icon

Kšíry pro miminko. Na co jsou?

25. srp 2020

Kde všude mají využití?
Je to must have kousek,a nebo se bez toho obejdeme?
Děkuji za odpovědi.

bramarfi
25. srp 2020

Netuším, v jaké situaci jsou nezbytné... Nikdy jsme jejich potřebu nepocitili.

ladyhacek
25. srp 2020

záleží zda ti dítě vydrží sedět v kočáru nebo ti visí hlavou dolů - pak je dobré mít ty kšíry 🙂 já z kočáru prý visela z akšíry. Pro svoje kluky jsme je neměla

ondul
25. srp 2020

Ja je ted poridila, protoze mrnous jezdi v kocare uz jen na brise a ted si zacina klekat na paty a rukama se drzi za borty korbicky, ale kaci se pri tom a je to nebezpecny pekne, hned by mi sletel. Takze ma ksirky.

sumitra
25. srp 2020

Taky jsem mela do kocarku, kdyz syn chtel v kocarku mermomoci stat. A pouzivala jsem je i kdyz sedel v nakupnim voziku, pro jistotu.

daasqua
25. srp 2020

Dcera jezdila asi od 8 měsíce na stojáka, takže tam byly potřeba, i když se jí nikdy nestalo, že by zakolísala tak, že by mohla spadnout (nebylo to tenkrát v terénu). Používali jsme je asi do 14 měsíců, pak už hodně ťapala sama. V základní výbavě jsem je neměla, ale potom jsem si je hned pořídila.

nazka
25. srp 2020

Taky je mám jen do kočárku. Pro první dceru jsem měla od 10 měsíců než jsme přešli na sporťák a u druhé dcery na ně nastupujeme v 7. měsíci, protože to je dablik 😁 jiné využití mě ale nenapadá..

alcar
25. srp 2020

V hlubokem jsem je nepotrebovala nikdy. Hned jak zacali delat v korbe čóromóro, tak ficeli do sportaku, kde jsou ksiry integrovane. Porizovala jsem je pak do jidelni zidlicky Ikea, kde nebyly. Ani takove ty vodici ksiry jsem neporizovala a to mam dvojcata. Ale do toho nakupniho voziku u nejakeho divocejsiho ditete budou vyhodne. 😅

malytlustyhroch
25. srp 2020

Hluboka korba, jidelni zidlicka, sportak (jako mame v nem i ty "integrovane" ale ja to nejak spatne nesu, aby tam dite bylo uplne prikurtovane, takze ma sportak do lehu a sedi v klasickych ksirach. Pokud u zidlicky mas pasy a dite das do sportaku, driv nez se zacne pretacet, tak je nutne nepotrebujes, ale pro me to je top nejuzitecnejsi vec. Jen pozor na to, ze nektere jsou jenom "vodici" a k nicemu je nepripnes. Vodici ksiry zas nechapu ja.

kessy_s
25. srp 2020

No to jsou ty chvile, kdy chces doprat diteti svobodu a presto z kocarku nespadne hlavou na beton =ksiry

malenka3
26. srp 2020

Dopředu je rozhodně nekupuj, časem zjistíš, jestli je potřebuješ.
Já je koupila v půl roce pro prvorozenou, protože si v korbě stoupala a bylo to nebezpečné. Vydržela na kšírách asi týden, než jsem to vzdala, protože ani na těch kšírách mi to nepřišlo bezpečné a radši jsem vytáhla sporťák. U druhé dcery,, která je ještě větší divoch, jsem kšíry ani nepokoušela a sporťák vytáhla hned.

zizkmi
26. srp 2020

Presne jak pise kessy_s. Kupovala jsem je z druhe ruky do hluboke korby jakmile syn zacal vstavat. V hlubokem jezdil skoro do roka. A jak presel na sportak, tak minimalne prvni 3 mesice jezdil na stojaka a vselijak, jak se mu hodilo. Hlavne ne v sede 🙈

puhelin
26. srp 2020

Ano, mela jsem je, protoze mi obe deti staly v 6 mesicich, ale sedely az v 11 mesicich.

