icon

Zákaz prodeje dětských věcí. Jaký na to máte názor?

klokanka31
17. bře 2021

Jak se stavíte k vládnímu opatření, že se nesmí prodávat nejen hračky, ale i třeba dětské oblečení? Včera v jednom obchoďáku byly zapáskované dupačky, dudlíky, dokonce i nočníky. Jako mně se to zdá už vrchol, lidi si můžou koupit chlast, cigarety, ale dítěti nekoupím ani pitomý dupačky? 🤔

Strana
z2
jako_mala_holka
17. bře 2021

@klokanka31 sak to víš že si nadávám teď 😖

klokanka31
autor
17. bře 2021

@snahnah S těmi velikostmi to je hrozný, já na podzim objednávala overálky ve velikosti 9-12 měsíců. Malé je 10 měsíců, a už přes dva měsíce se do toho nevejde.

barumrallyebum
17. bře 2021

Zeny, kdyz tady zminujete nocnik a podobne.. to treba prodavam u nas v domacich potrebach. Mame tam nocniky, detskou Tescomu.. nebo zkuste ty vietnamce.

jana_zofie
17. bře 2021

@jelenice_zavodnice tak japonsko to hlavne utlo hned ze zacatku, neboji se poradne trasovat a kdyz je nekdo v karantene tak si nedovoli vystrcit nos ani z okna, o rouskach nemluve. A po priletu maji vsichni karantenu na hotelu a smitec. Takze to ted maji vcelku na pohodu, zda se.

j.a.n.i
17. bře 2021

@kevi1 Dudliky bezne koupis jak v lekarne, tak drogerii, takze to, ze je nekde meli zapaskovane, neni uplne relevantní.

darkwitch
17. bře 2021

U nás ma největší problémy chlap, potřebuje boty, uz je má fakt děravé, ale potřebuje si je zkusit... a u vietnamce velikost 49 nesezene...

jelenice_zavodnice
17. bře 2021

@jana_zofie Trasovani je na jine urovni nez to, co mame u nas a karantena asi bude take jiny level. Akorat testuji strasne malo vzhledem k poctu obyvatel...Akorat dle jedne maminky co tam zije a pise tady blog, to az tak ruzove neni a zacinaji se take tvarit, ze virus u nich neni, protoze byznys s olymp. hrami.

daruna
17. bře 2021

Před chvílkou jsem byla v Tescu, hračku pro čokla si koupíte, ale děcku pastelky ne. kupte přes internet a dejet stovku za poštu, to se vyplatí. Co se týče vietnamců to je už moc, těch se to jaksi netýká, prodávají vesele dál. Co se týče nákupu tak jedete o 10km navíc, protože nejbližší obchod je jiný okres, ale na letiště přes x okresů je to OK. Na procházku bez lidí zajet za hranici města nemůžete, ale dusit se v respirátoru na ulici je zdravější. Koukám z okna jak na náměstí policajti školí z auta starší paní s rouškou pod bradou a v okruhu 30m nikde nikdo.

klokanka31
autor
17. bře 2021

@daruna Tohle prostě nepochopím, hračku psovi ano, dítěti ne. Jako by dítě bylo něco horšího.

kevi1
17. bře 2021

@daruna tak kazdy si proste vyklada inak, co sa smie predavat. Podla mna uz sa im nechcelo rozlisovat sortiment v pet centrach, takze sa na to vykaslali a moze sa predavat vsetko.

