icon

Kdy je bezpečné koupit dítěti elektrokoloběžku?

26. črc 2026

Ahoj, syn začal mluvit o elektrokoloběžce. Pár kamarádů ji prý má a jezdí na ní po okolí.
Nejde mi teď ani tak o zákony, spíš o to, kdy byste tomu dítěti věřily. Přijde mi to rychlé, v provozu nebezpečné a bojím se, že v tomhle věku člověk ještě úplně nedomyslí, co se může stát.
Od kolika let byste elektrokoloběžku dítěti dovolily?

knuffel
26. črc 2026

Ani náhodou bych tenhle krám nepořizovala. Jezdí na tom v okolí hodně kluků, když jedu autem, zhusta jedou v obci rychleji než povolenou padesátkou a jako bonus je často vidím s helmou zavěšenou na řídítkách. Frajeři velcí ještě zjevně nepotkali žádný hrbolek na cestě a jsou to většinou telata, co si myslí, že jsou nesmrzelná. Fakt tenhle krám nesnáším. Ne a ještě jednou ne. A miluju ten argument, že ostatní už koloběžku mají. Stádní myšlení, musím mít to, co ostatní, abych byl in a náhodou mi něco neuteklo.

drep
26. črc 2026

Já nikdy. Elektrokoloběžka je za mě zlo, sice bych jí měla být vděčná, protože mi zaručuje přísun pacientů, ale nejsem. Je to dobrá věc tak možná pro pacienty s orgánovým selhání na čekací listině na transplantaci.

zuzkasim
26. črc 2026

Od nikdy. Jaký benefit taková věc pro dítě má? Zábavu? Nejde to jinak? Normální koloběžka, kolo, skateboard... Věci, na kterých dítě zároveň trochu trénuje rovnováhu, výdrž, šikovnost, sportuje. Rychlost vyvine vlastní silou (kromě jízdy z kopce). Děti se potřebují hýbat, ne být pasivně přemisťovány.

andelka
26. črc 2026

Nikdy.

malenka3
26. črc 2026

Za mě nikdy. Když vidím idioty, jak se tu po sídlišti prohánějí bez jakýkoliv soudnosti. Jak psal někdo výše. Jako k čemu? Děti mají mít koloběžku, aby se hýbaly. Smysl elektrické pro děti mi zásadně uniká.

mishka87
26. črc 2026

Vůbec. Je to nebezpečná záležitost. Kluk naštěstí ani teď v 11 letech po ní netouží

patypresdevaty
26. črc 2026

Nikdy, minule mi na tom vlítnul kluk pod auto, letěl v obytné zóně do zatáčky v protisměru, nečuměl, všiml si mě na poslední chvíli... Naštěstí alespoň já jela krokem, takže to odnesl jen nárazník, pod který mi přistál...

barmil
26. črc 2026

Nikdy. Není to hračka. Pokud je zdravý, ať maká a přesunuje se na kole nebo normální koloběžce, nebo pěšky. V lenosti děti podporovat nebudu.

jancazao
26. črc 2026

Dítěti nikdy. A já dospělá bych si ji taky nekoupila.

sigyn
26. črc 2026

Nikdy. Zrovna nedávno nám málem páreček 13-14letých puberťáků v jednosměrce vlítnul pod auto. Oba čučeli do mobilu na řídítkách a nějakého auta si vůbec nevšimli. Naštěstí jel manžel pomalu a zatroubil, teprve tehdy si našeho auta vůbec všimli..

kakba
26. črc 2026

Ani diteti, ani dospelemu, nikdy. A nechapu ani elektrokolo pro dite.

pilzzee
Včera ve 04:54

@anonym_autor Nikdy proboha! U nas na tom kluci taky jezdi, nvm kolik jim je, tak 10? Nechci toto v zadnym pripade podporovat. Deti se maji hlavne hybat sami, kazdej druhej kluk s nadvahou, a jeste se na tom muzou zmrzacit :-//

kayty
Včera v 08:05

Nikdy. Ani já, jako dospělá, bych si ji nekoupila. Jsou nebezpečné, rychlé. Co mám zkušenost, lidi na nich nekoukají, někdy valí rychleji než auto.
Klasická koloběžka (kolo, ...) je už out?

Mně nedávno vletěl pod kola pán. Bez helmy, nekoukal do provozu, čuměl do mobilu. Naštěstí jsem to zabrzdila a i ten za mnou, ale dostalo se mi zajímavých titulů a obohacení slovní zásoby.