icon

Proč necítím parfém z Notina, když okolí ano?

14. zář 2026

Ahoj, koupila jsem si parfém z Notina a po hodině ho na sobě skoro vůbec necítím. Přitom doma mi říkají, že cítit je.
Teď nevím, jestli si na vůni jen rychle zvykne můj nos, nebo jestli může mít slabší výdrž. Přiznám se, že mě napadlo i to, jestli u parfémů z e-shopu nemůže být rozdíl oproti parfumerii, ale nechci hned někoho obviňovat.
Stalo se vám, že jste parfém na sobě necítily, ale okolí ano? Díky.

zuzkasim
•
14. zář 2026

Čichové buňky jsou adaptabilní, takže jednoduše tvůj nos si zvykne, je to normální jev.

anonym_2882a0
•
14. zář 2026

Vždyť si sama odpovídáš - ty ho necítíš, ale okolí ano, tj. problém není v parfému, ale v tvých čichových buňkách. A jak píše Zuzka, je to normální. A ano, děje se mi to taky, a to bez ohledu na to, zda jsem si koupila parfém v parfumerii nebo na e-shopu.

klokanka31
•
14. zář 2026

@anonym_autor Není problém v eshopu, ale může být problém v parfému, jak je kvalitní. Třeba já nemůžu kupovat levnější parfémy, nejen že mi nevoní, ale právě dlouho na člověku nevydrží. Kupuju parfémy za 2 tisíce a výš, a cítím ho celý den. Jen se potom může stát že si na něj tak zvykneš, že ho cítíš slaběji, než ve skutečnosti voní.

anonym_e401ff
•
14. zář 2026

Ono je docela dobře známo, že Notino ředí parfémy a vůbec podnikají nejrůznější nekalé praktiky. Jedna česká influencerka o tom měla celou masivní sérii ig stories, co s ní sdíleli lidi, ale smazala to, imo proto, že ji Notino asi solidně vyhrožovalo. Nevzpomenu si ale, jak se jmenovala, taková hubená byla. 😄

zuzkasim
•
14. zář 2026
@anonym_e401ff

Ono je docela dobře známo, že Notino ředí parfémy a vůbec podnikají nejrůznější nekalé praktiky. Jedna česká influencerka o tom měla celou masivní sérii ig stories, co s ní sdíleli lidi, ale smazala to, imo proto, že ji Notino asi solidně vyhrožovalo. Nevzpomenu si ale, jak se jmenovala, taková hubená byla. 😄

@anonym_e401ff Notino ředí parfémy? Jakože tam pracovníci ve skladu otevřou lahvičku, odlijí půlku, dopustí vodu, zabalí a zabalí ještě celofánem? Nebo jak si to mám představit? A co s tou odlitou částí parfému udělají? Nakoupí prázdné flakonky a dolijí tam? Já mám pohádky ráda, ale takovou jsem ještě neslyšela... Vím, že Notino čelilo podezření, že prodávají horší parfémy, ale popravdě řečeno, každý si může svůj vyhledat podle čísla na krabičce i s datem výroby (zkoušela jsem). Měla jsem v životě jeden zkažený parfém, z pochybného e-shopu, v Notinu mi naopak poradili, jak si parfém vždy ověřit.

anonym_b91523
•
14. zář 2026
@anonym_e401ff

@anonym_e401ff A teď ještě tu o červené Karkulce, prosííííím 🙂 . Je to možný, že někdo může být tak hloupý? Máš tucha, jak funguje e-commerce/retail? Nakoupím, prodám. Představa, že někdo někde v nějakém kamrlíku otevírá flakonky a s něčím manipuluje, je úsměvná i pro malé dítě. Při 50-60 tisících odeslaných balíků denně a ročním obratu přes 42 miliard Kč fakt mají zájem, prostory a čas ředit parfémy 😂😂😂😂😂 . Obchodují v 27 zemích Evropy. Kdyby něco falšovali, proč se neozve i někdo jiný než jedna česká neznámá influencerka kdysi před 10 a možná ještě více lety? Mimochodem víš, jak to s ní dopadlo? Byla vedením Notina pozvaná do firmy k návštěvě a prohlídce. Jestli toho využila, to už netuším, je to fakt dávno. Tak takhle asi vypadá to vyhrožování. Jak a čím vlastně může firma vyhrožovat fyzické osobě? Násilím, vraždou? To by přece podala trestní oznámení, ne? Vlastní fantazie a pohádky si příště prosím nech pro malé děti 😘

