icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

lumiga
20. dub 2022
lumiga
20. dub 2022

Ruští okupanti v tuto chvíli kontrolují 80 % Luhanské oblasti, oznámil oblastní gubernátor Serhij Hajdaj

pampeliska1313
20. dub 2022
pampeliska1313
20. dub 2022
lumiga
20. dub 2022

Znovu ostřelování Mykolajiva.

lumiga
20. dub 2022

Ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková večer napsala, že humanitární koridor pro evakuaci žen, dětí a starších lidí z obléhaného města Mariupol nefungoval tak, jak se plánovalo. Místo asi 6000 osob se podařilo odvézt jen několik desítek. Na čtvrtek přislíbila další pokus.

odula
Autor odpověď smazal
odula
20. dub 2022

@pampeliska1313 ad Guterres - no konecne!

odula
20. dub 2022

@pampeliska1313 jeste ohledne SVR - ja prave nevim, jestli mu neco primo vyslo. me jenom tuhle nadzvedlo, kdyz se hodne mluvilo o Orbanovi a volbach v Madarsku, ze si general SVR zase prihral polivcicku a vypustil info o tom, ze Orban byl udajne u Putina nekdy bud tesne pred a nebo tesne po invazi, a meli diskutovat spolecne jak budou postupovat nebo tak neco. Uz si to presne nepamatuju, ale vzhledem k okolnostem to bylo celkem skandalni. Jsem si rikala do haje, pokud mel tak dulezitou informaci uz v lednu/unoru, proc si tim vysel ven az ve chvili kdy mel Orban a volby medialni pozornost? pak si treba vybavuju, ze ze zacatku konfliktu SVR rikal,ze Putin zvazuje utok jadernou zbrani na vojensky zakladny v severnim mori - to bylo v ty atmosfere pocatecniho strachu kdy jeste vlastne nikdo nevedel co cekat a Lavrov hodne strasil moznym pouzitim jadernych zbrani. a ted zase tohle. Jestli Putin neuspeje na fronte, zvazuje pouziti jadernych zbrani na Ukrajine.
Zrovinka v souvislosti s tim, co psal ten Tinkov. taky- * ta sama retorika. Nechte Putinovi aspon neco. at neni nastvanej. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/oleg-tin...
zda se mi to hodne ... fishy. smrdi mi to. ale uznavam ze je to spis iracionalni. Mozna propojuju veci, ktery propojitelny nejsou (konspiracni mysleni :D )

amenophus
20. dub 2022

@odula na druhou stranu, ono to trochu dava smysl a tyhle spekulace kolujou mezi vsemoznejma vojenskejma expertama aspon mesic - ze musime nejak vymyslet, jak vyhrat aniz bysme putku zahnali do kouta, protoze putkove zahnany do kouta kolem sebe rozhazujou atomovky. Jasne, tvrzeni tohohle generala je treba brat se spetkou soli, ale zrovna tohle se pretrasa i mezi zapadnima analytikama (jako spekulace, ne fakta). Proste je potreba vymyslet jak to udelat aby se nazral a Ukrajina zustala cela...

pampeliska1313
21. dub 2022

@odula já jsem zrovna dneska narazila na názor, že se spekuluje, jestli generál není vlastně dílo buď ua nebo západu, aby se podkopala ru morálka. Když si to říkám zpětně - nečetla jsem od prakticky snad generála nic, co by se neobjevilo v médiích - vyjma teď toho Orbána.

amenophus
21. dub 2022

Tyhle dve zpravy dohromady me trochu znepokojujou: 1) putka ma tak dlouhy pero ze by s nim vy***al i Mesic a 2) putkova dceruska nesmi jet na dovcu na Zapad.
1) https://www.nzherald.co.nz/world/russia-ukraine...
2) https://www.nzherald.co.nz/world/russia-ukraine...

sarrita
21. dub 2022

🌻

lumiga
21. dub 2022

Rusové odmítli velikonoční mír, který navrhoval šéf OSN.

