icon

Tipy na nezbytnosti pro miminko. Co vám pomohlo?

tami91
22. črc 2022

Ahoj holky,
máte něco pro mimco, za co jste fakt vděčné, bez čeho se neobejdete a pak naopak něco, co jsou pro vás vyhozené peníze?
Dostala jsem poukaz do OC a chci za něj koupit něco pro mimco, ale nevím co a nechci to rozfofrovat za oblečení, kterého mám dost a nebo za nějaké kraviny.
Uvažovala jsem nad lehatkem, ale nevím, do jakého věku vydrží... ze začátku bude v kolébce.
Jinak výbavu do postýlky, hnizdecko, nosítko a takové základní věci už mám doma..
Divala jsem se do lupy, ale diskuze na toto tema uz jsou starsi a vychytavky se porad meni žejo, tak dekuju za tipy 😊

Strana
z3
elesse
23. črc 2022

@tami91 ty jsou taky k nicemu🙂 v novi se da rozpojit ta vysavacova a vzit pusou:D

janina228
23. črc 2022

@elesse tak já podle lékařských doporučení až když je teplota nad 38,5 😊.. myslím, že ale doporučení máme stejný, protože toho půl stupně se u klasik teploměrů odečítá, pokud se měří v zadečku co si tak matně vzpomínám..

tami91
autor
23. črc 2022

@elesse Aha 😅 Ja si to asi nakonec rozmyslím a nechám si malou v břiše 😅

elesse
23. črc 2022

@janina228 to asi jo, merim uz dlouho normalne…

elsy3
24. črc 2022

@tami91 Já můžu doporučit lehatko/houpatko Joie Dreamer. Dítě se houpe vlastním pohybem, ma to vibrace, zvuky bílého šumu. Pro syna využíváme od cca 2 měsíců doteď, 8 měsíců. Krmim ho v tom, dokud ještě nesedí, je se mnou v kuchyni a kouká na mě, u toho si hraje s hračkami. Usíná v tom dost často, vibrace ho uklidnuji a vyprdi se u nich. Ale záleží na každém dítěti, někdo to třeba nemusí mít rád🙂 jinak také doporučím nositko/šátek, chuvicky, monitor dechu min. na první pul rok.

ivis_b
24. črc 2022

Necetla jsem celou diskuzi, ale za me bylo top lehatko Babybjorn, to me u druheho ditete zachranilo, protoze hodne blinkalo a nedalo se ani hodinu po kojeni nekam odlozit. Temer vsechna ostatni lehatka/houpatka jsou neergonomicka pro uplna novorozenata, takze tam bych dite nedala. Toto je drazsi, ale pak ho dobre prodas, je po nem dost poptavka. Pak urcite perova zavinovacka, ja mela i s polstarkem od p. Kiedronove.

tami91
autor
24. črc 2022

@ivis_b Babybjorn v mém výběru vede, má hlavně vyšší nosnost, takže využijeme dyl, teda za předpokladu uspesnosti u male a líbí se mi, že se dítě "musi" rozhoupat samo, takže tam není jen jako pasivní divák 😊

prejeta_zaba
24. črc 2022

@tami91 Odsávačku na noc si pořiď úplně obyčejnou manuální. (Takovou tu, jak jednu hadičku dáš dítěti do nosu, druhou tobě do úst a odsaješ.) To mi nejednou zachránilo nervy - když se nevrle nemocné dítě vysavačem dostane do totální hysterie.

tami91
autor
24. črc 2022

@prejeta_zaba to ještě pořídím, dekuji! 🙂 zapínat v noci vysavač je blbost no 🙂

jako_mala_holka
24. črc 2022

@nita1984 máme taky bezkontaktní teploměr (i klasický do zadečku) a tohle se mi nikdy nestalo... Naštěstí teda

jako_mala_holka
24. črc 2022

Za nás bych řekla, že nejlepší věci byly hnízdečko, monitor dechu (měli jsme půjčený z porodnice skoro rok) a hrací jezecek od Fisher price, toho používáme doteď, dcera má dva roky, občas u něho usíná... Chválím si i bezkontaktní teploměr (máme Truelife), pak byla super i velká podložka na podlahu a košík na kolečkách (ten jsme měli půjčený z rodiny)

janina228
24. črc 2022

@jako_mala_holka tak musím říct, že většina co píšeš bylo i u nás must have😊. A zapomněla jsem na to hrací zvířátko - my měli od Nuk medvídka a mladší si ho pak před spinkáním pouštěla i sama❤️

exbordelar
25. črc 2022

Šátek/nosítko, monitor dechu, !CHŮVIČKY!, odsávačku do nosu.
A pobavila mě věta: "Aspoň si v klidu zajdu na záchod." Nezajdeš 😂 Teď si minimálně tři roky v kuse nezajdeš v klidu na záchod. A pokud bude hned druhé, tak déle 😀

biodynamika
Odpověď byla odstraněná
amenophus
25. črc 2022

Lehatko/houpatko mam elektricke od Fisher Price a je super. Vydrzi myslim do 13 kg.
Jinak se mi isvedcily veci co uz byly zmineny - monitory, chuvicky, hamaka, odsavacka, nosici potreby.

Krom toho ja pak mam oblibene uplne drobnustky, ktere ale hodne pomahaji. Pokud kojis tak chranice bradavek-sberace mleka (jak se to jmenuje, proste Avent Breast Shells). A z obleceni povazuju za genialni vynalez extendory a drzacky ponozek (sock-ons). Na chladnejsi obdobi na ven merino kukla a do nositka navleky na nozicky.

tami91
autor
25. črc 2022

@exbordelar já mám zatím spoustu naivních představ, co všechno budu nebo nebudu dělat, jako třeba že se hned vrátím k běhu, že miminko bude spát v postýlce a bude pěkně spinkave a tak 😅
@amenophus ty jo, to na ty ponožky vidím poprvé a přijde mi to super, po tom se určitě kouknu!

Strana
z3