anonym_e401ff
•
14. zář 2026
@anonym_b91523

@anonym_e401ff A teď ještě tu o červené Karkulce, prosííííím 🙂 . Je to možný, že někdo může být tak hloupý? Máš tucha, jak funguje e-commerce/retail? Nakoupím, prodám. Představa, že někdo někde v nějakém kamrlíku otevírá flakonky a s něčím manipuluje, je úsměvná i pro malé dítě. Při 50-60 tisících odeslaných balíků denně a ročním obratu přes 42 miliard Kč fakt mají zájem, prostory a čas ředit parfémy 😂😂😂😂😂 . Obchodují v 27 zemích Evropy. Kdyby něco falšovali, proč se neozve i někdo jiný než jedna česká neznámá influencerka kdysi před 10 a možná ještě více lety? Mimochodem víš, jak to s ní dopadlo? Byla vedením Notina pozvaná do firmy k návštěvě a prohlídce. Jestli toho využila, to už netuším, je to fakt dávno. Tak takhle asi vypadá to vyhrožování. Jak a čím vlastně může firma vyhrožovat fyzické osobě? Násilím, vraždou? To by přece podala trestní oznámení, ne? Vlastní fantazie a pohádky si příště prosím nech pro malé děti 😘

@anonym_b91523 a hele, někdo z Notina, kdo sonduje google alerts zmínky o firmě 🙃 no zdravíčko
Hlavně že víš přesně, o čem mluvím, viď

anonym_b91523
•
14. zář 2026
@anonym_e401ff

@anonym_e401ff No jasně, všechno vím, všechno znám a na zbytek mi pomůže ChatGPT. 😀
A mimochodem, ty si fakt myslíš, že když se něco napíše do bezvýznamné diskuze na bezvýznamném fóru, tak se to do 10 minut zobrazí ostatním při vyhledávání na googlu? Tak to jsi ještě hloupější, než se zdálo. 😂😂😂😂😂

anonym_b91523
•
14. zář 2026
@anonym_e401ff

@anonym_b91523 a hele, někdo z Notina, kdo sonduje google alerts zmínky o firmě 🙃 no zdravíčko
Hlavně že víš přesně, o čem mluvím, viď

@anonym_e401ff A jen doplním, že přesně vím, o čem mluvíš. Přes AI jsem si dohledala, že kauza s paní D. proběhla v roce 2020. Tak tedy před 6 roky, ne před 10 . A skončila smírem. 😘

anonym_e401ff
•
14. zář 2026
@zuzkasim

@anonym_e401ff Notino ředí parfémy? Jakože tam pracovníci ve skladu otevřou lahvičku, odlijí půlku, dopustí vodu, zabalí a zabalí ještě celofánem? Nebo jak si to mám představit? A co s tou odlitou částí parfému udělají? Nakoupí prázdné flakonky a dolijí tam? Já mám pohádky ráda, ale takovou jsem ještě neslyšela... Vím, že Notino čelilo podezření, že prodávají horší parfémy, ale popravdě řečeno, každý si může svůj vyhledat podle čísla na krabičce i s datem výroby (zkoušela jsem). Měla jsem v životě jeden zkažený parfém, z pochybného e-shopu, v Notinu mi naopak poradili, jak si parfém vždy ověřit.

@zuzkasim Notino prodává i refilly . Doporučuju i projít recenze třeba na arome.cz. svého času prodávali i lahvičky prej určené pro testery, bez vršku, já to ondá taky kupovala, ovšem nevím, jestli tohle ještě mají.
Ale hele neznat osobně někoho, kdo tam pracoval a vyprávěl mi spoustu zajímavého o tom, jak to tam probíhá, mávla bych nad tím možná rukou.

