icon

Zdá se vám někdy, že trpíte na mateřskou demenci?

karotky
23. dub 2009

Zdá se Vám někdy,že na ní trpíte?
Mě ano.Třeba dneska 😀 :
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...

Strana
z4
jabber
23. dub 2009

Tak to jste mě nepotěšily, holky 😅 😀

sue 😀 😀 😀

berenika39
23. dub 2009

bezva, zasmála jsem se a uklidnila, že v tom njesem sama. na kuch lince mám JAR a vedle instantní čaj pro malého. Někam jsme jeli, tak že mu vypláchnu a umeju hrnek, Jarem, to jsem udělala. pak že mu udělám do toho čaj. Kápla jsem na dno JAR, zalila kojeneckou vodou a zakvrdlala. Nebýt těch bublin, možná by to chudák ochutnal.... 😝 😝 😝

no děsný....děti mám od sebe 19 let, i ten starší bydlí doma, a pletu si je normálně. Vozík taky vozím sem tam.

anezka14
24. dub 2009

ahoj,
ja mam dokonce podezřeni, ze tahle laktacni demence se přenasi vzduchem, protoze na ni zacina trpiet i muj muz.Kdyz uspava syna, tak dela ššššššš. a tuhle jsem ho prichytila, jak syci na vyzvanejici telefon 😅 .
Minule jsem kojila na lavicce pred panelam. Mela jsem kocarek a byl s nama i tchan. Jen co jsem se obratila, tak koukam a deda ani kocarek nikde. Dokojila jsema cekam, ci se vrati. Vratil se asi za deset minut, a na moji otazku" kde si byl?" odpovida:no s malym na prochazce. 😕 Kocar prazdny, dite na hrudi......tak ja nevim, kde je chyba 😒

janeyzelvicka
24. dub 2009

😀 😀 😀
Já si pamatuju, jak jednou chlap v posteli usnul na bříše a já ho vzbudila, že takhle nesmí spát - kvůli syndromu náhlého úmrtí kojenců 🙄 🙄 😀 😀

mayap
24. dub 2009

😀
mená detí si pletiem bežne, už sa nad tým ani nepozastavujem... 😝
no bolo zaujímavé, keď som svojmu vtedy asi polročnému synovi nakázala, aby sa už konečne obúval a tomu o tri roky staršiemu som intenzívne pchala dudel do pusy .... 😀 až keď sa starší ohradil, že on už dudel nemá som pochopila čo som povedala.
a káva pre manžela s umelým mliekom namiesto cukru tiež bola... 😉

sue
24. dub 2009

Anezka 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
Moja stará mama strážieva Macka a minule sme došli na návštevu a vo dverách bol papier "Nezvoniť, klopať" ktorú tam dáva keď je malý u nich poobede a spinká...ale teraz bol doma so mnou 😀 😀 😀 len bolo poobede tak to tam starká strčila 😀

yukki
24. dub 2009

Ja som si minule vzala na chvíľu do rúk ruksak, ktorý teda samozrejme nosievam na chrbte, a ako som kukala na malú ako sa obúva, tak som ten ruksak pobozkala! Však vždy keď ju držím na rukách jej dám pusu na vlásky...a nič iné v náručí nenosím...tak mi preplo nejak.

yukki
24. dub 2009

...a psovi na prechádzke som ukazovala"...pozri, mravčeky si stavajú hrad..."

monca4ever
24. dub 2009

yukki 🙂 🙂 🙂 🙂 no to je pekné kočky nasmiala somsa jak už dlhonie aj priatelovy som čítala niektoré veci tak sme sa chechcali obaja 😀

karotky
autor
24. dub 2009

Co se týče mého manžela,občas se u něj vyskytne taky,ale v horší formě 😀 .
Nedávno jsme jeli na nákup do Glóbusu a vzali ten vozík ve tvaru autíčka,aby se nám dítě nenudilo.Nakoupili jsme,zajeli s nákupem k autu,já umístila dítě do sedačky,manžel nákup do auta a jal se vrátit vozík zpět.Když se vracel k autu,tak se mi svěřil,že celou dobu mluvil na našeho Adama a bylo mu divný,proč na něj lidí tak divně čumí,když je míjel. 😀
Jo a ještě,...................to jsme taky jeli na nákup a zastavili se na Poště.Přišel nám nějaký přeplatek,tak ho šel manža vyzvednout a my čekali v autě.Ta pošta je asi 50let strará a jsou tam lítačky na Brano.Když tam vešel,tak to bylo v pohodě,ale když měl jít ven,zastavil se před těmi dveřmi a asi 5 min. před nimi čekal,než si uvědomil,že není v supermarketu,kde jsou na fotobuňku. 😀

blau
24. dub 2009

Ja som bola na prechadzke s kamoskou a ked som hladala vo vrecku bundy kapesnik, vytiahla som dudku a povedala kamoske na chces si podudkat?

