icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

78marcela
13. kvě 2022

@odula no hele..Anonymous se jim napichli na kamery v Kremlu taky. Navic teď vše probíhá přes videoprenosy, může to někdo hacknout nebo prostě někdo z hlídaču, z ochranky...

odula
13. kvě 2022

@78marcela někdo z hlidacu bude vědět co ví tři lidi z genstabu?? Anonymous se napichli ale asi to není tak že streamujou 24/7. Kreml má vlastní security....... mno 🤷‍♀️

pampeliska1313
13. kvě 2022
pampeliska1313
13. kvě 2022

Rusové neprohravaji, jak se muže zdát, stejně mají územní zisky a podařilo se jim ua odpojit od moře, proto ani není nutná mobilizace. Možná, kdyby byly větší ztráty i k tomu dojde. Pravděpodobně P tuší, ze čím dyl bude válka trvat, tím spis se od pomoci ua upustí, protože je závislá na zbraních ze západu.

https://cnn.iprima.cz/ze-se-rusum-nedari-iluze-...

amenophus
13. kvě 2022

@pampeliska1313 ja vzdycky mela Medvedeva za toho mirumilovnejsiho, strizlivejsiho z tech dvou, jen loutku Putina. Ale jak posledni dobou mluvi to je mnohem horsi nez Putin, on se z nej fakt stal vypatlanej fanatik! Napred ta jeho Eurasie od Lisabonu po Vladivostok, ted jaderna valka... ale mozna je jen dnesni Medvedev jen takovou personifikaci nasich nejhlubsich hruz a strachu, v podstate takovy bubak pod posteli, na jtereho je treba vzit pohrabac...

amenophus
13. kvě 2022

@pampeliska1313 jako Zaoralka nesnasim, ale v tomhle ma trochu recht :/

pampeliska1313
13. kvě 2022

@amenophus myslím, že se M akorát snaží dostat do popředí a říká to, co ostatní chtějí slyšet. Kdyby šel proti tomu, už tuplem nemá šanci se dostat nahoru. Osobně si myslím, že jakmile by se konkrétně na nej udělalo bububu, tak stáhne ocas a uteče. Ale nesleduju ho nějak hlouběji, jen mi přijde jako takovej typ člověka, když se na něj podívám. Zrovna včera jsem ale narazila na článek, že se vedle Putina vyskytuje takovej čtyřicetiletej chlapek, údajně možný nástupce. Vůbec nikdy jsem o něm neslyšela, ale bylo tam kratky video jak se s P baví a teda přišlo mi to zajímavý - podle reakce mi to přišlo jako “ táta syn” kdy ten mladej měl gesta vůči Putinovi docela otevřený až drzý a přišlo mi, že mu tam P něco zakázal a on jen rozhodil ruce a zůstal stát na místě.

pampeliska1313
13. kvě 2022
levandule_k
13. kvě 2022

Kyiev Independent: Zelensky: Macron nabídl ústupky v otázce suverenity Ukrajiny, aby pomohl Putinovi zachovat si tvář.

Prezident Volodymyr Zelenskyj prohlásil, že jednání francouzského prezidenta Emmanuela Macrona byla "marná", a dodal, že "nechceme pro někoho něco zachraňovat a kvůli tomu ztrácet území".

Zelensky: Macron offered concessions on Ukraine's sovereignty to help Putin save face.

President Volodymyr Zelensky said that French President Emmanuel Macron’s negotiations were “in vain,” adding that “we don’t want to save something for someone and lose territory for it.”

odula
13. kvě 2022

@levandule_k už mě serou všichni.

lumiga
13. kvě 2022

Velká Británie uvalila sankce na Putinovi milenku Alinu Kabajevu.

odula
13. kvě 2022

Erdogan nepodporuje vstup Švédska a Finska do NATO

https://www.reuters.com/world/erdogan-says-turk...

pampeliska1313
13. kvě 2022
pampeliska1313
13. kvě 2022

@lumiga nechtěli se zrovna tomuhle vyhnout a nesmetli to už jednou ze stolu, že to je už moc citlivý místo?

levandule_k
13. kvě 2022

@odula No po tomhle fiasku na Ukrajině, nevím, jestli může existovat něco jako zachovat si tvář pro Rusko.

Jediné co, bych viděla je sesazení Putina a odhalení něco ve stylu kultu osobnosti. Dál ať si řeší Rusové svoje vnitřní problémy dle svého nejlepšího vědomí. (Ale to je asi pouze moje fantazie.) On nám Putin v té funkci spíš jednou umře.

