icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

pratensis
25. bře 2022

Rozhodnutí o invazi na Ukrajinu učinil výhradně ruský prezident Vladimir Putin. V rozhovoru pro Ria Novosti to uvedla bývalá hlava státu a současný předseda vládní strany Jednotné Rusko Dmitrij Medveděv. Podle vrchního ukrajinského vyjednavače Mychajla Podoljaka je to známka toho, že se ruská elita snaží od války distancovat, protože chápe její následky.
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek...

asongforfay
25. bře 2022

@odula zmizím, protože mám hodně práce a vždy tu jednou za čas nakuknu, ale diskuzi jsem zkoušela v době covidu a k ničemu to nebylo, jen mám prostě občas nutkání dodat něco do toho jednostranného mainstreamu

odula
25. bře 2022

@pratensis
Baze baze, je to tak :D

ilci
25. bře 2022

Filip Horký

Hromadske: Ruskými okupanty dosazená „starostka“ Melitopolu vydala příkaz zákazu vydávání humanitární pomoci. Hasiči, kteří pomoc přivezli, byli zablokováni ozbrojenci.

Informaci přinesl skutečný starosta Melitopolu Ivan Fedorov.

pratensis
25. bře 2022

@asongforfay Nechci ti křivdit, ale já nějak nemám pocit, že bys zatím do toho mainstreamu dodala něco víc než propíchnutí. Nějaké věcné argumenty. I já bych byla ráda, kdybys nám v offtopic vláknu blíže vyložila, jaký je tvůj pohled a v čem konkrétně nám lžou. Třeba jsme opravdu mimo. 🤷

pampeliska1313
25. bře 2022

@pratensis je tam takový jemný popíchnutí no. Protože jak říká, že stejně budou pokračovat atd atd, ale asi si nemůže dovolit říct, že s tím nesouhlasí třeba, což je taky otázka. Ale jemnej náznak, taky náznak.)

odula
25. bře 2022
pratensis
25. bře 2022

@pampeliska1313 Já vím, ale tak proč si to nevyříkat, nevydiskutovat? Tak buď jí jde o to, něco smysluplného tu sdělit, nebo jen vířit vodu a provokovat. To druhé je naprostá ztráta času pro všechny. Vzhledem k tomu, jak vždycky píše, kolik má jinych věcí na práci, tak bych se přimlouvala, aby ten čas zde byl teda využitý ke konstruktivní diskuzi. Když už.

odula
25. bře 2022

@pratensis a ještě jeden.... tweet.... : D

pratensis
25. bře 2022

@odula 😄

pampeliska1313
25. bře 2022

@pratensis neee, to já myslím k tomu článku.🙂

betelgeuzz
25. bře 2022

@pratensis @pampeliska1313 chtěla jsem vám napsat, že mám pocit, že každá píšete o něčem jiném 😉

pampeliska1313
25. bře 2022
odula
25. bře 2022

@asongforfay ujišťuju tě, že rozčeřit jednostrannej mainstream je naprosto ok. Proto jsem tady už párkrát postovala dost kontroverzní příspěvky. A představ si, dokonce jsem označila výroky jednoho ukrajinskyho poslance za blitky... :D woohooo. Ne, prca stranou. Neprijimat nekriticky jednostrannej mainstream je zcela v pořádku. Ale to s sebou nese nutnost rozlišovat informace z OBOU stran. Neznamená to, že odmitnu propagandu jedný strany (a ano, světě div se, zapad má svoji "propagandu"), abych dala kompletní kredibilitu propagandě druhý strany. To nedává smysl. Proto myslím, že je důležitý diskutovat, zvažovat zdroje a posuzovat v kontextu. Takže - Proto to off topic ;)

pratensis
25. bře 2022

@pampeliska1313 Aha... A tak k čemu se to vztahovalo, ta tvá poznamka?

Popíchnutí já jsem myslela, že vždycky přijde od oné uživatelky. Jako že jsme všechny mimo a máme prozřít. Což já jsem otevřená jiným pohledům a ráda se nechám poučit, ale tady mi zatím chyběly konkrétnější argumenty...

pampeliska1313
25. bře 2022

@pratensis k tomu Medvedědovi. On se distancoval, ale nenápadně a vlastně to stejně působí, že to schvaluje.🙂

pampeliska1313
25. bře 2022

Trochu nebezpečná rétorika v týhle situaci.

odula
25. bře 2022

Víte jak jsou takový ty divný dotazy na socmed, kdybyste si mohli vybrat s kým jít posedět na lavičku a whatnot. Tak já už vím s kým bych šla posedět.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/proti-vlad...

odula
25. bře 2022

@pampeliska1313 on fakt jako.... on .... on se dočista zbláznil. Ze on bral úplatky. ...

rickym
25. bře 2022

@odula paní je úžasná..

craki
25. bře 2022

@asongforfay Reknu ti to takhle.... Zkus neco z toho, co tu pises, rict memu svagrovi do oci... Jeho teta musela utect z Krymu, kdyz ho anektovali. Nechala tam dum, hypo, cely svuj zivot... Prisla do Kyjeva za svou sestrou, jeho maminkou... Tam se zdrzela 8 let, nasla si najem, protoze na vlastni uz se nezmuze, a ted utekla zase, ma dva kufry, je spolu s dalsimi cleny rodiny u nasich v CR... Neumi jazyk a krom tech par veci ji zbyly jen oci pro plac... Zkus jim ukazat tvoji stranu a uvidis co ti reknou...

pampeliska1313
25. bře 2022
psya
25. bře 2022

Macron řekl, že Francie, Turecko a Řecko pracuje na “humanitární operaci”, která má za cíl evakuovat civilisty z Mariupolu.

psya
25. bře 2022

Polsko míří k tomu, aby zkonfiskovalo majetek ruských oligarchů:

pratensis
25. bře 2022

Ruské síly ztratily plnou kontrolu nad Chersonem.

Russian forces no longer have full control of Kherson, the first major Ukrainian city that President Vladimir Putin’s forces managed to capture as part of his invasion, a senior Pentagon official said on Friday.
https://t.co/YDzEQchZnQ

pratensis
25. bře 2022

Ruská esportová organizace Team Spirit opouští Rusko (do Bělehradu) kvůli válce na Ukrajině. V r. 2021 ji propaganda nazývala pýchou Ruska po výhře v The International-2021, ke které jí Putin osobně pogratuloval.

The eSports team “Team Spirit” moves from Russia to #belgrade

This is the same team that Putin personally congratulated on winning The International-2021,” and propaganda called it the pride of Russia. “Team Spirit” said they are leaving #russia because of the war in #ukraine.
https://mobile.twitter.com/nexta_tv/status/1507...

pratensis
25. bře 2022

Zástupkyně rady Voroněžské oblasti v Rusku promluvila proti válce.

“I am against the decision that was made by the president and against actions that are being carried out today in Ukraine. I consider what is happening a war crime,” said Nina Belyaeva.
https://twitter.com/i/status/1507377422383132675

odula
25. bře 2022

@pratensis kecy prdy... no nene. respekt. absolutni.

natilla
25. bře 2022

@pratensis uf hustá, snad bude ok..

blue108
25. bře 2022

Překlad toho rozhovoru:

Strana