Nicméně nevhodné skladovou prostory, vyřezávání čísel z krabiček, prošlá kosmetika nebo třeba prodej Chanelu, který není z ofiko zdrojů (o tom je i soud), je toho nemálo....

anonym_e401ff
•
14. zář 2026
@anonym_b91523

@anonym_e401ff No jasně, všechno vím, všechno znám a na zbytek mi pomůže ChatGPT. 😀
A mimochodem, ty si fakt myslíš, že když se něco napíše do bezvýznamné diskuze na bezvýznamném fóru, tak se to do 10 minut zobrazí ostatním při vyhledávání na googlu? Tak to jsi ještě hloupější, než se zdálo. 😂😂😂😂😂

@anonym_b91523 google alerts jdou nastavit tzv 'as it happens", takže ti přijde mail hned, jak se zmínka o dané věci, kterou máš nastavenou, objeví. Ale tobeto vysvětlovat nemusím, to ty jistě dobře znáš. 🙃

Ale tož hlavně že jakožto nEzAiNtEREsoVaNÁ osoba sypeš ty údaje o firmě jak vyjmenovaná slova.

Nebudeme si hrát na blbečky, ju?

I já vím, jak funguje retail a vím, co je to jako malý jedinec s omezenými fondy postavit sev legálním boji takovému kolosu. Pokud by to nebyla pravda, nemá Notino důvod přistoupit na smír. Chtěli by minimálně veřejnou omluvu.

Prej paní D. tvl, že ti není trapně za ty nuzný prachy, co tam platí. A nebo jsi bot? 🙃

mrkvovydort
•
Autor odpověď smazal
•
anonym_b91523
•
14. zář 2026
@anonym_e401ff

@anonym_b91523 google alerts jdou nastavit tzv 'as it happens", takže ti přijde mail hned, jak se zmínka o dané věci, kterou máš nastavenou, objeví. Ale tobeto vysvětlovat nemusím, to ty jistě dobře znáš. 🙃

Ale tož hlavně že jakožto nEzAiNtEREsoVaNÁ osoba sypeš ty údaje o firmě jak vyjmenovaná slova.

Nebudeme si hrát na blbečky, ju?

I já vím, jak funguje retail a vím, co je to jako malý jedinec s omezenými fondy postavit sev legálním boji takovému kolosu. Pokud by to nebyla pravda, nemá Notino důvod přistoupit na smír. Chtěli by minimálně veřejnou omluvu.

Prej paní D. tvl, že ti není trapně za ty nuzný prachy, co tam platí. A nebo jsi bot? 🙃

@anonym_e401ff O Notinu toho vím hodně, to je fakt. Ale všechno, co jsem tady napsala, se dá z úplně běžných veřejných zdrojů dohledat, to není nic tajného.
Ty jsi mluvila s někým ze skladu, kdo vyřezával čísla z krabiček? Nebo to dělají lidi v kancelářích v obědové pauze? A když to vyříznou, tak jak to pak zamaskují? A to teda pak balí do nových celofánů? A není to poznat?
Byla jsi někdy ve skladu v Rajhradě, odkud se denně vypraví desítky tisíc balíčků? Víš, jaké jsou tam skladovací podmínky a jaké parametry to musí splňovat? Ale máš pravdu, lidi ve skladu a na nejnižších pozicích ty prachy nemají nijak zázračné. Jako všude.
A máš tucha, o co šlo při soudní rozepři s Chanelem? Asi moc ne, co?

anonym_b91523
•
14. zář 2026
@anonym_e401ff

@zuzkasim Notino prodává i refilly . Doporučuju i projít recenze třeba na arome.cz. svého času prodávali i lahvičky prej určené pro testery, bez vršku, já to ondá taky kupovala, ovšem nevím, jestli tohle ještě mají.
Ale hele neznat osobně někoho, kdo tam pracoval a vyprávěl mi spoustu zajímavého o tom, jak to tam probíhá, mávla bych nad tím možná rukou.

Nicméně nevhodné skladovou prostory, vyřezávání čísel z krabiček, prošlá kosmetika nebo třeba prodej Chanelu, který není z ofiko zdrojů (o tom je i soud), je toho nemálo....

