icon

Žádost o městský byt, máte zkušenost?

andryyysssek
19. srp 2016

Ahoj,dnes se chystám na úřad zažádat si o městský byt.Máte s tím některá zkušenost?Tu žádost si mám sepsat sama,nebo dostanu formuláře?A mám pak čekat,až mi nějaký nabídnou,nebo mám být i já aktivní,a chodit se tam ptát,jestli nemají něco volného?

lv
19. srp 2016

@andryyysssek koukni na stránky města, kde žádáš, většinou je tam formulář, kde se i boduje a podle výše bodů jsi třeba výš v pořadníku jako jiní. Počet členů domácnosti, jestli jsi s dítětem sama, jestli nevlastníš nemovitost a podobně. Mám 2 kamarádky, co jsou sami s dítětem, obě dostali byt cca za rok.

andryyysssek
autor
19. srp 2016

@lv jj,už jsem koukala,ale nezjistila jsem,jestli dostanu formulář nebo si to musím sepsat sama.A ta kamarádka jen čekala,nebo se chodila i sama ptát na úřad,jestli něco uvolnili?

lv
19. srp 2016

@andryyysssek čekala, nevím, jak je to jinde, ale v Brně sd čekalo. A taky ovlivňuje pořadník, zda přijmeš byt s dluhem po bývalém nájemci (švagr měli byt za necelý rok, krásnej opravenej - zárubně, podlahy, zděné jádro nové - 60tis., my za rok taky, ale za 4xvíc a vybydlenej, hodně). Anebo byt k opravě.

lv
19. srp 2016

promiň za chyby. Zavolej si tam.

lenickakl
19. srp 2016

Když jsem žádala já tak na stránkách města nebo na úřední desce byl vyvěšen záměr o pronájmu městského bytu a do kdy se mají podat žádosti s nabídkou výše nájemného. Formuláře na to u nás nebyly a žádost jsem psala sama. Ale třeba ve vedlejším městě na to formuláře mají na stránkách města 🙂 Takže záleží na konkrétním městě. 🙂

katievee
19. srp 2016

Formuláře dostanete, pote vas zařadí do poradniku žadatelů o byt. Každopádně si myslim, ze na výběr byty nedávají a rovnou je přidělují. To by si mohl každý vybírat a tak to asi nefunguje-bud beres nebo ne. A jak dlouho to trvá je asi individuální, dle poctu žadatelů a stavu bytu. Jinak chodit se ptát je dle me asi zbytecne, az na vas prijde rada, dozvíte se to 🙂

lenickakl
19. srp 2016

@katievee U nás se teda vyhlašoval záměr o pronájmu a vybíralo se obálkovou metodou. Kdo nabídne vyšší nájem 😉

katievee
19. srp 2016

@lenickakl aha, tak to teda cumim :D asi to ma každé město jinak, to jsem nevěděla.. Ja myslela, ze je to všude stejne 🙂

lv
19. srp 2016

@lenickakl trošku nesmyslné, že? kdo nabídne víc, má víc peněz tedy..tak ten nemusí žádat o obecní byt, ale může si na hypotéku koupit kde chce, co chce.

lenickakl
19. srp 2016

Tak ono ta ''vyvolávací'' cena je hodně nízká a to už pak záleží na tom, jaký kdo má možnosti no .. Já byt ''vyhrála'' 😀 Ale moc výhra to nebyla 😀 říkala jsem mu dům hrůzy 😀 Ale v tý době jsem neměla jiný možnosti, tak jsem tam rok přežila než jsem sehnala něco jinýho 😀

andryyysssek
autor
19. srp 2016

Holky děkuji,nějaké informace jsem si zjistila,i to,že když odmítnete byt bez vážného důvodu,jste vyřazení z evidence.Mě by zajímaly ty vážné důvody 🙂

lv
19. srp 2016

@andryyysssek třeba poslední patro bez výtahu a chromá noha, zdrav.potíže.. 🙂

andryyysssek
autor
19. srp 2016

@lv bariéry mě napadly,ten výtah ne,to je fakt.A co když ti přidělí byt v katastrofálním stavu?

lv
19. srp 2016

@andryyysssek s bytek k rekonstrukci musíš souhlasit už v tý žádosti, nebo tak nějak, jinak přidělují byty v pořádku..na tohle všechno bych se zeptala přímo na úřadě, konkrétní město

hejsa
22. srp 2016

@lenickakl Bydlíme se svém,ale vím, že u nás se o byty losovalo.Jinak hypotéka na byt je snad jediná půjčka,kterou bych schválila,pokud bych ji potřebovala.

lenickakl
22. srp 2016

@hejsa tak já už jsem taky ve svym 😀

sarka735989164
Autor odpověď smazal