icon

Jak vybrat kopačky pro dítě s širokou nohou?

lobella
31. srp 2025

Ahoj. Poradi nekdo jake vybrat kopacky? Dcera pred pul rokem zacala hrat fotbal. Doted trenovala v obyc celorockach. Nosi vyhradne bf kvuli hodne siroke prstove casti, kterou ma jeste deformovanou od porodu (4.a5.prsty se staci k palci). Chodi k ortopedovi, ktery bf schvaluje, prsty maji misto a postupne se rovnaji. Zadne bf kopacky nejspis neexistuji. Chapu, ale potrebuji, aby mi v danych kopackach vydrzela 2xtydne hodinu a pul trenink a obcas vikendovy zapas. Ma nekdo tip? Jinak mu uzky kotnik nizky nart, ale prsty jsou fakt ploutev po mne🙈

kacka1994
•
31. srp 2025

@lobella Kdyz jsem hravala ja, tak mi sedely a prisly nejsirsi z tech co jsem zkousela nike tiempo legend (ta kuze byla takova mekkci, nez u ostatnich). ale uz je to nejaky patek, tak se to urcite vse meni 🙂 Kdyz na ne ale koukam, tak vypadaji porad dost podobne a taky je chci svemu diteti vyzkouset 🙂

krisstina93
•
31. srp 2025

Syn má širší nohy a seděly mu kopačky značky lotto, ale asi to chce vyzkoušet, nevim jestli jsou širší všechny, nebo jen některé modely. Ale proti třeba Nike nebo Adidas byly lepší.

lobella
autor
•
1. zář 2025

Moc dekuji za tipy, urcite vyzkousime...dcera ma nohu cca 20cm a sirku 8,4cm, klasickou obuv ma vyhradne fare bare, ty jedine sedi na jeji uzky kotnik nizky nart ale siroke prsty

malytlustyhroch
•
1. zář 2025
@lobella

Moc dekuji za tipy, urcite vyzkousime...dcera ma nohu cca 20cm a sirku 8,4cm, klasickou obuv ma vyhradne fare bare, ty jedine sedi na jeji uzky kotnik nizky nart ale siroke prsty

@lobella loni nebo predloni resila BF kopacky @rebe, snad ji nebude vadit oznaceni. Vzpominam, ze me tehdy hodne prekvapilo, jak je tezky takovou botu sehnat, ale treba se jim od te doby postestilo.

aneta15
•
1. zář 2025

@lobella můj syn má širokou nohu a ještě ve 13 letech velikost 46. Je to kus od kusu. Od Nike ho 5 kopaček tlaci a jedny ne. Chce to zkusit. Nejlepší jsou kožené prošívané od Adidas. Hodně povolí. Já doufám, že už mu přestane růst noha a vydrzi mu déle než 3 měsíce, protoze to je fakt peklo

rebe
•
1. zář 2025

S kopačkama je to bída. Je potřeba mít hodně zpevněné chodidlo i s prsty, ale sehnat kopačku, která nebude připomínat španělskou botu a zároveň za ni nezaplatíš několik tisíc, je úkol na dlouhé hledání. Nám celkem vyhovovaly některé typy Kipsta z Decathlonu, ale už je asi nemají v nabídce. Pak Puma, NIke i Adidas mají širší typy, ale chce to zkoušet a zkoušet. Velmi doporučuji poptat se ve svém okolí, jestli někdo nemá syna, který už z kopaček vyrostl, boty pak mají kratší životnost, ale jsou adekvátní lidské noze a rozšlápnuté.