icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

pampeliska1313
3. dub 2022

Trochu pozitivní názor chlapka z Ruska co pracoval několik let ve vládě a teď pracuje pro Navalnyho. Podle nej Rusko není připraveny na takový embargo sankci, ze sice ankety mezi obyvatelstvem vychází pro válku, ale je potřeba brát v potaz ze se ptají primárně na proputinovskych srazech a většina lidi “normálních” nechce odpovídat. Plus ze teď bude velká zkouška režimu Putina, kterou nemusí ustát - údajně lidi co jsou teď na vyšších postech v Rusku a který zná nejsou nadšený a neví vlastně co dělat.
Uvidíme.

https://www.forum24.cz/putinovy-dny-jsou-secten...

jasekd
3. dub 2022

@sebestka ja Twitter nemam. A nemusim videt vsechno. Ale jsem rada, ze to holky napisou. Protoze se to deje. Taky tady vyhlizim zpravy v nadeji, ze je nejaky posun. Ale podle me sem patri vsechno. Uz to, ze se zalozila tato diskuse a tyhle veci se stahly ze Zdi, byl myslim dobry krok k tomu, odfiltrovat tyhle zpravy od holek, co to proste cist nechteji nebo na to nemaji silu. Kdyz nemuzu, proste na vlakno o valce nepolezu.
Ja sama jsem ze zacatku na tom byla psychicky hodne spatne. Pak se to zlepsilo, a ted se vsechno vraci. V noci se mi zdalo, ze posazuju sveho syna (dcera tam nebyla, mozna jsme ji v tom snu ani nemeli) do autobusu a on odjizdi do bezpeci, ale nevim kam. V tom snu jsem jen brecela a brecela, rano polstar mokrej....

A jdu mrknout na OT, souhlasime doma ohledne Green Dealu se @sudylichozrout , a to jsme zalozenim dost ekologove, zejmena muj muz. A rika to same. Ja sama nevidim zdaleka do vsech dopadu, i proto lezu sem a ctu informovanejsi.

babe_lka
3. dub 2022

https://twitter.com/martinsvarovsky/status/1510...

Docela pěkné shrnutí,s mírnou dávkou optimismu na konci.

odula
3. dub 2022

@jasekd to, že se dejou zvěrstva ve válce, je snad jasný. Nepotrebuju brutální fotky abych si to uvědomovala. Doufala jsem hlavně ve věcný , objektivní zprávy o situaci, ke kterým se nedostanu (twitter například), a ne ve fotky spalenych těl civilistů. Samozřejmě těch objektivnich
je tu vic, ale chápu tu poznámku proti zprávam toho druhyho typu. Samotný ty fotky nebo zprávy jsou na hraně novinářský etiky.

pampeliska1313
3. dub 2022
jasekd
3. dub 2022

@odula fotky sem ale holky nedaly. Novinar nejsem, v tomhle neodpovim. MOzna spis @sudylichozrout co je potreba pravdive informovat, co uz je za hranou?

sebestka
3. dub 2022

@jasekd Ale já nepíšu, že se sem má dávat jen to dobré, ale chci fakta. To, že někdo napíše, že si myslí, že bude 3. světová nebo by se mělo udělat to nebo ono, to mě fakt nezajímá.

lumiga
3. dub 2022

The Times: Britský premiér Johnson prohlásil, že by neměl čekat na akci Ruska u břehů Oděsy a ukrajinská armáda by měla okamžitě dostat protilodní střely.

lumiga
3. dub 2022
pampeliska1313
3. dub 2022
terinka86
3. dub 2022

Nevím, jestli to půjde a nechci to sem házet jako screeny, protože to není hezké čtení, tak dávám odkaz. Zprávy o připravené genocidě..
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=499...

lumiga
3. dub 2022

@terinka86 to je děsný.. 😢

lumiga
3. dub 2022

Ukrajinská armáda: Ruské jednotky kolem 6 ranní ostřelovaly Oděsu. Část raket se podařilo včas zlikvidovat. Část nicméně zasáhla kritickou infrastrukturu.

lumiga
3. dub 2022

Moskva popřela, že dohoda s Ukrajinou je připravena k projednání prezidenty

lumiga
3. dub 2022

Ukrajinské ozbrojené síly: Ukrajina ničí 8 vzdušných cílů ruského letectva. Ukrajinské vzdušné velení oznámilo v online příspěvku, že Rusko za posledních 24 hodin ztratilo čtyři rakety, dva stíhací bombardéry Su-34, jeden vrtulník a jedno UAV.

