icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

benetka
9. dub 2022

Je mi špatně z těch odborných ruských zrůd, to jak znásilňují ženy a dívky, jsou to bestie. Teď jsem o tom četla článek. 🤮

lumiga
9. dub 2022
lumiga
Autor odpověď smazal
lumiga
9. dub 2022

Ruské rakety zasáhly infrastrukturu v Myrhorodu v Poltavské oblasti. V důsledku útoku byli zraněni dva lidé, řekl 9. dubna guvernér regionu Dmytro Lunin.

lumiga
9. dub 2022

Ukrajinská rozvědka: Ruské jednotky se „přeskupují“ před postupem na Charkov. Šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v rozhovoru pro CNN řekl, že ruské jednotky se „přes Belgorod přeskupují směrem k městu zvanému Izium“.

lumiga
9. dub 2022

Ukrajinské letectvo: Tři ruské vzdušné cíle zničeny. Podle tiskové služby ukrajinského letectva byla 8. dubna ukrajinskými silami sestřelena jedna řízená střela, jeden UAV a jeden vrtulník patřící Rusku.

lumiga
9. dub 2022

Ruská válka na Ukrajině tlačí světové ceny potravin na „nové historické maximum“. Agentura OSN pro výživu a zemědělství uvedla 8. dubna ceny potravinářských komodit v březnu v průměru 159,3 bodu podle indexu cen potravin FAO, což je o 12,6 % více od února, kdy byly ceny nejvyšší od roku 1990.

lumiga
9. dub 2022
pampeliska1313
9. dub 2022

Evidentně nekončíme

pampeliska1313
9. dub 2022
blue108
9. dub 2022

🤷

lumiga
9. dub 2022
lumiga
9. dub 2022
jasekd
9. dub 2022

@pampeliska1313 tihle Rusove protestujici doma proti valce zaslouzi veliky obdiv. At uz ta stara pani, tahle holka nebo dalsi... Musi prokazat velikou odvahu 👍

pampeliska1313
9. dub 2022

@jasekd to určitě. Přiznám se, já bych nešla. Každopádně je jich pořád málo, nemyslím si, že by tohle nahlodalo režim.

jasekd
9. dub 2022

@pampeliska1313 na rovinu, ja taky ne. Tim vic obdivuju lidi, kteri tohle dokazou.

odula
9. dub 2022

Si "Gorbiho" pamatuju. I glasnost, i perestrojku. Sice jsem z toho jak osmi, desetiletá žába moc nepobrala, ale vím, že už tenkrát to byl takovej "wind of change". Teď mi teprve dochází jak, v kontextu stalinistickyho SSSR, byl opravdu velice vyjimecnej.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/michail-go...

kackacka37
9. dub 2022

@zuzekk na mě to padá taky pořád, a nejvíc jsem hotová z Čechů, co to pořád nějak zlehčují..atd ..a ,že jich kolem sebe mám 😥..vážně si někdo může myslet, že si tohle dělaj Ukrajinci sami, a vyšlou 4mega komparsu do světa? Že je to vše nahrané 🙈 naplánované 🙈ach jo ať už to skončí 🙏

pampeliska1313
9. dub 2022

K těm našim dodávkám jsem četla, že “možná jsme první, ale určitě ne poslední.” Ehm ehm

pampeliska1313
9. dub 2022
pampeliska1313
9. dub 2022

)

pratensis
9. dub 2022

@odula Díky za článek o Gorbačovovi. Mám o něm a o těch událostech tehdy z dětství stejně mlhavé představy a tohle jsem si se zájmem přečetla pro dokreslení.

pratensis
9. dub 2022

Zase jeden z příspěvků z kategorie "je mi špatně, nemám slov". Rabování v Buči. Vkládám jen proto, že asi pořád nemáme dost představu o rozsahu - ve všech rozměrech. 440 kg balíků poslaných jediným vojákem (!!) domů.
https://mobile.twitter.com/Fbeyeee/status/15125...

ilci
9. dub 2022

Jak se šíří dezinformace ....

sakura21
9. dub 2022

@ilci a stejně tomu spousta lidí věří... Druhý den války jsem sdilela fotku bratrů Klickovych... Známá mi napsala, ze jsou nacisti, co hajlovali.. po výzvě, aby mi dala důkaz, vložila koláž 3 fotek. Na jedné Kličko držel státní symbol Ukrajiny, dalsi 2 fotky no name vojáci, co skutečně hajlovali... Ale Kličko to nebyl... I za toto dostala letenku z přátel na FB i z okruhu životních známých

annaa78
9. dub 2022

🙏Díky Vám. Mate tu skvěle zpracované informace.
Jdu si "počíst". 🥺😘

elencze
autor
9. dub 2022

@pampeliska1313 100 tanků sovětské výroby mělo poslat Polsko, západní Evropa se naopak opět předvádí v nejlepším světle.

pratensis
9. dub 2022

Ratingová agentura Standard & Poor’s v sobotu oznámila, že Rusko vkročilo do bankrotového stavu. Dostávat se z něj může desítky let.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-fi...

sebestka
9. dub 2022

Do Finska už nemůžou vjet kamiony s ruskou nebo běloruskou poznávací značkou.

sebestka
9. dub 2022

Češi věnovali na podporu ukrajinské armády více než 940 milionů korun. „Více než 700 mln. jsme utratili za to, aby naši vojáci nás nebránili holýma rukama,“ napsalo Velvyslanectví Ukrajiny v ČR na Twitter.

Strana