Nj Macrónek si myslí, že je bezpečně daleko od Ruska a tak by klidně Putinovi daroval kus území Ukrajiny, i když by tím porušil územní celistvost Ukrajiny. Já v tom lehce vidím paralelu s appeasementem a Sudetami.

amenophus
14. kvě 2022

@levandule_k ja celkem chapu kam tim miri a myslim, ze uz to neni uplne srovnatelny se Sudetama a ustupkum Hitlerovi. Protoze pro rusko "ztratit tvar" (mysleno vuci vlastnimu obyvatelstvu, tzn. mit takovej pruser a prohru, ze uz se z toho nevylzou) znamena ze budou zoufali a mohli by podniknout zoufale kroky (treba ty atomovky). A ve chvili, kdy dostavaj tak brutalne na pr**l, si hned tak zpatky na Ukrajinu netroufnou. Takze chapu ze dat jim nejaky 2-3 vesnice na Donbase, kde uz stejne zbylo jen rusofilni obyvatelstvo, aby se vlk nazral a mohl se "se cti" (z hejich uhlu pohledu, oni zadnou cest nemeli ani kdy, tam vstoupili, takze doslova se to brat nemuze) mohli stahnout a lizat rany, by mi prisla jako celkem dobra strategie. Doma bydou moct monstrozne vypravet jak osvobodili tu utiskovamou ruskou cast a Ukrajinu to bolet nebude.

ilci
14. kvě 2022
ilci
14. kvě 2022
ilci
14. kvě 2022
lumiga
14. kvě 2022

Ukrajinské dělostřelectvo maří ruskou ofenzívu. Mezi Izjumem a Slovjanskem probíhají intenzivní boje, ale Rusům se nepodařilo dosáhnout velkého pokroku, tvrdí vysoký představitel americké obrany citovaný CNN.

lumiga
14. kvě 2022

Rusko přestane 14. května dodávat elektřinu Finsku. Tento krok neohrozí finský trh s elektřinou, protože ruská elektřina představuje asi 10 % celkové spotřeby elektřiny Finska.

lumiga
14. kvě 2022

Ministr obrany: Válka vstupuje do nové vleklé fáze. Oleksii Reznikov 13. května řekl, že nikdo nemůže předpovědět, kdy dojde k průlomu ve prospěch Ukrajiny, ale bude chvíli trvat, než těžké zahraniční zbraně dodávané Ukrajině vyváží ruské síly.

lumiga
14. kvě 2022

Guvernér Doněcké oblasti Pavlo Kyrylenko 13. května řekl, že jedna osoba byla zabita v Avdiivce a 12 bylo zraněno v důsledku ostřelování v osadách v celém regionu, včetně Illinky, Bakhmutske a Zalizne.

lumiga
14. kvě 2022

Ukrajinská armáda osvobodila 1015 osad od ruských sil. Ukrajinská armáda vytlačuje invazní síly po celé východní a jižní Ukrajině a poskytuje osvobozeným oblastem elektřinu, zásobování vodou, komunikace, dopravu a sociální služby.

Prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém projevu na videu zveřejněném 13. května uvedl, že nejméně šest osad se za posledních 24 hodin vrátilo pod kontrolu Ukrajiny. "Nenecháme nikoho nepříteli," dodal.

lumiga
14. kvě 2022

Guvernér: Ruští vojáci obsadili většinu Rubižně. Intenzivní boje o kontrolu nad Rubižně v Luhanské oblasti probíhají již měsíce.

Ale Rusové utrpěli těžké ztráty v Bilohorivce, což vedlo k tomu, že celý ruský prapor odmítl přejít do útoku, řekl 13. května guvernér Luhanské oblasti Serhyi Haidai. Ukrajinští vojáci již zničili téměř 90 jednotek těžké techniky, dodal Haidai.

odula
Autor odpověď smazal
sarrita
14. kvě 2022

🌻

odula
14. kvě 2022

@amenophus
No ale přesně. Paralela se sudetama konci v roce 2014. Pokud se mělo neustupovat, tak to bylo tehdy ( kdyz ještě neměl putin ani tu urcitou strategickou prevahu díky hypersonickym strelam) . Situace která je teď, nemá imo úplně paralelu, právě kvůli riziku použití wmd, pokud se bude Rusko cítit příliš zahnany do kouta. Myslet si, že je možný dostat rusko k porážce nebo jejímu oficiálnímu uznání, je hloupý, a taky nebezpečný ( hlavně pro Evropu). Neříkám drolit Ukrajinu. Ale apriori usilovat o spektakularni porážku ruska je idiocie. Tuhle situaci je potřeba dořešit politicky, ne vojensky.

terinka86
14. kvě 2022

@amenophus
@odula hele ale na druhou stranu, vy byste to na místě Ukrajiny udělaly? Nám se o tom mluví dost snadno, že jo, o naši zemi nejde. A po tom všem, co se tam stalo, je asi vcelku jasné, že se jim vůbec nechce ustupovat. Nemůžu si pomoct, ale mně se ta představa, že Rusko někoho napadne a my se ještě budeme starat, aby náhodou nemělo pocit, že prohrálo, taky dost silně příčí. Byť tu myšlenku chápu...
Já mám pocit, že jediná momentální možnost, jak by z toho Rusko mohlo vyjít jakžtakž ok, by bylo sesadit Putina, hodit to celé na něj, obětovat pár vojáků na soudy a tvářit se, že vsichni podlehli propagandě a nemůžou za to. A politické řešení super, ale Rusko pokud vím ze svých požadavků stále odmítá ustoupit, to se pak dohaduje těžko.

pampeliska1313
14. kvě 2022

Údajně se směřuje k puči na P a nejde se tomu vyhnout, zároveň to nemá být informace, která by byla v rámci ua propagandy. Uvidíme…

https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek...

Strana