icon

Zákaz návštěv v porodnici. Opravdu mohou vymáhat?

25. zář 2020

Dobrý den, v současné době se všude znovu začíná objevovat zákaz návštěv v nemocnicich. Rozhodnutí chápu, ale opravdu nemůže prijit ani manžel/otec dítěte za ženou do porodnice po narození dítěte? Mají v nemocnici skutečně právo si toto vymáhat? Máte někdo opravdu podložené informace? Samozřejmě že to bez návštěvy taky nějak zvládneme, ale líto by mi to tedy bylo, už máme jedno dvouleté dítě. Děkuji.

Strana
z3
klokanka31
29. zář 2020

@puhelin To zní děsivě 😲

puhelin
29. zář 2020

@klokanka31 Co zni desive?

klokanka31
29. zář 2020

@michaela666 Já teda hysterka nejsem, ale nenávidím doktory, když jsem s nimi sama, takže mě u porodu fakt bodlo, že jsem tam měla manžela, cítila jsem se jakoby v bezpečí. A taky se mi hodilo že byl děsně vyklepaný, takže místo soustředění na sebe jsem řešila jeho, a porod mi tak utekl jako voda 😊

klokanka31
29. zář 2020

@puhelin No ty poporodní kalhotky s mega vložkou ☺

puhelin
29. zář 2020

@klokanka31 Nenosila jste? Ja musela, mela jsem ocistky dlouho a hodne.

klokanka31
29. zář 2020

Já bych teda svoje dítě NIKDY nenechala samotné v nemocnici, i když nemocnice ze srdce nenávidím. Když jsem byla já ve dvou a šesti letech v nemocnici, dodnes si pamatuju jak mi bylo, když si na to vzpomenu i teď, jdou mi slzy do očí. Svému dítěti bych to neudělala.

klokanka31
29. zář 2020

@puhelin Ne, já měla ambulantní porod, takže mi nikdo do ničeho nekecal, nosila jsem normální noční vložku, a bylo to v pohodě.

elencze
29. zář 2020

@klokanka31 přesně tak, v šesti letech jsem byla v nemocnic nejdříve 3 dny a pak 3 týdny, rodina za mnou sice skoro každý den jezdila z Ostravy do Olomouce na návštěvu, ale i tak mám z toho šíleně stresující zážitky, vzpomínky na některé hrozné sestry mě děsí dodnes. Takže by mě od mého dítěte museli v nemocnici odervat násilím.

michaela666
29. zář 2020

@klokanka31 Tak nějak jsem si to taky představovala. Hlavně kdyby byli nějaké komplikace, tak s doktory bude komunikovat RACIONÁLNĚ manžel, protože já asi nebudu ve stavu uvažovat nad možnostmi postupu a odsouhlasím jim v tu chvíli všechno...Vzadu v hlavě mi bliká světýlko zeptat se doktorky na císaře v celkové anestezii, ikdyž bych raději přirozenější porod. Bylo by to pro mě menší stres, než tam být sama x hodin jenom s personálem. 😀

puhelin
29. zář 2020

@klokanka31 Mne do toho taky nikdo nekecal. Nosila jsem ji sama od sebe. I doma. Nocni bych mela na 10 minut.

puhelin
29. zář 2020

@klokanka31 Nehlede na to, ze neprodysna nocni vlozka na ocistky je dost nehygienicka.

blondynka400
29. zář 2020

@puhelin souhlasím, že by rodiče měli být vždy s dětmi v nemocnici, hlavně s těmi malinkými, taky si to neumím představit tam moje děti nechat samotné. Jenže ono to tak v reále ne vždy jde. Mám kamarádku, co je vdova a má 3 malé děti, rodiče žádné, tchýni přes půl republiky, která jí nikdy viní za smrt svého syna (ač je to nesmysl, byla to autonehoda). Prostřední dcera (2 roky) by po úraze skoro měsíc v nemocnici. I přes největší snahu to neměla jak udělat, aby tam nějaký čas nebyla malá sama. Děti jsme jí různě hlídali, i v jsem za Evičkou v nemocnici několikrát byla já, aby se necítila sama, protože kamarádka musela být v práci. Takže já bych za mne se prostě může stát, že tam děti zůstanou sami a hned bych neodsuzovala... Za to se přidávám k
@ivis_b to co jsem tam viděla ze strany sester, to je šílenost :-/ Já chápu, že to nemají jednoduché, ale proboha jsou to děti, takto se k nim chovat nemůžou....