elencze
autor
3. dub 2022

Holky, včera mi přišlo důležité to sem dát, protože třeba i mnohými tady sledovaný neznámý český legionář na Ukrajině, na Twitteru vystupující jako Barbar Cohen, který byl ve francouzské cizinecké legii, bojoval v Africe apod. napsal, že to, co po osvobození kyjevské oblasti našli, je i na něj moc. A to asi nebude úplně citlivka. Že to není jen obyčejná válka, ale opravdu pokus vyhladit národ. Proto jsem tu ten příspěvek dala, i když asi hodně emotivně, protože mi z něj v noci nebylo úplně dobře. Vracím se ale k věcným příspěvkům, i když nezaručím, že mi občas něco neujede.

pampeliska1313
3. dub 2022

@elencze tohle jsou věci který nikdo normální nechce vidět. Ví se, že ve válce jsou agresivní výlevy, v civilizovaný válce se snaží minimalizovat ztráty civilistů… ale asi je potřeba to vidět. I když nechceme. Prostě před tim nezavirat oci, ale nechodit tomu naproti..?Ale sama tyhle věci přeskakuju jak můžu, protože mě to semele. Ale chápu i to, že to sem někdo umístí. Škoda, že to nejde jalo na Twitteru skrýt a rozklikne si to jen ten, kdo chce

elencze
autor
3. dub 2022

@pampeliska1313 tak fotky jsem tedy nedávala, to bych neudělala, sama je po včerejšku rychle scrolluju. Twitter mi rozmazává videa, že musím kliknout, abych je viděla, ale tyhle fotky asi vyhodnotil jako ok.

elencze
autor
3. dub 2022

Putin zopakoval, že vítězství na Donbasu očekává do 9. května, kdy v Rusku slaví konec velké vlastenecké války.

pampeliska1313
3. dub 2022

@elencze to nemyslím přímo na Vás, jen jste mi hodila slinu tím komentářem.🙂 myslím to obecně a chápu.🙂

pampeliska1313
3. dub 2022

@elencze k tomu 9.5 - četla jsem názory několika analytiků, že čekají do toho data eskalaci. Otázka je jakou.

elencze
autor
3. dub 2022

V masovém hrobě bylo nalezeno i tělo unesené starostky Motyžynu Olgy Suchenko. Byla unesena ruskými vojáky 23. března.

elencze
autor
3. dub 2022

Moskva popřela včerejší zprávy, že dohoda s Ukrajinou je připravena k projednání prezidenty

elencze
autor
3. dub 2022

Včerejší protesty v Rusku
Ruští policisté zadrželi 214 lidí, kteří včera protestovali proti válce na Ukrajině. Z akce odvedli i novinářku, která se prokázala novinářskou kartou. Na policii skončili také lidé demonstrující za zdánlivě nevinné cíle – např. za mír po celém světě.

elencze
autor
3. dub 2022

A poslední návrat k včerejším zrůdným objevům, takto je komentuje generál Petr Pavel
Ztráty v konfliktech jsou nevyhnutelné. Civilizované země důsledně minimalizují ty civilní. Barbarské režimy plánovitě útočí na civilní cíle, nejen zabijí, ale popravují spoutané civilisty, znásilňují, rabují, vypalují. Rusko je barbarskou zemí. Zaslouží si maximální možnou izolaci.

elencze
autor
3. dub 2022

Do Lvova míří stovky zahraničních bojovníků. Mezi nimi i Češi, kteří se chtějí přidat do nově formované cizinecké legie. Seznam zprávy přináší rozhovor s jedním z nich, instruktorem, který si říká Gandalf
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-v...

jasekd
3. dub 2022

@elencze zabili i jejiho muze a syna, co jsem vylustila z ukr. a polskych textu. Peklo.

elencze
autor
3. dub 2022

@jasekd ano, našli je ve společné mělké jámě.

elencze
autor
3. dub 2022

Rusové zavraždili dalšího novináře. Fotoreportér Max Levin byl nalezen mrtev poblíž Kyjeva. Otec čtyř dětí dokumentoval hrůzy války rozpoutané Vladimírem Putinem. Objevily se zprávy, že speciální jednotky Rusů cílí přímo na novináře. Ve snaze umlčet pravdu o zvěrstvech.

elencze
autor
3. dub 2022

Dle ukrajinských zdrojů už Rusové přišli na Ukrajině o 18 000 vojáků. Názory na spolehlivost těchto zdrojů se liší, ale i kdyby byla pravda jen půlka, je to pořád strašně moc. Navíc z Ruska přicházejí první zprávy o podvodech s vyplácením odškodného rodinám. Rodina jednoho padlého se dozvěděla, že slíbený milion rublů nedostane. Jejich syn totiž nepadl na Ukrajině, ale byl na cvičení. Opět se opakuje scénář jako u Afghánistánu, kdy sovětští vojáci náhle hromadně umírali na cvičeních a při autonehodách, jen ne na zahraniční misi.

Strana