icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

blue108
23. bře 2022
pampeliska1313
23. bře 2022

Jak se tu řešilo, že z ambasady se kouři a možná ru pálí dokumenty - šlo to až do toho, jestli se nechystá preventivní útok na Polsko, když se ru balí

pampeliska1313
23. bře 2022

Údajně chce Putin odstranit Lukašenka (asi se tomu L vyhýbá taky, slíbil ze nejpozději 21.3 se zapojí)

https://echo24.cz/a/S3HdW/utok-beloruska-se-odk...

amenophus
23. bře 2022

@syrecek01 to doufam ze nejsou tam uplne vsichni az tak vymyty...jako Sojgu, na toho bych nesazela, ten muze bejt nebezpecnej, ale ten zbytek jen pousti hruzu, ale nemeli by na to zaludek...snad...
No nic, prestanu plevelit 🙂

natilla
23. bře 2022

@amenophus sojgu prý od 11.3. nikde veřejně nevystoupil..jinak až to začne být uvnitř Ruska hodně blbý a to bude,tak by mohli Putina ostatní odstavit a vše hodit na něj..my nic to on je magir..sice tam bude jiný blb,ale aspoň budou chvíli sekat dobrotu třeba..

pampeliska1313
23. bře 2022

@natilla včera jsem četla, už nevim kdo se vyjadřoval, ze i tohle by mohlo byt na měsíce nebo roky - ze Putina setnou pryč

natilla
23. bře 2022

Bože 🤦🏻‍♀️

natilla
23. bře 2022

Lavrov: mírová mise NATO na Ukrajině by byla přímou konfrontací s Ruskem. https://t.co/ZR1mzDSHqV

amenophus
23. bře 2022

@natilla jenze on Sojgu nikdy moc nikde verejne nevystupuje a to mako, co se o nem vi, naznacuje ze je Putinovi naprosto loajalni :/. No snad jsem jen prilis pesimisticka.

@pampeliska1313 pockej proc by si Putin pral odstranit svou vernou loutku? To nedava smysl, ten si naopak bude Lukasenka hyckat jako pudlika!

pampeliska1313
23. bře 2022

@natilla to bylo jasný, že neprojde no… skrze Moskvu. Otázka je, jestli to projde u nás a půjde se do toho.

pampeliska1313
23. bře 2022

@amenophus můj odhad je, ze to vypadá, že L se nechce zapojovat natolik, kolik P čeká

natilla
23. bře 2022

@pampeliska1313 mě točí,že to jako určují oni,co je konfrontace?!a my máme jen držet pec..

natilla
23. bře 2022

@amenophus Bělorusové moc bojovat nechtějí,bouří se a L.se asi boji opět masových demonstraci,lidí nejsou tak zblbli jako v Rusku

sebestka
23. bře 2022

@odula takto jsem to kopírovala.

pratensis
23. bře 2022

Holky, a četly jste někdo něco víc o těch přípravách na hranicích s Běloruskem? Já jsem původně (že zpráv) nabyla dojmu, že tam shromažďuje běloruská vojska Lukašenko (pod vlivem Putina). A že není jisté, jestli se nakonec zapojí (možnost vzpoury atd ). Ale teď čtu, že je přes Bělorusko k hranicím dopravována ruská vojenská technika (tvrdí Kyjev). Takže oni se postupně chystají na další úder? Že verbují lidi (čím dál mladší) to jo, to už jsem četla. Ale toto čtu prvně. Ví někdo něco víc?
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek...

ilonne
23. bře 2022

@natilla nj, ale co chceš dělat. Západ na Putina ve smyslu hrozby léta kaslal, tak teď mu nic moc nezbývá 🤷. A já tedy také jadernou válku nechci.

katie82
23. bře 2022

Jako označit mírovou misi za konfrontaci je totálně mimo 🧐🤔

blue108
23. bře 2022

@katie82 oni nemusí věřit tomu, že je to mírová mise (jen konstatování)

sebestka
23. bře 2022

@natilla To ho nemohl přejet fatálně?

natilla
23. bře 2022

@sebestka prý dostal vyznamenání za statečnost 😀 kašpaři fakt

odula
23. bře 2022

@natilla ale to je přesně ono. Oni nasadili takovou rétoriku, která znemožňuje jakejkoliv dialog. Jednak lžou, takže se s nima nedá jednat, druhak kašlou na kohokoliv v mezinárodním společenství a na to jakým způsobem interpretuje jejich akce mezinárodní právo. Oni se proste postavili nad něj a sami určujou pravidla, protože - maj cudlik. A drží západ jako rukojmí. Jsou to normální teroristi. A co s tím teď dělat? Celý společenství by muselo bejt jednotný v postupu vůči Rusku. Včetně Indie, Číny... a to se nikdy nestane. Twe dyt ani Evropa není jednotná (renault). Já vím že jsem strašně negativní furt, ale opravdu to vypadá že západ nemá ty karty dobře rozdany. A jak furt Kreml pinda, že jde všechno podle plánu?? Twe... a co když opravdu jde...

natilla
23. bře 2022

@odula ANo, my se bojíme překročit jejich červenou linii zatímco oni tu naší už dávno překročili..

blue108
23. bře 2022
blue108
23. bře 2022
blue108
23. bře 2022
psya
23. bře 2022

Potvrzeno! Polsko vyhosti 45 Rusu s diplomatickym pasem. Vsichni se meli podilet na spionazi. Presny pocet ted upresnil polsky ministr vnitra.(ppdpl)

psya
23. bře 2022
psya
23. bře 2022

Kyiv Independent s odkazem na UKR vládu: Ruští okupanti se zmocnili 11 prázdných autobusů, které mířily do Mariupolu.

Autobusy, společně s jejich původními řidiči a několika záchranáři, jsou nyní na neznámém místě.

psya
23. bře 2022

Polska tajna sluzba zadrzela civilniho agenta, ktery mel sbirat citlive informace a predavat je Rusku. Podle vseho jde o urednika s pristupem k osobnim udajum Polaku a cizincu zijicich v zemi. Tyto pak predaval do Moskvy.

psya
23. bře 2022
Strana