jeho neustálý vývoj. Když si stáhnu nejnovější aktualizaci, mám jistotu, že je opravdu nejnovější a že to můj přístroj bude stíhat. Ještě se mi za ty roky nestalo, abych po stažené aktualizaci z telefonu měla přehřátou sekačku.

chris_n
27. lis 2015

@veraga stale ale je v Evropě predrazeny prostě, ani ten vývoj nestojí za tech i 20 tisíc

inusska
autor
27. lis 2015

Tak jsem rada, ze jsou i pozitivni ohlasy. Diky!

blondynka400
27. lis 2015

@chris_n pro mne v tuto chvíli Lenovo. Ale jde o to, co člověk po telefonu chce. Já jo potřebuji hlavně potřebuji hlavně pro práci....

chris_n
27. lis 2015

@blondynka400 tak to se mi znechutilo pote, co jsem musela behem 14 dni vracet ☹

kejt29
27. lis 2015

Za me iphone, mam 4s a spokojenost. Neseka se, foti hezky a osobne mi pamet 16GB staci. Samozrejme nejsem zadny silenec s appkami, mam jen ty, ktere pouzivam a fotim jen obcas. Predtim jsem mela LG a taky jsem byla spokojena...

kacca11
27. lis 2015

Ja bych sla do sony. Zko si ted poridil manzel a je to pecka. Ja mam jako sluzebni tel Iphone 4S a je to peklo. Porad se seka, nikdy nefunguje jak ma. Za me takovy prumerny telefon, rozhodne me nepresvedcil o tom, ze bych si ho mela poridit.

blondynka400
27. lis 2015

@chris_n a měla jsi originál pro evropský trh? Ono v Evropě jich je šíleně přitažených z Asie, pak se jim seká SW a pod. Je to tak stejně se Xiomi a dalšíma značkama.

xpila
27. lis 2015

@kacca11 A máš aktualizovaný software? Přítel má taky čtyřku, já pětku, a ani jednomu se nikdy nesekal.

chris_n
27. lis 2015

@blondynka400 nevím, ob byl i spatne vyrobeny.hnuty display a tak

Strana
z2