vinifera
24. dub 2009

Kočky potešili ste ma. Som rada, že nie som sama čo mi hrabe 😀

domina
24. dub 2009

Já dnes neuměla vystoupit z metra a to jsem narozená v Praze.Jsem si prostě za boha nemohla vzpomenout jak se ty dveře v metru otvírají až nějakému pánovi došla trpělivost a zmáčknul to tlačátko za mě, když viděl jak stojím přede dveřmi a nevím si rady.

monca4ever
25. dub 2009

len tak dalej tútú debatu treba rozvýýýýjať 🙂 🙂 🙂 🙂

anezka14
25. dub 2009

Domino 😀 😀
uzasne tema, ja bezne zapominam, kam chci jit. Nekam se vyřitim, a v pulce uz nevim.Dnes mi vypadlo slovo protilatky, tak řikam: Maly ma tie latky, co jsom proti, z MM.No uplnej hotentot.

maca793
25. dub 2009

ja mám už stareckú a to dosť veľkú dokonca som pristihla moje telo v takom zvláštnom pohybe, triasla som sa ako starci keď som pozerala v kľude tv. ☹

lucia283
25. dub 2009

bay tak teraz som sa dobre nasmiala....tieto podobne veci dobre poznam ja mam o 8-9rokov mladsich surodencov a to iste sme mavali doma ...ked mamka zacala chodit do prace tak som sa o nich ja starala a tiez som robila kadejake veci....a to som mala iba 11rokov cca:D a co sa tyka rozpravania ako dieta..to mi pride normalne..ja tak rozpravam stale aj ked deti su uz velke...kecup je u nas kepuc,palacinky su lapacinky a puding je kuli,,,:Da slova ako pekne papkaj,pod si laskat a podobne to su kazdodenne slova aj ked nemam deti a surodenci su uz velke deti:D

lucia283
25. dub 2009

a nikdy nezabudnem ako sme boli na prazdninach u babky a brat chcel sunku...tak babka mu nakrajala a dala na tanierik..on zacal revat,ze to nieje sunka taku nechce a podobne...babka s ujom nevedeli co robit....babka mala pri sebe iba 10sk tak isch teda dala ujovi nech idem s nim do obchodu a nech mu kupi aspon kusok sunky aku chce...mato ako ing v hlave zacal prepocitavat,ze kolko koliesok bude pyat...prisli do obchodi a vzal brata rovno k mesu...on zacal vystrajat ci nevie co je sunka...ze on chce sunku...tak zufali isiel s nim domov ....pri pokladni brat zbadal sumienku zobral do ruky a povedal...toto je sunka...mnam sunka...ked sa vratil domv tak ja som uz bola hore a prisli mi to porozpravat...ja som vybuchla smiechom a povedala,ze co teda neprisli za mnou,ze by som im hned povedala,ze chce sumienku

alon111
25. dub 2009

ja som tiez vcera chodila po obchode s kosikom a spievala som haji-haji-hajusky pricom som akosi pozabudla ze dceru ma manzel a je vzdialeny asi dvesto metrov odo mna. 😅

soanpe
25. dub 2009

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
No čtu si vás a smíchy mi tečou slzy.
S houpáním vozíku a popojížděním jsme na tom stejně. 😉
Minule jsem nesla karton kojenecký vody a prasknul mi ten odnosný pásek. Tak jsem karton vzala do náruče a než jsem otevřela auto,tak jsem s ním pohupovala a dělala ššššš 😲

jona74
25. dub 2009

ahojte aj ja sa pridavam je to fajn pocit ze nie som v tom sama 😀 ja som pre istotu uz nastupila aj do prace ale sem tam sa mi tiez stava ze sa pristihnem ze rozpravam recou kmena mojho drobca 😀
Okolnosti ma prinutili nastupit uz do prace ale aspon mam pocit ze som aj inak uzitocna a tym ze je to len 2-3krat do tyzndna da sa povedat ze si chodim do prace oddychnut 😀 😝

