Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@magicaetezzz gratulace🎉🎊 snad s ním přišla i nová naděje a síla ❤ hlavně zdravicko vám všem
Za 6 dní ruské invaze zemřelo 6 tisíc Rusů, tvrdí prezident Zelenskyj
Opět, může to být propaganda, nemáme to jak ověřit. Ale pokud je to pravda, je situace v Rusku opravdu ještě větší bordel, než jsme doufali
Ukrajinským bezpečnostním složkám se podařilo zlikvidovat elitní bojovníky čečenského vůdce Ramzana Kadyrova, kteří plánovali vraždu prezidenta Volodymyra Zelenského. Informoval o tom tajemník ukrajinské bezpečnostní rady Oleksij Danilov. Informace o nich údajně obdržel od zástupců ruské tajné služby FSB, kteří nyní nemají podle slov Danilova chuť účastnit se této krvavé války.
08:39
Město Cherson je celé obklíčené ruskými ozbrojenými silami.
A opět ke stíháčkám
Navzdory dřívějším prohlášením šéfa diplomacie EU Josepa Borrella o možnosti poslat Ukrajině stíhací letouny to vypadá, že Ukrajinci žádné nedostanou. Vzdát se svých strojů odmítli všichni kandidáti na potenciální dárce.
@elencze Jako vis co, ja se nedivim. Nikdo nevi, kdy Putlerovi hrabne a kazdy chce mit plnou vyzbroj.. smutny, ale je to tak.
@asongforfay To už to bylo, že jsou to starší snímky Zeleneského, bylo by fér to u těch snímků uvádět. Novináři často používají snímky z fotobanky.
@hojda ano přesně tak, je jasné že některé fotky jsou ilustrační, ale snad nikdo nepochybuje, že se tam děje něco šíleného, když jsem dnes na vlastní oči viděla děti s maminkama a babickama v naší personální jídelně tak jsem musela utéct abych se před nima nerozbrecela...
@kackacka37 Já neříkám, že druhá strana konfliktu se vždy chovala bezchybně, když se dva hádají, tak ve většina případů je něco na každé straně (někde víc, někde míň a někdy je hodně těžké poznat, čí je to vlastně vina), ale průšvih je ten způsob, jakým se to Rusko rozhodlo řešit😔.
@estelle777 tak tam šlo o stroje, které už jsou stejně na vyřazení. Momentálně to vypadá, že se možná něco předalo, ale tak aby se to nevědělo. Dávám to tu hlavně jako upozornění, jak opatrně se teď s informacemi musí zacházet. Příklad neustále se měnících zpráv v jedné věci.
Bulharsko je tradičně jednou z nejvíce proruských zemí v Evropě. V letech 2020 až 2022 se k Putinovi pozitivně stavělo 55 až 58 % Bulharů.
Za poslední čtyři dny klesla jeho popularita téměř o polovinu.
About 400 Swedes have so far signed up to be volunteers in the Ukrainian Army. Not bad for a small country only a few days after the call for military volunteers went out. The Foreign Legion in Ukraine could become forceful.
Britský ministr obrany Ben Wallace je názoru, že ruská invaze na Ukrajině se stane ještě brutálnější.
@sarkasv80 to sou hovada.
Anton Gerashchenko hlásí, že okupanti se mohou pokusit zmocnit jižní ukrajinské jaderné elektrárny.
Finský parlament ve čtvrtek bude řešit vstu do NATO.
@elencze To je velmi zajimava zprava. Pokud by se ukazala pravdivou, znamenalo by to, ze by si Putin nemel byt jisty svou nesmrtelnosti. (realce na fsb)
@magicaetezzz Gratuluju, Teri, to je skvela zprava. Budte zdravi! ❤️😘
@sarkasv80 U nás v restauraci mají dneska Ukrajinský boršč 😀 A zrovna včera jsme se bavili, co bude s ruskou zmrzlinou.
@betelgeuzz já tu ruskou nikdy neměla ráda,ale schválně zítra kouknu v obchodě 😅 i když myslím,že obchodní řetězce mají jiné starosti (třeba vše zdražit) opravdu jsem za poslední dva dny zjistila větší zvýšení cen u potravin 😔 a to není konečná,když už máslo stojí skoro všude 60,- 🤦♀️ a dokonce obyčejná mouka co stala 12,- teď stojí 18🙄 a kde je benzín a vše okolo
@betelgeuzz aj muj muz vcera prohlasil, ze ruskou zmrzlinu uz si jen tak neda.... A dalsi nas napadlo, esik bude jeste v telce Mrazik nebo jen pockej zajici
Přesně tohle nechápu. Mrazík ani ruská zmrzlina nemohou za to, co se teď děje… 🙄 To už jsme opravdu na takové úrovni? A já jsem včera nevěřícně kroutila hlavou, když mi jeden ze sousedů šeptem sděloval, že manželka pracovala u Sberbank a jsou teď kvůli tomu obětmi šikany.
@margriet tohle je hrozný, vůbec se mi nelíbí, že do toho jsou zatahovaní lidi co s tím nemají nic společnýho. Nasraná jsem jen na Putina, jeho okolí co mu pochlebuje a lidi co mu pochlebujou. A je mi jedno jestli je to rus, nebo čech. A mrzí mě pak slyšet, že někdo někoho uráží jen kvůli národnosti nebo že takhle někde pracoval - vždyť ten člověk je úplně mimo.

Snad to potvrdí.