Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@jolana24 to je silene. Ten nlady kluk rekne doma rodicum, ze jede na cviceni a pritom je posilaji do valky a oni o nicem nevi. To je taky pekna hruza.
Snad určitou naději dává domácí odpor - Tisíce Rusů se vydaly do ulic, aby protestovaly proti válce s Ukrajinou. Reakce policie je stejná jako v každém jiném případě kritiky Kremlu: stovky zatčených. Až se k nim přidají i ti, kteří zjistí, že z peněz mají hezké papírky, což je snad aktivizuje, i když jim o "politiku" jinak vůbec nejde.
Ruským vojákům bylo nabídnuto 5 milionů rublů v kryptoměně za to, že se vzdají ukrajinské armádě.
@zpch novináři byli po chvilce vyhnáni
Moskevská burza dnes neotevře.
Na stránkách oficiální ruské tiskové agentury TASS je zveřejněna výzva, aby Rusové neposílali své syny bojovat na Ukrajinu. Je tam také napsáno, že za čtyři dny ve válce padlo 5300 ruských vojáků. Lze předpokládat, že jde o výsledek hackerského útoku.
@magicaetezzz hajzlove tohle už je fakt moc
@simix22
Odstreluji i obchodní domy…
@magicaetezzz to mě poser toto
Jsem myslela, že počas toho jednání se budou zdržovat bojů a one ne..na tvrdo
Při mohutném ruském ostřelování východoukrajinského města Charkov zahynuly desítky lidí. Zraněných jsou stovky. Na facebooku to napsal poradce ukrajinského ministerstva vnitra Anton Heraščenko.
@simix22
Zda se mi, ze teď poslední hodinu se bojuje nejvíc, myslím za bílého dne.
Ale tohle je teda jobovka neskutecna. Jednají o příměří a rusaci zatím pali po civilistech!!!
Je ni úplně špatně, když koukam na Twitter na vide
A výplata v rublech už je evidentně na nic, i Trikolora na webovkách odsoudila invazi.
A výzva pro občany
„Nenatáčejte, nefoťte a nesdílejte vojenskou techniku projíždějící Českem. Můžete tím pomoct nepříteli,“ upozorňuje na Instagramu projekt podporující Evropskou unii „Evropa neasi“.
@magicaetezzz proto ho ještě nemám páč bych pořád na ty videa koukala...jak se znám
Předešlou noc jak jsme si psaly o těch bombách jsem se třásla a bylo mi na blití..
Ale děkuji, že to tady dáváte aspoň jsem v obraze. Na IG toho zas tolik není
Hrdinové ze Zmijího ostrova mají být na živu, ale v ruském zajetí. Jejich smrt původně potvrdil prezident Zelensky, který je také vyznamenal za obranu ukrajinského ostrova v Černém moři.
@simix22
Dobre děláš, protože teď je to teda masakr. Ulice v běžném městě a ve prostředku silnice zapichla raketa.. 🤦🏻♀️
@magicaetezzz Viděla jsem. Švihají to do zástavby, vedle ní je nevybuchlá střela zapíchnutá v chodníku.
@elencze Také jsem slyšela.
@sudylichozrout
A takových je víc…po celém městě. A tohle bude taky síla bezpečně odstraňovat…
@magicaetezzz Ta města se budou muset postavit znovu. Předpokládám, že pokud se UA ubrání a nezačlení se do Ruska, jak Putin plánoval, bude ji muset čekat něco jako Marshallův plán a bude se muset sakra dohlédnout na to, aby ty peníze neskončily u oligarchů, kterých je tam také požehnaně.
dnes mě optimismus opouští.
Ruská armáda dostala za úkol zničit všechny vysílače, aby Ukrajina nemohla komunikovat se světem.... Ostřelování civilistů během mírového jednání? Je vidět jak chce ten malej .... mír.

Ruští vojáci zahájili mohutný útok na Charkov. Podle ukrajinské ministerstva obrany zemřely desítky lidí, další až stovky jsou zraněné. Město je cílem těžkého ostřelování údajně ze salvových raketometů GRAD.