Zkusit TT dřív i bez příznaků?

unicorn2332
12. led 2019

Ahojte. Jdu s otázečkou na trh 😃 zajímalo by mě- kolik z vás zkouší TT před MS aniž by měla příznaky? Kolikrát mám nutkání sáhnout po testu už dříve, ale pak si řeknu, že nemám žádné příznaky tudíž by to byla škoda testu. Pak tu vidím hromadu testů třeba 9.dpo a napadá mě jestli to jen tak zkusíte nebo už opravdu něco pociťujete a jdete si pro jistotu?

vitezove
12. led 2019

před ms by si neměla testovat ať už máš příznaky nebo ne. A navíc... velmi často takto brzy příznaky nemáš. Spousta žen nemá žádné příznaky mnoho dní, týdnů... a některé pomalu celé těhotenství, dokud je miminko nekopne. Jde o to, že před ms může být tt pozitivní a nemusí to nic znamenat, a pak budeš akorát zklamaná.

unicorn2332
autor
12. led 2019

@vitezove vím, že to může odejít s ms- já mám zatím docela vůli netestovat a prostě počkat. Jen mě to tak napadlo- jelikož zde se to hemží fotkami testů před ms. Ten 9.dpo byl jen příklad.

malinkaelinka
13. led 2019

Podle mě jsou to zbytečné nervy. Pokud před MS máš nějaké příznaky, můžou to být rovněž příznaky PMS. Vždy bych počkala až na den zpoždění. Snažili jsme se necelé dva roky, tak vím o čem mluvím. Stačila ta zklamání z bílých testů při zpoždění, kdybych měla testovat každý cyklus i před MS, ta mě z toho švihne.

miba10
13. led 2019

@unicorn2332 já se přiznám testovala jsem, před MS a právě 10 dpo. Příznaky jsem opravdu neměla, ale jen takový pocit že jsem tehu. A bylo to tam 😊 podruhé to bylo po vynechání MS a bylo to myslím 3 den zpoždění. Ale když jsem viděla výsledek, tak jsem myslela že mě odvezou 😂 já v tom testování před nebo při vynechání moc nevidím. Ano je riziko, že to odejde s MS, ale s tím musí dotyčná prostě počítat, že se to může stát když testuje dřív. Co se výsledků testu týče, prokaznost je také srovnatelná. Takže za mě asi tak

jaaaninda
13. led 2019

Takhle brzo příznaky nemá snad nikdo, max. můžou kolem 6-9DPO citlivější ženy pociťovat píchání v podbřišku, což může nebo nemusí značit uhnízďování (měla jsem u dvou těhotenství). Testují z nedočkavosti, taky jsem testovala brzo, ale mám kratší luteální fázi, tak jsem aspoň nemusela čekat několik dnů, jestli opravdu nedorazí. Naposledy jsem testovala den před ms (10DPO), hlavně proto, že mi ten cyklus nedorazil můj PMS, který mě poslední cykly 1-3 dny před ms provázel v podobě depky.

leniczka23
13. led 2019

No..me 4dpo zacali strasne bolest trisla..nikdy se mi to nestalo, ale to sem to jeste neprisuzovala tehotenstvi. 8dpo me silene, ale silene bolel pidbrisek, jako pri ovulaci. 9dpo rano jsem zkusila test a uz tam byl duch..ten den jsem mela rano i spineni- uhnizdovani. A pak uz jen silil.

saminomimino
14. led 2019

Blabla furt kecy před ms netestovat,ať si každý testuje kdy chce ,já testovala dve tehu z 5 před ms a už 9dpo byl duch i bez příznaků u současného tehu jsem testovala 10dpo a byla čárka krásná hned druhý den jsem málem zvracela a další dny se mi pořád navalovalo u jídla a to bylo vše ještě před očekávanou ms

vendelinka08
14. led 2019

@unicorn2332 ja osobne jsem velmi nedockava a testovani me bavilo...kdyz jsem tam nic nevidela tak jsem si rikala ze je asi brzy...proste takova manie. Jen u posledniho tehu jsem testovala v den kdy mela prijit ms..ale to jen z duvodu..ze jsme se vratili z dobci a testy jsem s sebou nemela. Mozna je to blbost..ale at si kazda testuje jak chce..bud to tam bude nebo ne. A pokud do toho jde tak i s rizikem ze to odejde s ms...nebo pozdeji nastane revize....jak rikam ...pozitivni test jeste neznamena mimco. Ale to vime vsechny.

hanulkaha
14. led 2019

Ja nemela zadne priznaky a obe tehu jsem testovala pred MS, 10dpo a pokazde mi uz test ukazal dusika a bylo z toho pote i uspesne tehotenstvi 💙

evee24
14. led 2019

@unicorn2332 já měla jen větší hlad tak sem to zkusila dva dny před ms a ejhle sotva duch. Pak sílil a nakonec digitální ukázal že jo 😁 taky nevydrzim když se snazime. Mě to pak hlava oddaluje

petulejan
14. led 2019

testuj si kdy chceš. Spíš nechápu,že ty duchy sem každá cpe a to ještě před spožděním. Já také testovala,šest dní po ovulaci už jsem měla ducha a také mě začaly bolet prsa,což mi dost napovědělo. Jen se připrav na to,že to nemusí klapnout a budeš třeba zbytečně smutná.

iowa
14. led 2019

Já jsem testovala už před MS, ale měla jsem příznaky. Pak jsem si řekla, že i když to těhotenství bude a odejde s MS, tak chci vědět, že šlo otěhotnět přirozeně a bez problému. Dělala jsem si test 3 dny před MS, Clearblue digi mi ukázal krásný + 1-2. Takže jestli fakt testovat chceš, tak to klidně zkus, jen pak nelov duchy jak blázen a počkej si na MS a otestuj v klidu až po ní 🙂