icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

pampeliska1313
9. črc 2022

@sebestka někde velvyslanec psal, ze normálně by tu měl byt na ty pozici ctyri roky a on byl kvůli válce pět a půl let, nebo tak nějak. Ze víc za tím není

pampeliska1313
9. črc 2022
levandule_k
10. črc 2022

Lukáš Kovanda: Od zítřka bude EU prakticky bez ruského plynu, jde o historický milník.
Ruské dodávky plynu do EU se propadly už v červnu. V červenci se sice kvůli skončení odstávky navyšuje přeprava Turkstreamem, do odstávky ale míří z hlediska objemu přepravy mnohem významnější Nord Stream 1.

levandule_k
10. črc 2022

Elektřina prodávaná do Německa za 0,25 korun a kupovaná za 16 korun? Nesmysl, reaguje odborník
Na sociálních sítích lidé sdílí příspěvek političky a spoluzakladatelky hnutí Trikolora Ivany Kerlesové. Ta kritizuje energetickou politiku vlády a píše, že Česko prodává do Německa elektřinu vyrobenou za 0,25 koruny za kilowatthodinu a stejné množství z Německa zpětně nakupuje za 16 korun. „Výše uvedené tvrzení není ve všech svých částech pravdivé,“ reaguje pro server iROZHLAS.cz odborník na energetiku Stanislav
Mišák

Více zde:https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/overovna-energie-e...

levandule_k
10. črc 2022

ČT24: Ukrajinci potvrdili, že jejich letectvo používá bojové vrtulníky Mi-24, které jim věnovala Česká republika. Fotografii helikoptéry zveřejnilo na Twitteru ukrajinské centrum pro strategickou komunikaci Stratcom. O dodání vrtulníků se spekulovalo už několik měsíců.

levandule_k
10. črc 2022

Mám pocit, že tohle je nejdelší diskuze, co jsem kdy zaznamenala...

pampeliska1313
10. črc 2022
barumrallyebum
10. črc 2022

@pampeliska1313 proc to udelali?

amenophus
10. črc 2022

@barumrallyebum "hele vole, tamhle se neco hejbe, sejmi to!" Bych tipla :D

zuzekk
11. črc 2022

@levandule_k bohužel...

pampeliska1313
11. črc 2022
levandule_k
12. črc 2022

Lukáš Kovanda:V roce 2025 má Čína ovládat 95 % světových dodávek solárních panelů. V solární energetice je tedy celý Západ na Číně závislý podobně jako Česko na ruském plynu.

levandule_k
12. črc 2022

Michael Romancov: Všichni obyvatelé Ukrajiny se mohou ve zjednodušeném režimu stát občany Ruské federace... aneb jak Putin škrtem pera vyřešil všechny problémy naráz!

levandule_k
12. črc 2022

The Kyiv Independent: 8 foreign ships enter Ukrainian ports to export grain.

Ukraine's Navy reported that with its help, the foreign ships were able to arrive at Ukrainian ports at the Danube-Black Sea Canal to allow for the transport of agricultural products by civilian vessels.

8 zahraničních lodí vplouvá do ukrajinských přístavů za účelem vývozu obilí.

Ukrajinské námořnictvo oznámilo, že s jeho pomocí mohly zahraniční lodě připlout do ukrajinských přístavů v průplavu Dunaj-Černé moře, aby umožnily přepravu zemědělských produktů civilními plavidly.

levandule_k
12. črc 2022

Deník N:Kolem 500 vojáků z ruské republiky Burjatsko, kteří byli naverbováni do války proti Ukrajině, odmítlo bojovat a vrátili se domů. Potvrdila to šéfka fondu „Svobodné Burjatsko“ Alexandra Garmažapovová.

pampeliska1313
12. črc 2022
levandule_k
13. črc 2022

ČT24:Moskva varovala Litvu a EU, že by mohla přijmout tvrdá opatření, pokud neumožní obnovení přepravy některého zboží do Kaliningradské oblasti.

levandule_k
13. črc 2022

ČT24:Evropská komise vyzve členské země k zavedení finančních pobídek pro firmy, které sníží spotřebu plynu. Uvádí to materiál, k němuž má přístup Reuters.

Já:Tvl. To je fakt řešení problému s nedostatkem plynu. Omg, myslela jsem, že mě nic nepřekvapí...

levandule_k
13. črc 2022

Pokračování telenovely s turbínou k plynovodu: ČT24Ruská společnost Gazprom nemůže zaručit bezproblémový provoz plynovodu Nord Stream 1. Není podle ní jasné, zda z Kanady dostane opravenou turbínu.

levandule_k
13. črc 2022

Jaroslav Kučera:Ruská flotila provozuschopných civilních letadel se asi brzy zredukuje. Vtipné je, že nejdřív to bude masově nejspíš díky pneumatikám, které se opotřebovávají při každém startu a především přistání...

Kompletní článek zde:https://fontech.startitup.sk/ruske-lietadla-sa-kvoli-sankciam-rozpadavaju-experti-varuju-dva-mesiace-a-je-koniec/

levandule_k
13. črc 2022

Čt24:Istanbulská schůzka o ukrajinském obilí přinesla dohodu, řekl to turecký ministr obrany. Zúčastněné strany údajně zajistí bezpečné cesty pro vývoz ukrajinských produktů a budou společně kontrolovat obilí v přístavech. Dohoda má být podle ministra podepsána příští týden.

levandule_k
13. črc 2022

Michael Romancov:Doněckou lidovou republiku uznala KLDR! A zas jsou o krok před námi...

levandule_k
13. črc 2022

Dárek pro Putina:Lego končí v Rusku. Dánský výrobce vypověděl smlouvu tamnímu distributorovi. Russáci se určitě brzo vytasí s vlastní stavebnicí. Tipuju, že se bude jmenovat куб a bude to hromada malých kostiček, ze kterých si každý zručný rus pomocí kladiva postaví jednu velkou kostku.

levandule_k
13. črc 2022

Světlana Witowská:🇺🇦 velvyslanec
@yperebyinis
pro Interview ČT24: "Rusko nás chce zničit a když uděláme nějaké ústupky, tak přijdou další požadavky...Kdybychom se teď přestali bránit, tak přestaneme existovat. Takže nemáme bohužel na výběr a musíme bojovat." Víc dnes v 18:27 na
@ct24zive
.

pampeliska1313
13. črc 2022
pampeliska1313
14. črc 2022
pampeliska1313
14. črc 2022

Dneska je fakt hnusnej den. Je mi z toho uzko. Rusové jsou hajzlové a kazdej kdo tohle schvaluje a je bezmozek, je hajzl taky.

nadja73
14. črc 2022

@pampeliska1313 naprosto rozumím tvému rozhořčení a souznim s ním. Do pekla s celým Ruskem, nic dobrého od tohohle národa nevzejde.

sakura21
14. črc 2022

@pampeliska1313 vidíš a ja mam otce, který jede podle dezinformací, chudák Putin, Ukrajinci je vyprovokovali a bla bla bla... Bylo mi na zvracení, když to u nás mlel... Když manžel řekl, že jeho kamarádovi na Ukrajině bomba zničila nový dům, zvedl se a odjel 🤷 jen nechápu, jak ještě někdo může Rusku věřit....

nadja73
14. črc 2022

@sakura21 tehle lidí je v ČR pro mě nepochopitelně, strašně moc .

Strana