@anonym_e401ff Mám dlouhé vedení, popsala bys mi prosím ještě jednou, jak souvisí prodej náhradních náplní s ředěním? Když jsem si koupila refill, bylo to zabalené v celofánu stejně jako parfém. Asi z toho neusnu, dokud nezjistím, jak to v tom Notinu ředí a pančují, podvodníci jedni. 😲😲😲😲

anonym_e401ff
•
15. zář 2026
@anonym_b91523

@anonym_e401ff Mám dlouhé vedení, popsala bys mi prosím ještě jednou, jak souvisí prodej náhradních náplní s ředěním? Když jsem si koupila refill, bylo to zabalené v celofánu stejně jako parfém. Asi z toho neusnu, dokud nezjistím, jak to v tom Notinu ředí a pančují, podvodníci jedni. 😲😲😲😲

@anonym_b91523 ale usneš. A bude se nám společně zdát o tom, jak šíleně technicky náročné je zabalit něco do celofánu 🤯

anonym_e401ff
•
15. zář 2026

Denisa Sládková to byla. A tady něco málo o tom, jak to funguje, jen bez odkazů na Notino, protože maj dost drahé právníky.
https://www.slowfemme.com/magazine/sedy-trh-s-p...

anonym_52786e
•
15. zář 2026

Milá autorko dotazu, za tvůj čich nikdo nemůže a prodejce parfémů Notino už vůbec ne. Pokud bys o parfémech něco málo věděla, napadlo by tě, že to je účel, aby okolí cítilo tvůj parfém. Ty ho přestaneš cítit klidně za 10 minut. Jinak se rozvoní parfém při 30 stupních a jinak při 20. Pokud máš pochybnosti o pravosti, zadej si kód do kosmetické kalkulačky. Nezapomeň ale, že se na našem trhu můžou prodávat i parfémy, které jsou původně určeny pro jiný trh ( třeba asijský), ty pak mají jiné procento vonných esencí. Úplně nejraději mám větu, na dovolené u moře jsem si koupila parfém, ale doma mi nevoní. No, ani nemůže, tady nejsme u moře, jiná teplota, vlhkost, tam zkoušíš v létě, tady ho používáš i v zimě, nerozvoní se. Nikdy jsem si na Notinu nekoupila nic zkaženého a pokud to nevonělo, jak má, pak za to můžou zákony, které zakázaly stabilizátory, vůně pak nevydrží tak dlouho, jak jsem byla zvyklá. Parfém starý 20 let voní celý den, stejný koupený dnes voní 1 hodinu. Parfémy jsou chemie, dříve byly z pravé vanilky, dnes ze syntetické atp. Kupuj si parfémy, kde je v názvu Absolute.

anonym_e401ff
•
15. zář 2026
@anonym_52786e

Milá autorko dotazu, za tvůj čich nikdo nemůže a prodejce parfémů Notino už vůbec ne. Pokud bys o parfémech něco málo věděla, napadlo by tě, že to je účel, aby okolí cítilo tvůj parfém. Ty ho přestaneš cítit klidně za 10 minut. Jinak se rozvoní parfém při 30 stupních a jinak při 20. Pokud máš pochybnosti o pravosti, zadej si kód do kosmetické kalkulačky. Nezapomeň ale, že se na našem trhu můžou prodávat i parfémy, které jsou původně určeny pro jiný trh ( třeba asijský), ty pak mají jiné procento vonných esencí. Úplně nejraději mám větu, na dovolené u moře jsem si koupila parfém, ale doma mi nevoní. No, ani nemůže, tady nejsme u moře, jiná teplota, vlhkost, tam zkoušíš v létě, tady ho používáš i v zimě, nerozvoní se. Nikdy jsem si na Notinu nekoupila nic zkaženého a pokud to nevonělo, jak má, pak za to můžou zákony, které zakázaly stabilizátory, vůně pak nevydrží tak dlouho, jak jsem byla zvyklá. Parfém starý 20 let voní celý den, stejný koupený dnes voní 1 hodinu. Parfémy jsou chemie, dříve byly z pravé vanilky, dnes ze syntetické atp. Kupuj si parfémy, kde je v názvu Absolute.

@anonym_52786e už je to fakt trapný. 🙂

anonym_b91523
•
15. zář 2026
@anonym_e401ff

Denisa Sládková to byla. A tady něco málo o tom, jak to funguje, jen bez odkazů na Notino, protože maj dost drahé právníky.
https://www.slowfemme.com/magazine/sedy-trh-s-p...