95newmommy2020
17. bře 2021

Je to hrozná hloupost. Mě se třeba stalo, že v zimě jsme ztratili rukavici, a udržet mu ruku ve fusaku fakt neslo. Nemohla jsem ji nikde koupit. Nedejboze, ze bychom potřebovali urgentne třeba koupit věci, kdyby si třeba ublinkl nebo tak. Z hracek zas byly na nervy babičky, kdy sice on-line nakupovat umí, ale chtěly se poradit. (Alespoň toho nebylo tolik, já byla i rada) Jenže tchyně z toho měla až depky, ze ty 1. Narozeniny “odflakla” a měla z toho fakt nervy a dlouho.

emamaira
17. bře 2021

@nita1984 jo, takhle jsem si tehotenskou/ kojici podprsenku objednavala na třikrát 😏

veruuu_kubesovic
17. bře 2021

@klokanka31 existuje spousty bazárku 😉
běžně jsem objednávala z Brumly (14dní rezervace) a Laclíka (měsíc rezervace), k tomu jsem přidala Lidl, HM, pro sebe i Vinted a teď se hodně koukám na Marketplace na FB, takže já si nemůžu stěžovat a hodlám v tom pokračovat i po "odpáskování" dětského oblečení...
jediné co se objednává hůř jsou boty pro děti, to si prostě netroufám...zvládla jsem zimní, musím "dát" i jarní = tomu se říká výzva...

klokanka31
autor
17. bře 2021

@veruuu_kubesovic Já z bazárků nechci. Malá má teď asi 10 overálků, tak jí to snad vydrží než se obchody otevřou☺

blondynka400
17. bře 2021

@jelenice_zavodnice UAE je chudá země a má minimu zdravotnických kapacit? 😀 To je dobrý vtip .-) A třeba Egypt, je vidět, že o něm a o tom jak tam berou Covid nic nevíš....

veruuu_kubesovic
17. bře 2021

@klokanka31
a já zase miluju, když otevřu webovky Brumly, nahážu tam během 14dní oblečení, pak objednám a příjde mi balík až domů, nikam nemusím, jsem děsně "líná" lítat po krámech...u Laclíka tam můžu házet věci cca měsíc...větší oblečení beru zase z HM a z Lidlu...

klokanka31
autor
17. bře 2021

@veruuu_kubesovic Já zas běhání po obchodech miluju ☺

blondynka400
17. bře 2021

@klokanka31 a k tématu, za mne jsou tyto omezení úplně mimo. Ale těch věcí je víc. Bohužel s tím ale nic asi neuděláme a ještě dlouho to nebude ok. Mne na tom nejvíc štve, že někde to jde a někde ne. A my bohužel patříme k těm zemím, které jsou totálně mimo (a tím nemyslím počet rádoby nemocných)

jelenice_zavodnice
18. bře 2021

@blondynka400 Tak misto kritiky napis, jak to je, kdyz o tom vis tolik a nepohlizis na to jen jako turista s dobrym cestovnim pojistenim 😀

blondynka400
18. bře 2021

@jelenice_zavodnice já se pouze pozastavila nad tím,co jsi psala, protože za mne to je nepravdivé tvrzení. Nic víc,nic méně.

jelenice_zavodnice
18. bře 2021

@blondynka400 Tak mi ho prosim te vyvrat, o zdravotnictvi v UAE si rada pokecam s nekym, kdo tam zil a zazil, jinak to beru jenom jako tvrzeni nekoho, kdo videl hezkou hotelovou ambulanci nebo rezortni nemocnici z pohledu turistu s lepsim cestovnim pojistenim kdyz mu prislo nevolno. Dekuji

elledh
19. bře 2021

@klokanka31 hlavně každý obchod má zapáskované úplně jiné věci.. zrovna jsem kupovala dětský prkýnko, stupátko a měli i nočníky normálně v Kauflandu.. za to jsem sháněla přes měsíc blbou sponku pro 11 měsíční dceru 😒 Nejhorší je, že člověk s malými dětmi vážně nemá čas ani chuť obíhat milion obchodů, aby zjistil, kde mu prodají nočník.. oblečení vždy nakupuju i velikost napřed, takže dobrý, zato s botama to bude brzo špatný a až otevřou školky, tak kluk stejně nebude mít bačkory. Je to prostě na palici 😡

Strana
z2