icon

Jaké kalhoty pro děti do sychravého počasí?

jarunkaxyz1
26. říj 2021

Zdravím všechny maminky již odrostlejších dětí. Jdu pro praktickou radu:o)

Jaké typy kalhot nosí Vaše děti - kluci/holky, (třeba od 10-15 let) v sychravém počasí?
Nějak nemohu natrefit na nějaké šikovné teplejší, pro kluka i holku, aby byly vhodné do školy a nebyly to zrovna slabé rifle nebo softshelky.

Moc děkuji za rady, tipy.

zzuzinda
•
26. říj 2021

Adam, 13 let nosí podšité kapsáče z H a M. je mu v nich teplo a on je nosí rád. Ale upřímně, jemu už do oblečení moc povídat nejde 😉 Vloni na horách si usmyslel, že venku není zima, tak nepotřebuje čepici a stačí kšiltovka. Nešlo s ním hnout, tak šel ven v kšiltovce. Když začal vypadat zkřehlý, chlap vytáhl z kapsy kulicha, beze slova mu ho dal, Adam utrousil Dík a bylo vidět, jak je rád. Večer pak říkal, že venku byla větší zima, než to vypadalo 😉 Když jdeme někam ven (ne do školy), mají oba teple softshelky. I když, sehnat nějaké na Adama, je celkem náročný - hubený dlouhán..... Bára je drobná, ta nosí zateplené legíny nebo rifle.

jana7ka
•
26. říj 2021

A co jim dát pod rifle leginy nebo punčocháče. Připadají mi pohodlnější a ve škole si je může sundat. Zateplené kalhory pak ještě když by hodně mrzlo.

jjasmina
•
26. říj 2021

@jarunkaxyz1 já mám asi naivní představu, že v tomhle věku si oblečení už budou chtít vybírat sami 😃

zzuzinda
•
26. říj 2021

@jjasmina Budou, jen to občas nebude moc v souladu s názorem rodiče 😉 Já radši zatnu zuby a nějakou tu hnusnou otlemenou černou mikinu i pořídím a když chci být za hodnou, tak na ní je lebka 🙂 A pak jsem nejhustší matka ve třídě 🙂

petaska
•
26. říj 2021

Čtrnáctiletý syn chodí v normálních džínách, kalhotách nebo cargo do školy, na tréninky na fotbal v teplakách a pod nimi termo oblečení. Na trénink pak vymění tepláky za dres, termo zůstává 😅 Do oblečení si opravdu moc mluvit nenechá, ale nutno přiznat, že má docela smysl pro slušivé oblékání. Navíc je i docela otužilý, takže v oteplovačkách jel naposledy jen na hory. Jinak fakt celoročně normální kalhoty. Vlastně ani dřív nenosil nic jiného, zateplené kalhoty nosil naposled asi do školky a pak jen na převlečení do družiny v první a druhé třídě. Nedovedu si ani představit navrhnout mu, že by si teď vzal pod kalhoty punčocháče a ve škole si je svlékal 🤔 Ale určitě v první řadě je to o dítěti, jaké je, jak vnímá chlad, jestli chodí daleko pěšky...

hojda
•
26. říj 2021

@jarunkaxyz1 CA má třeba podšité rifle ve větších velikostech. Softshellky už nosit nechtějí....☹.

konidana
•
26. říj 2021

Nase deti chodi v zime v beznych tenkych kalhotech... holka elastaky nebo dzeginy, nekdy vezme i teplejsi s chlupem, kluk nosi cely rok jedny platene pruzne kalhoty z pepca. Na zimu nekdy podsite kalhoty flizem. Cely tento mrazivy vikend strávil nonstop venku v sandalech a zima mu pry nebyla😅

mandala
•
26. říj 2021

Rifle klasické, vyteplené už nosit nechtějí. Jsem ráda, když nevytáhnou v mrazech s děravými koleny...😆

zuzkasim
•
26. říj 2021

Do školy kluci běžné rifle, cargo kalhoty nebo cosi na ten styl, pláťáky, ty cargo jsou z jakéhosi zevnitř počesaného materiálu, do zimy fajn (zkoušela jsem si je, protože jsou mi též dobře🙂 ). U nás doma se teda nenosí díry, takže aspoň tak🙂 Na delší pobyt venku pak softshellky s flísem uvnitř (šila jsem já, takže se jim líbí, střih je s mládeží konzultován), na koloběžku atd. prostě tepláky. Holka je mladší, ale šiju jí zimní legíny z teplých látek (uvnitř chloupek), jinak taky rifle, manžestráky, k sukni klasické legíny. Žádné vysvlékání ve škole moc nevedeme, zvlášť teď, kdy se snaží víc větrat.

jana7ka
•
26. říj 2021

@petaska Filda do školy dojíždí, tak v zimě punčocháče nosí, protože je mu zima při čekání na bus.