puhelin
29. zář 2020

@blondynka400 Ja z toho rodice neodsuzuju. I kdyz me tahle smutna varianta nenapadla (diky, ze jste kamaradce pomahali!). I kdyz by rodice moznost pobytu v nemocnici s ditetem meli, mnohdy o te moznosti netusi. Za nas to nebylo a asi je ani nenapadne si zjistovat, jak je to s pravy ditete.

vendes
29. zář 2020

Byla jsem sama v nemocnici na infekčním, když mi byly tři. Bylo to na začátku 90. let. Pamatuji si, že jsem měla přivázanou ruku a zamřížovanou postýlku. Nikoho za mnou nepustili, jen mi předali takovou maličkou panenku a knížku Polámal se mraveneček, kterou mi táta přinesl. Proto bych své dítě nenechala v nemocnici samotné. Kdyby druhý porod dopadl císařem a já musela být na JIP, byl by s novorozencem hospitalizován otec. I za cenu toho, že bychom museli volat třeba policii, právníka nebo dámy z Podpořte nás v osvětě. Člověk maličký nebo i umírající, nemá být sám, protože je bezbranný.

veruuu_kubesovic
29. zář 2020

tatínek miminka !NENÍ NAVŠTĚVA! ...nepleť si to s kýmkoliv z rodiny...
a já teda nerodila, ale byla jsem v létě hospitalizována s dcerou na dětském oddělení v nemocnici a manžel a tedy tatínek za námi mohl kdykoliv, NEBYL TOTIŽ NÁVŠTĚVA, říkaly to jak sestry na JIPce tak i na normálním oddělení...
a nemají si co vymáhat, nemůže přijít babička, dědeček, tety, strejdové, starší sourozenec miminka, ti nesmějí a pro ně platí zákaz návštěv, někomu se tam totiž nakýbluje příbuzenstvo jak "HUJEROVI" 😀 😀 😀

eviicka
29. zář 2020

@klokanka31 no tak do toho jaké mám nosit vložky mi v porodnici opravdu nikdo nemluvil. Zase tak strašné to naše zdravotnictví alespoň většinou není. Nosila jsem si ty mega i doma a dokonce dobrovolně...

To aby s dítětem byl alespoň jeden rodič beru jako samozřejmost.
Ale občas by bylo fajn, kdyby někdy někteří lidé byli nejen informovaní ale i ohleduplní.

blondynka400
29. zář 2020

@puhelin tak ono ty poměry, za jakých tam rodiče nechají, jsou dost triskní.... Jiná kamarádka zase celé noci trávila na dřevěné židli, ač vedle byla volná postel (to bylo v Motole).
Za mne je tato pomoc samozřejmostí a ne jen proto, že je na tom, tak jak je. Vedle na posteli byla asi 4 letá holčička, ta tam též věčně nikoho neměla, a byla vděčná za každé slovo nebo jakoukoliv pozornost. Ale i za toto mi jedna sestra vynadala, že to není moje dítě a mám jí nechat být... Mně bylo té holčičky neskutečně líto, tak jsem jí neposlechla 😀 Stěžovala si na mne až u primáře. Ale já nenechám ani cizí dítě brečet, když stačilo tak málo....

klokanka31
30. zář 2020

@michaela666 Já si teda taky myslela jestli by nebyl lepší císař, ale řeknu ti, že pokud to jde, je lepší normální porod. Je to nezapomenutelný zážitek.

klokanka31
30. zář 2020

@puhelin Tak já měla asi slabší krvácení, naštěstí.

puhelin
30. zář 2020

@klokanka31 I tak si neumim predstavit mit na ocistky beznou neprodysnou vlozku.

klokanka31
30. zář 2020

@puhelin No očistky... Já po porodu krvácela normálně jako při ms, tak jsem neviděla problém nosit obyč.vložky.

Strana
z3