icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

elencze
autor
28. bře 2022

A můj Twitterový objev - Kamil Galeev. Dejte si. Je to ruský historik, ovšem ne etnický Rus. Má velmi zajímavé postřehy k současnému stavu - demografické vymírání etnických Rusů, naopak výrazný populační přírůstek menšin, vize rozpadu federace, a hlavně šílený šlendrián v ruské armádě (např. nucení vojáků povinné služby k prosituci apod.). Naplňuje to nadějí, že armáda s takovou morálkou snad vyhrát nemůže. Večer se některá z těch vláken, jsou opravdu dlouhá, pokusím tady rozebrat více.

brunetka11
28. bře 2022

@elencze člověk by i dal to plus za ty součástky, ale nějak nejde dohromady se zastřelením se člověka

sudylichozrout
28. bře 2022
sudylichozrout
28. bře 2022

Mimochodem, zajimavy je podpis. "Temporary minister of defense RF" D. Bulgakov.

Soigu uz asi doministroval. 😂

psya
Autor odpověď smazal
psya
28. bře 2022
sudylichozrout
28. bře 2022

Mazec.

bigbig
28. bře 2022

@sudylichozrout To už je takovej ruskej folklór...

psya
28. bře 2022

@sudylichozrout masakr, ale jsem prekvapena, ze to nebyl nervovej jed

elencze
autor
28. bře 2022

Místopředseda ruské vlády dnes: do konce roku bude regulace cen na bílý a černý chléb

elencze
autor
28. bře 2022

Kdo dnes ještě nezvracel, tak mu s tím možná pomůže německý přístup
Německá vláda stále nabízí Ukrajině pouze přebytky ze skladů Bundeswehru, nadále ale odmítá nakoupit zbraně u německých výrobců a dodat je Ukrajině napřímo i přesto, že německý obranný průmysl již delší dobu nabízí vybavení, které by bylo možné dodat v krátké době. Ministryně obrany Christine Lambrechtová z SPD navíc naznačuje, že možnosti vojenské podpory Ukrajiny převodem skladových zásob, které Bundeswehr může nabídnout, jsou téměř vyčerpány.

elencze
autor
28. bře 2022

Zelenskij jednal s prezidentem Ázebardžájnu (v Náhorním Karabachu se s aktuálním ázebajdžánským postojem možná Rusku otevírá nová fronta). Informoval o nových útocích na civilní obyvatelstvo. Diskutovalo se o naléhavé potřebě zelených koridorů. Poděkoval za humanitární pomoc a připravenost poskytnout osivo.

terinka86
28. bře 2022

@sudylichozrout Jakože je "otrávili Ukrajinci"? Chápu to dobře?

16032022nl
28. bře 2022

Ze by se historie a zrada opakovaly?

elencze
autor
28. bře 2022

@terinka86 otrávení jsou i Ukrajinci, uvažuje se o tvrdém moskevském křídle

natilla
28. bře 2022

@sudylichozrout Já si říkala,jak už byli v tom Bělorusku,že mi to přijde jako hroznej risk a že bych si tam ani nesedala natož jedla a pila..

elencze
autor
28. bře 2022

K otravě

levandule_k
28. bře 2022

Lukáš Valášek: Podle ruského ministra zahraničí Lavrova podepíše Putin v reakci na západní sankce dekret o omezení vstupu do Ruska pro občany "nepřátelských zemí". Nejsem si jist, zda tím pánové většinu občanů USA či EU zrovna zdrtí…

https://twitter.com/lukasvalasek/status/1508424...

levandule_k
28. bře 2022

Filip Horký: Velení ukrajinské armády:
Dočasně okupované město Cherson nadále klade ruským okupantům odpor. Nepřítel je tak nucen do něj posílat více a více jednotek, aby ho udržel pod kontrolou.
https://twitter.com/FilipHorky/status/150848947...

elencze
autor
28. bře 2022

Natoaktual: Za jediný měsíc způsobili Ukrajinci ruským invazním vojskům takřka takové ztráty, jaké utrpěli Sověti během svého válečného dobrodružství v Afghánistánu za celých devět let.

elencze
autor
28. bře 2022

Dvě taktické skupiny ruských sil se podle ukrajinského generálního štábu stáhly z oblasti Kyjeva zpět do Běloruska, informovala v noci na dnešek agentura DPA. Podle ní má také ukrajinská rozvědka zprávy o doplňování dalších střel na ruské odpalovací rampy v Bělorusku.

bigbig
28. bře 2022

Nejmenovaná ruská cestovka pořádá zájezdy do středoasijského Uzbekistánu. Za třiadvacet tisíc rublů (cca 5300 korun) si tam Rusové mohou lehce zařídit platební kartu s Mastercard nebo Visa a platit jí v zahraničí, jakoby žádné sankce nebyly.

elencze
autor
28. bře 2022

Polsko kvůli proputinovsých postojů Orbána zmrazilo styky s Budapeští.

elencze
autor
28. bře 2022

Reuters Nechránění ruští vojáci rozrušili radioaktivní prach v černobylském „Rudém lese“, říkají tamní pracovníci

elencze
autor
28. bře 2022

Pokud jste se dnes nemohli dočkat ruského Instagramu, Rossgramu, budete zklamané. Aplikaci si sice můžete stáhnout, ale pak uvidíte jen bílou obrazovku. Jedna velká Potěmkinova vesnice, práce se zřejmě nerozběhly a možná ani nerozběhnou.

levandule_k
28. bře 2022

Dohoda s Putinem? Rusko nepodepisuje smlouvy, aby je dodržovalo, míní ukrajinistka Víchová. Potřebuje je jen proto, aby si vynucovalo její dodržování z druhé strany.“

Jsem naprosto přesvědčená, že Rusko chtělo Ukrajině zabránit ,westernizaci‘ – bez ohledu na to, zda bude členem EU nebo NATO. Protože za posledních deset let udělali takové skoky a tak se propojili se Západem – v ekonomice i například pohybu obyvatelstva –, že Rusko chápe, že nemá co Ukrajině nabídnout.“

https://plus.rozhlas.cz/dohoda-s-putinem-rusko-...

elencze
autor
28. bře 2022

Rusko podle ukrajinských zdrojů nasadilo ve válce bílý fosfor. Informace zatím není ověřena nezávislými zdroji. Použití této chemikálie odporuje ženevským konvencím, ale pouze pokud je nasazena v zastavěných oblastech.

elencze
autor
28. bře 2022

@levandule_k pokoušela jsem se to přidat, ale mi to nenabízí možnost editovat text. Jen nahlásit a zobrazit, komu se to líbí.

psya
28. bře 2022
terinka86
28. bře 2022

@elencze Díky, už jsem si to i dohledala. Tak to dává smysl, mě tam zmátl ten Abramovič.

Strana