berenika39
•
26. říj 2021

Petr by na sebe nenandal do školy nic jiného než obyčejné měkké pohodlné džíny. Od školky žádné punčocháče, termo jen na sport. Do přírody v kruté zimě nosí softshelky a termo.

petaska
•
26. říj 2021

@jana7ka to chápu a přesně podle toho je to potřeba zvažovat 😉

evaviki
•
27. říj 2021

U nas taky pouze dziny. Na ven dziny nebo tepláky. Termo obleceni pouze na atletiku, nebo když je sníh a jde blbnout.

jarunkaxyz1
autor
•
27. říj 2021

@jjasmina To sice můžou, ale pokud si mi do mrazu vybere kalhoty s dírami, tak asi moc benevolentní nebudu.....

klarkablaha
•
27. říj 2021

Hmko a Lindex je super 🙂

berenika39
•
27. říj 2021

@jarunkaxyz1 proč ne? jemu bude zima🙂). Petr přestal nosit kratasy asi před dvěma týdny, když u nás bylo ráno kolem nuly. A nebyl sám, ve škole bylo podobných případů xx. A souhlasím - je rozdíl, když dítě ráno samo cestuje třeba mhd a nebo ho hodí matka ke škole a pak je už odpoledne tepleji....

jarunkaxyz1
autor
•
27. říj 2021

@berenika39 - asi to vidím jinak. Ptala jsem se, co děti nosí, na typy oblečení, ne na to, jak a do jaké míry si nechat nebo nenechat radit od rodiče....Syn je rozumný, poradit si dá, nás osobně se díry v kalhotách netýkají (naštěstí), ale šlo mi o to, zda třeba nemá někdo zkušenost se silnějšími typy "školních" kalhot. Všem, kdo psaly k věci, děkuji za rady!

evaviki
•
27. říj 2021

@jarunkaxyz1 do školy v tomhle věku zateplené kalhoty ne. Spoti se,nastydne spíš, než když pujde v obyc džínách. Prevlekat se ti taky nebude, to už je trapny

jana7ka
•
27. říj 2021

@evaviki Filda je zatím ještě na prvním stupni, tak mu převlékání trapné nepřijde, ale nedovedu si představit že by jezdil v zimě do školy jen v džínách. Přeci jen jsme tu na Vysočině.

konidana
•
27. říj 2021

@berenika39 syn stale chodi v sandalech keen. Vcetne poslednich 3 dni nonstop venku (rano odhadem -6) 😅 Zima mu pry nebyla🤷‍♀️Jako rikala jsem mu , at si na vylet vezme pohorky, ale to nejak neuložil🤣

konidana
•
27. říj 2021

@jana7ka pokud bychom byli nekde , kde je snih, tak si dokazu predstavit kalhoty a navrch sustaky, ktere se ve skole svliknou. Ovsem u syna. Dcera (14) mi bude jezdit po zadku po snehu i v tenkych elestakach a bude ji to jedno🙄😅

jana7ka
•
28. říj 2021

@konidana Při minus 6 sandály? Ještě řekni že bez ponožek.😲 U nás zatím ráno mrzne jen lehce, tak nosí tenisky, na zimní boty to ještě není. Šustáky má až když je -20 ale jinak nosí punčocháče pod džíny. Vloni když hodně větrali tak si je nechával i ve třídě, V šusťákácch sedět ve třídě by asi nešlo.

konidana
•
28. říj 2021

@jana7ka -6bylo jen ráno😉. Takhle jsme byli na 3 dny na kolech a spali ve stanu

jana7ka
•
28. říj 2021

Ty jo, jste dobrý.😲

dixi86
•
28. říj 2021

Tohle záleží na strašně věcech. Někomu je horko i v minus 5, někomu zima i v 15st. Celej život mi stačily kalhoty, legíny, apod. Pouze na horách jsem měla dvě vrstvy nebo oteplováky. Malým dětem dávám druhou vrstvu jen na dlouhou procházku a do školky, kde jsou dvě hodiny ve všem venku. Některé děti neodhodí tepláky, byť Adidas, někdo jen v džínách, na vesnici to tolik třeba neřeší(co vidim)neřeší jako např.ve městě, někdo jezdí do školy několik hodin, někdo autem 5minut, někdo pěšky hodinu, Dobrý kompromis jsou zateplené džíny/kalhoty, ale ve škole je teplo. Už vidím 14letého kluka, byť rozumného, jak se převlíká. Za mne stačí džíny/tepláky, kalhoty. Pokud není minus 20, nepřijde mi to nutné. Podstatnější jsou boty.

2veverka
•
28. říj 2021

@jana7ka Potom můžeš volit i bavlněné spodky, ty jsou příjemné, lepší než podšité kalhoty.

felixfelicis
•
28. říj 2021

Za nás bylo ve škole několik kluků, kteří že zásady nosili až do prvního sněhu kraťasy🙂 Podle mě dziny úplně stačí.