@anonym_e401ff No vidíš, jak jsi to nakonec dohledala, šikula. 🙂 Teď ještě trochu vylepšit porozumění textu. Píše tam něco o ředění parfémů nebo vyřezávání čísel z krabiček? Máš ale dost bujnou fantazii, to se musí nechat.

glimmer
•
15. zář 2026

@anonym_autor já už skoro 2 roky používám YSL Libre, málo kdy jí na sobě cítím, ale okolí říká, že to je krásně cítit. Podle mě je to tím, že jsem na vůni zvyklá a tolik to už nevnímám.

zuzkasim
•
15. zář 2026

Uf, tady je to jak válka anonymů🙂 Notino znám docela dobře, zaprvé tam syn několik let pracoval na různých pozicích, zadruhé sousedka se zná i s majitelem, občas se s něčím pochlubila. Nevím, jestli si někteří zkusili vyřezat z krabičky kód, kolik to zabere času a spočítali si rozdíl v ceně parfému, jestli by se to časově vyplatilo... a co s tou dírou v krabičce? Nějak zase zalepit? Pak opět přebalit celofánem? Chce to trochu uvažovat. Ale vím, že některé lidi člověk ani rozumnými argumenty nepřesvědčí.

anonym_e401ff
•
15. zář 2026
@zuzkasim

Uf, tady je to jak válka anonymů🙂 Notino znám docela dobře, zaprvé tam syn několik let pracoval na různých pozicích, zadruhé sousedka se zná i s majitelem, občas se s něčím pochlubila. Nevím, jestli si někteří zkusili vyřezat z krabičky kód, kolik to zabere času a spočítali si rozdíl v ceně parfému, jestli by se to časově vyplatilo... a co s tou dírou v krabičce? Nějak zase zalepit? Pak opět přebalit celofánem? Chce to trochu uvažovat. Ale vím, že některé lidi člověk ani rozumnými argumenty nepřesvědčí.

@zuzkasim mrkni se, co je to šedý trh s parfémy, něco je i v tom článku, co jsem dávala výše. Představa, ze se to nevyplatí, je blbost, kór když máš nakoupené za zlomek ceny zmetky z šedého trhu - jako třeba ten Chanel, který ani nesouhlasil s tím, aby ho Notino prodávalo, a ani Chanelu nechtěli prozradit, odkud vůbec ty parfémy mají.
I já dobře znám někoho, kdo tam pracoval. 2020, když Denisa negativní zkušenosti zveřejňovala na svém ig, mi to potvrdila a i mnoho, mnoho dalšího. Možná se to změnilo, ale upřímně o tom pochybuju.
Tehdy toho bylo opravdu hodně, jenže s ohledem na to, že Notino mazalo negativní recenze a Denisa ti byla nucena smazat, je toho hodně už nedohledatelné.

Hele, já to píšu anonymně, protože nepotřebuju, aby mi Notino dýchalo za krk - čehož jsem v minulosti u negativních recenzí byla svědkem. A pak tu jsou anonymy, co pějou chválu. Ale proč se schovávají oni?
Možná aby nebylo vidět, že to jsou nové profily založené jen proto, aby útočily na kritiku. Komentáře, které jsou jako přes kopírák všude tam, kde si někdo dovolí kritizovat.

petulkadodo
•
15. zář 2026

Nejsem fanoušek konspiračních teorií, ale osobně se mi stalo, že mi u kadeřnice hrozně hezky voněla maska na vlasy, ale kupovat to u kadeřnice mi přišlo drahé, tak jsem si ji koupila za půlku na notinu a nevoněla. Ne že by smrděla, jen ta vůně byla taková nijaká. Jestli to bylo jen špatným skladováním nebo v tom kelímku bylo něco jiného, už nezjistím, ale zklamalo mě to.

palacinka555
•
15. zář 2026

Nevim proc, zadne teorie hazet nebudu, ale pravda je takova, ze uz snad 20 let pouzivam stejny parfem. Sama sobe ho kupuju na notinu a kdyz me obdarovava manzel, kupuje ho v kamenne parfumerii. A ten rozdil je obrovsky. Ta vune je proste jina.