Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
Ruské rakety zasáhly infrastrukturu v Myrhorodu v Poltavské oblasti. V důsledku útoku byli zraněni dva lidé, řekl 9. dubna guvernér regionu Dmytro Lunin.
Ukrajinská rozvědka: Ruské jednotky se „přeskupují“ před postupem na Charkov. Šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v rozhovoru pro CNN řekl, že ruské jednotky se „přes Belgorod přeskupují směrem k městu zvanému Izium“.
Ukrajinské letectvo: Tři ruské vzdušné cíle zničeny. Podle tiskové služby ukrajinského letectva byla 8. dubna ukrajinskými silami sestřelena jedna řízená střela, jeden UAV a jeden vrtulník patřící Rusku.
Ruská válka na Ukrajině tlačí světové ceny potravin na „nové historické maximum“. Agentura OSN pro výživu a zemědělství uvedla 8. dubna ceny potravinářských komodit v březnu v průměru 159,3 bodu podle indexu cen potravin FAO, což je o 12,6 % více od února, kdy byly ceny nejvyšší od roku 1990.
@pampeliska1313 tihle Rusove protestujici doma proti valce zaslouzi veliky obdiv. At uz ta stara pani, tahle holka nebo dalsi... Musi prokazat velikou odvahu 👍
@jasekd to určitě. Přiznám se, já bych nešla. Každopádně je jich pořád málo, nemyslím si, že by tohle nahlodalo režim.
@pampeliska1313 na rovinu, ja taky ne. Tim vic obdivuju lidi, kteri tohle dokazou.
Si "Gorbiho" pamatuju. I glasnost, i perestrojku. Sice jsem z toho jak osmi, desetiletá žába moc nepobrala, ale vím, že už tenkrát to byl takovej "wind of change". Teď mi teprve dochází jak, v kontextu stalinistickyho SSSR, byl opravdu velice vyjimecnej.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/michail-go...
@zuzekk na mě to padá taky pořád, a nejvíc jsem hotová z Čechů, co to pořád nějak zlehčují..atd ..a ,že jich kolem sebe mám 😥..vážně si někdo může myslet, že si tohle dělaj Ukrajinci sami, a vyšlou 4mega komparsu do světa? Že je to vše nahrané 🙈 naplánované 🙈ach jo ať už to skončí 🙏
Zase jeden z příspěvků z kategorie "je mi špatně, nemám slov". Rabování v Buči. Vkládám jen proto, že asi pořád nemáme dost představu o rozsahu - ve všech rozměrech. 440 kg balíků poslaných jediným vojákem (!!) domů.
https://mobile.twitter.com/Fbeyeee/status/15125...
@ilci a stejně tomu spousta lidí věří... Druhý den války jsem sdilela fotku bratrů Klickovych... Známá mi napsala, ze jsou nacisti, co hajlovali.. po výzvě, aby mi dala důkaz, vložila koláž 3 fotek. Na jedné Kličko držel státní symbol Ukrajiny, dalsi 2 fotky no name vojáci, co skutečně hajlovali... Ale Kličko to nebyl... I za toto dostala letenku z přátel na FB i z okruhu životních známých
@pampeliska1313 100 tanků sovětské výroby mělo poslat Polsko, západní Evropa se naopak opět předvádí v nejlepším světle.
Ratingová agentura Standard & Poor’s v sobotu oznámila, že Rusko vkročilo do bankrotového stavu. Dostávat se z něj může desítky let.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-fi...
Češi věnovali na podporu ukrajinské armády více než 940 milionů korun. „Více než 700 mln. jsme utratili za to, aby naši vojáci nás nebránili holýma rukama,“ napsalo Velvyslanectví Ukrajiny v ČR na Twitter.

Je mi špatně z těch odborných ruských zrůd, to jak znásilňují ženy a dívky, jsou to bestie. Teď jsem o tom četla článek. 🤮