kozimura
26. dub 2009

Ahojky! Super téma!
Už si taky říkám, jestli nejít na pár hodin do práce, jestli ta mamademence nepřejde, nebo se nezmírní 😅 Běžně huštám prázdný kočár, jezdím s nákupním vozíkem tam a zpět - teď mi to v poslední době vcelku prochází s takovým tím autíčkem - to snad lidi chápou 😅 Mluvím na psy jako na dítě a pletu si jména psů a dítěte. Někdy to vyzní opravdu legračně, když řvu na psa: "Terezo, na místo!" Taky skoro pořád zapomínám v polovině věty, o čem jsem to vůbec mluvila, pak je mi pěkně trapně... Nebo strkám špinavé nádobí do ledničky a do myčky potraviny. A v poslední době strkám špinavé nádobí k čistému. Fakt síla - a to je teprve rok, co bude potom? 😅 😕

marinka
26. dub 2009

kozi, tak s tím psem se mi to stalo nedávno taky 😀 Šla jse vyvenčit mamčiného psa a řvala jsem na něho u cesty: Aňulko, čekej!! 😀 😀
A jinak těhu demence už je u mě taky pěkná, nejhorší je to u vaření, na maso sypu skořici a na krupičkou kaši kari a podobné 😀
A taky říkám návštěvám, ať si jdou hačnout na gauč a co chtějí na pitíčko 😀

kozimura
26. dub 2009

Marinko, tak to je síla 😀 Myslíš, že to někdy zkončí? Příští rok plánujeme zapracovat na druhém potomkovi a jsem zvědavá, co udělá se mnou to "vlítnutí" z mamademence ještě do té těhu 😀 Nejhorší je, že se nedokážu vyjádřit, zapomínám slova, dokonce mi vypadávají jména jiných dětí v rodině. Nebo chci někoho oslovit a než si v hlavě "nalistuju" jeho jméno, začnu větu raději neutrálně bez oslovení 😅 Tak nevím, jestli mi s mlíkem odcházel i mozek 😀

marinka
26. dub 2009

No,já se obávám, že to skončí, až půjdu za nějaké čtyři roky do práce 😅

jabber
26. dub 2009

marinka 😀 já jsem dneska místo soli osladila brambory 🙄 😀

kozimura
23. kvě 2009

Tak zase musím přidat příhodu ze včerejška a dneška:
1) včera jsem řekla, že dnes bude na oběd játra na smetaně s rýží, ale i přesto jsem včera naškrábala brambory (nechápu), dnes jsem vše vařila, nechala jsem ohřát rýži a až jsme si měli jídlo nabrat, došlo mi, že jsem dělala 2 přílohy - teda ty brambory jsem ještě opekla a vůbec se to logicky nehodilo. Manžel na mě nechápavě hleděl 😅
2) přijeli známí, MM opravoval známému auto, jeho přítelkyně se mnou seděla a já jsem si s ní povídala (krom nich tam byli ještě kámoši). Známý jel projet auto a já jsem se otočila od jeho přítelkyně a říkám MM - oni odjeli a ani se nerozloučili? Tak mě ta jeho přítelkyně chytla za ruku a říká: "Verčo, ale vždyť já jsem tady"
To už je fakt síla... ☹

zusma
23. kvě 2009

Když dělám ráno manželovi čaj, tak skoro každý den mu chci do hrníčku nasypat sunar.

jona74
23. kvě 2009

taka perlicka minule bola u mna kamoska na navsteve a pytala som sa jej ci si da kavu vodu som sice varila asi 3 krat to si pamatam a nakoniec som ju aj tak neurobila a pri vyprevadzani do trolejbusa kamoska zo smiechom podakovala za super kavu 😀 aj to sa sem tam stava 😝

horalka777
24. kvě 2009

jona, to s tou kavou sa mi stalo tiez 😝

minule som MM natiskala v noci dudlik, ked sa hmyril..
uz viac x som drzala v noci v naruci vlastnu perinu a zobudila som sa na to, ako jej vravim ssssss 😅
no a ked som raz prevarila vodu na mlieko, dala som ju potom chladit do misky so studenou vodou a ked uz bola konecne akurat, tak som dostala asi skrat a vyliala som tu vodu do drezu a mlieko som zarobila do tej vody, co bola len na chladenie 😝 😝 😝

...no ked sa toto este zhorsiiii... 😝 😀

Strana
z4