Podle Ukrajinců odpověděl ruský velvyslanec při OSN, že by to ukrajinské straně umožnilo „vytvořit nové nelidské provokace a vypustit nové lži o akcích ruských vojáků.“

lumiga
21. dub 2022

Luhanský gubernátor: Ruské síly ničí všechny sklady potravin v Sievierodonecku. Guvernér Luhanské oblasti Serhiy Haidai uvedl, že v Sievierodoněcku nezůstaly žádné přeživší sklady potravin a že obyvatelé mohou přijímat potraviny pouze prostřednictvím humanitární pomoci.

lumiga
21. dub 2022

Ukrajinská armáda: Ruské „pseudo-referendum“ v Chersonu je stanoveno na 27. dubna. Ukrajinské operační velitelství Jih 20. dubna uvedlo, že zinscenované referendum ukazuje, že Rusko nemá zájem vyjádřit vůli místního obyvatelstva, protože zfalšovaný výsledek je „již znám“.

lumiga
21. dub 2022

Ministři financí G7 slibují Ukrajině podporu přes 24 miliard dolarů. V prohlášení ministři uvedli, že jsou také připraveni udělat pro Ukrajinu podle potřeby více, uvádí agentura Reuters.

„Mezinárodní organizace a mnohostranná fóra by již neměly provádět své aktivity s Ruskem obvyklým způsobem,“ uvedli také ministři.

lumiga
21. dub 2022

Rozvědky naznačují, že Rusko může zahájit kybernetické útoky proti zemím podporujícím Ukrajinu. Zpravodajská aliance „Five Eyes“ z USA, Kanady, Velké Británie, Austrálie a Nového Zélandu varovala, že Rusko může zapojit skupiny kyberzločinu proti státům, institucím a podnikům.

sudylichozrout
21. dub 2022

@lumiga Jsem necekala nic jineho.

odula
21. dub 2022

@amenophus právě. Takže to nejsou úplně nutně postřehy " insidera". Tam jsem mířila. "Vynáší " to, co je právě ",trendy".
@pampeliska1313 já si úplně nejsem jistá jestli to podkopava morálku ru. Mi připadá že to podkopava morálku úplně všem. Napřed reálná hrozba útoku zhn. Pak Orban plus nějaký další politici - trosickato narušuje jednotnej postup Evropy. Teď zase možný nasazení takticky jaderny zbraně... přijde mi že spíš šíří paniku. Možná je to úplně nezávislá třetí osoba, která se dobře baví 🤔

lumiga
21. dub 2022

Indie nenechala na svém území přistát japonské letadlo, které má doručit humanitární pomoc Ukrajině.

nadja73
21. dub 2022

@lumiga holt levna ruska ropa, je levna ruska ropa je pro predlidnenou Indii dulezitejsi☹

lumiga
21. dub 2022

😢😢😢🙏

lumiga
21. dub 2022

Kolují ale i tyhle zprávy,tak asi brzy zjistíme co je pravda..

Putin označil útok na průmyslovou zónu Azovstal v Mariupolu za „neúčelný“ a nařídil ruským jednotkám ve městě, aby útok zastavily. Pokud je to pravda, naši chlapci a civilisté se budou moci evakuovat. Drzime palce chlapi. Sláva #ukrajině 🇺🇦✊🏻

kristynkal
21. dub 2022

Necist slabsi povahy, nejedna se o info, ale skrz predesle zpravy mi prijde, ze se to sem ,,hodi,,... mrazi z toho

pampeliska1313
21. dub 2022

@odula mate pravdu, podkopává to všechny, navíc si myslím, ale je to možná blbost, ze přece jen pokud by to byl opravdu někdo z kruhu P, někdo z tajných třeba z Ameriky nebo někde to ví a předpokládám, ze by měli snahu ho chránit, aby získali další info. Doteď se ale zdroj neodhadl. Někdo z investigativních novinářů říká, že ho považují za věrohodný, někdo zase, ze ne, proste.. bůh ví. A přece, kdyby to byl nejakej Franta támhle, tak věřím, ze to zjistej a vysledujou ho.

pampeliska1313
21. dub 2022
elencze
autor
21. dub 2022

@pampeliska1313 @odula
Zprávy jasně zevnitř zveřejňoval hlavně před válkou na youtubu, myslím, že tam je ten kanál teď zablokovaný. Pak se přesunul na Telegram. Sama nevím, co si o tomto zdroji myslet, že sleduje, ale informace zevnitř dle mého soudu má.

elencze
autor
21. dub 2022

Snahy o obnovu výroby vozů Škoda Auto, případně celého koncernu Volkswagen, v Rusku jsou nepřijatelné. Uvedl to v týdeníku Škodovácký odborář předseda podnikové rady Škoda Auto Jaroslav Povšík. Zaznamenal prý snahu co nejdříve začít vyrábět v ruských závodech. Tamní zaměstnanci podle něj ale neprojevili protest proti válce. Pouze projevili obavu o svá místa způsobem, který připomíná výhrůžku.
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/snahy-o-ob...

elencze
autor
21. dub 2022

offtop na odlehčení

Strana