lv
26. srp 2020

@malytlustyhroch vodici mela sestra pro dvojcata, kdy kazdy mazalo jinym smerem, do silnice apod., jak zacaly holky chodit

theuska29
26. srp 2020

Malý rád jezdí v kočárku na kolenou nebo ve stoje 🙂 Občas se rád dívá na chodník, takže by mi bez nich úplně v pohodě vypadl ven. Kamarádky holčička zase používá v hluboké korbě, když malá sedí. Záleží na tom, jaké máte miminko a co se mu líbí. Koupila jsem je až v době, kdy se opravdu začal přetáčet v kočárku a nebezpečně se vyklánět 🙂

merope
26. srp 2020

nekupuj jako základní výbavu. Až ti začne stoupat v kočáru, tak uvidíš. Já je kupovala až chodil, protože vodění za ruku je nevhodné a máme tu frekventované silnice.

herminka
26. srp 2020

Já jsem je koupila, když se mi syn začal přetáčet a klekat si v hlubokém kočáře, ale potom jsem je použila jen párkrát. Měly i součást, aby se daly použít jako vodicí, ale to jsem nepoužila, ani potom u dvojčat.

jelenice_zavodnice
26. srp 2020

Uvidíš sama. Pro první dítě jsem nepotřebovala, to nebylo jako mimino tak akční, u druhého ano. Mám kšíry do hluboké korby ale rozhodně i přesto jsem to dítě musela hlídat, to spíš byla jenom pojistka aby z toho kočáru ve vteřině nevylítla. Mám i vodící kšíry, jelikož jsem měla děti po dvou letech, tak jsem netušila jestli je obě uhlídám zejména na silnici, chodníku a na přechodech. Zahlédla jsem i názor, že dítě není pes aby mělo kšíry ale raději ať si cizí přechytralá matka ťuká na čelo, než by mi dítě vlítlo pod kola auta. Třeba v UK používají chůvy tyto vodící kšíry běžně když vedou víc dětí do školek a škol, vyzvedávala jsem takhle synovce a viděla jsem na vlastní oči, nikdo se nad tím nepozastavoval, je to běžný bezpečnostní prvek.

jirovapa
26. srp 2020

Mám dvě děti a kšíry jsem nekupovala, nepotřebovala jsem je. Když holky začaly dělat blbiny v hluboké korbě, tak šly do sporťáku a tam popruhy už jsou 🙂. V jídelní židličce jsou většinou taky popruhy.

drakenn
26. srp 2020

Měla jsem u obou. A i tak mi kolikrát viděli za kšíry hlavou dolů z kočárku..za mě k nezaplacení!

budouci_maminka
26. srp 2020

bez kšírů bychom nemohli fungovat. Malej byl hrozny torpédo a od 4 měsíce byl schopny vyskočit z korbičky kocarku, takže musel byt priksirovany...navic rad jezdil tak ze klecel (nebo pak stál) a držel se za střechu korbicky a jezdil jak kormidelnik v korábu

cilkat
27. srp 2020

Oba kluci pozdě seděli, takže jezdili v hluboké korbě na břiše - a tam mi ty kšíry přijdou nutnost. Přijdou mi lepší i ve sportáku, než pásy, které jsou tam, protože dítěti dovolí aspoň nějaký pohyb. Starší navíc miloval vodu, takže třeba v řece jsem ho koupala tak, že měl triko a přez nej kšíry, na kterých byl ten vodící popruh, který jsem měla já na zápěstí ruky. Nikdy to nebylo potřeba, ale prostě představa, že mi to dítě vypadne z náručí a zmizí ve vodě mě děsila. Ale to už je spíš osobní "libůstka".

izz76
28. srp 2020

Já jsem je pro jednu z dcer potřebovala do kočáru, byla hrozná divoška, aby vubec v tom kočáru vydržela musela stát na nohou nebo na hlavě apod. Ksiry to jistily😆

anuliinka2013
28. srp 2020

My je vyuzili prave az ve sportaku... Syn byl (a je) hrozne neposedny, kdyvych ho prikurtovala klasicky, rval by jako tur... s ksirama se treba postavil celem ke mne a pohoda. Kupovala jsem obycejne z drogerky, tusim za 200...