icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

odula
18. bře 2022

@alamo idiocie. Populismus.

sebestka
18. bře 2022

Američané Rusům přistřihují křídla. Za údržbu jejich letadel hrozí tvrdé postihy.
Spojené státy zveřejnily seznam stovky letadel, která nebudou moci létat z Ruska do zahraničí. Jde o stroje americké výroby nebo letadla s americkými součástkami, které podle ministerstva obchodu porušily svým návratem do Ruska nařízení o kontrole exportu.

bigbig
18. bře 2022

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že Ukrajinci připravují vyhození do vzduchu vlastní nemocnice v městě Dnipro ve chvíli, kdy se nad městem objeví ruská vojenská letadla.
https://t.co/dgjsF0oaqA

sudylichozrout
18. bře 2022

@bigbig To je neskutecne. Takze to znamena, ze budou bombardovat dalsi spital??

blue108
18. bře 2022

@frale výborný text. Už mi ho jednou poslal kamarád, ale zapomněla jsem na něj. Teď jsem přečetla na jeden zátah, takže moc děkuji 👍

bigbig
18. bře 2022

@sudylichozrout Ti Ukrajinci se snaží tu svojí zemi zničit na prach, co?

natilla
18. bře 2022

Z ukrajinských měst obléhaných ruskou armádou se dnes podařilo evakuovat přes 9000 lidí.

natilla
18. bře 2022

Při středečním bombardování divadla v Mariupolu byl jeden člověk těžce zraněn, nikdo ale nezemřel, uvedla podle AFP radnice města v první bilanci.

natilla
18. bře 2022

Bývalý britský premiér David Cameron jako řidič malé dodávky plné humanitární pomoci pro ukrajinské uprchlíky míří k ukrajinským hranicím s Polskem.

natilla
18. bře 2022

USA zveřejnily seznam stovky letadel z Ruska, která nebudou moci létat do zahraničí. Týká se to asi pětiny flotily Aeroflotu a letadel dalších ruských aerolinek, ale také soukromých letadel včetně stroje Gulfstream G650, který patří oligarchovi Romanu Abramovičovi.

natilla
18. bře 2022

A na odlehčení, mí oblíbenci🙂

psya
18. bře 2022
slunecnice7
18. bře 2022

https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek...

Je to silena situace pro vsechny zucastnene. To je tak psychicky tlak 😭

psya
18. bře 2022
psya
18. bře 2022
natilla
18. bře 2022

Ukrajinské armádě se podařilo dobýt zpět 30 obcí v Kyjevské oblasti, oznámil prezident Volodymyr Zelenskyj. Náměstkyně ministra obrany Hanna Maljarová podle Reuters řekla, že vládní síly během dneška zabránily ruským vojákům v jakémkoli novém postupu.

natilla
18. bře 2022

Předseda Evropské rady Charles Michel oznámil, že hovořil s prezidentem Volodymyrem Zelenským o možném vytvoření mezinárodního fondu solidarity pro Ukrajinu. Kromě aktuální pomoci by fond sloužil i po skončení války jako páteř obnovy svobodné a demokratické Ukrajiny.

garfa4
18. bře 2022

Nejsem si jistá, zda to sem někdo dával - deník slečny z Kyjeva https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-d...

zuzekk
18. bře 2022
petrajirka89
19. bře 2022

@zuzekk Pod jinou by mu asi nevešla neprůstřelná vesta 🤭

pavelkamat
19. bře 2022
ilci
19. bře 2022
ilci
19. bře 2022

Nevím, jestli tu ten přehled byl ....

natilla
19. bře 2022

Tak pak se v tom člověče vyznej..

blue108
19. bře 2022

@ilci včera tu ten přehled byl. Včera jsem na Twitteru četla, že Rusko neopustí ani Danone, ale ten fakt nikdo nikde dál nerozvíjel, tak nevím.

sebestka
19. bře 2022

@petrajirka89 Škoda, že ho netrefili do té jeho blbé palice.

petrajirka89
19. bře 2022

@sebestka No mě to upřímně překvapilo, že předstoupil před tolik lidí.. Taková příležitost ty zrůdnosti ukončit..

sebestka
19. bře 2022

@petrajirka89 No, já pak četla dál a asi nevystoupil viz
@natilla.

sebestka
19. bře 2022

Já jim to nevěřím. Říkají to jen proto, aby je pustili.
Tohle přece normální člověk neudělá, i kdyby mne to nařizovalo milion Putinů.
Slzy tekly proudem. Ruští zajatci na Ukrajině litovali rozhodnutí napadnout Ukrajinu. Při ostřelování nemocnic, školek nebo porodnic se i v nich něco pohnulo. „Byla to strašná chyba,“ nechali se slyšet na konferenci. Prezidenta Vladimira Putina vyzvali k zastavení okupace.

pampeliska1313
19. bře 2022

Tady je článek k tomu projevu. Údajně byl stoplej, protože někdo začal pískat. Lidi byli ruzne “posbirany” dostali vlaječky a museli mávat. Prej tam byla atmosféra jako u nás na prvního máje. Putin se asi snažil získat sympatie těch co ho tolik nepodporujou

https://cnn.iprima.cz/proc-ruska-televize-vypla...

Strana