Tipy na nezbytnosti pro miminko. Co vám pomohlo?
Ahoj holky,
máte něco pro mimco, za co jste fakt vděčné, bez čeho se neobejdete a pak naopak něco, co jsou pro vás vyhozené peníze?
Dostala jsem poukaz do OC a chci za něj koupit něco pro mimco, ale nevím co a nechci to rozfofrovat za oblečení, kterého mám dost a nebo za nějaké kraviny.
Uvažovala jsem nad lehatkem, ale nevím, do jakého věku vydrží... ze začátku bude v kolébce.
Jinak výbavu do postýlky, hnizdecko, nosítko a takové základní věci už mám doma..
Divala jsem se do lupy, ale diskuze na toto tema uz jsou starsi a vychytavky se porad meni žejo, tak dekuju za tipy 😊
Bezkontaktní teploměr, jakkoli kvalitní, nikdy nenahradí klasiku. Osobní zkušenost dcera 4 měsíce, hospitalizace v nemocnici. Všechny jejich bezkontaktní teploměry ukazovaly 36,9 a reálně měla 40,4 🤬🤬🤬🤬
Takže za mě bezkontaktní už nikdy
@tami91 pokud poukaz vydrží po porodu bych tohle řešila,,, já hrozně chtěla houpatko, půjčila jsem si od ségry co bydlí přes chodbičku a má mimco narozený ve stejný měsíc a nás houpatko absolutně nezaujalo, na první příkrmy jsem si vystačila s autosedačkou a židličku začala používat až od 5mesicu. To samé nosítko, malá je nosící jak sviňa ale v nosítku ani šátku být nechce neboť by musela být furt v jedné poloze, což nevydrží😂, takže jsem ráda, že jsem vydržela až po porodu, co a jak. Na druhou stranu, při prvním kojení mi malá v porodnici zasedla, plus ve 14dnech chytla covid, takže na monitor dechu nedám dopustit, byt mám 2+1, ale taky na chůvu i s online videem nedám dopustit, kolikrát spí a stačí včas přiběhnout, když si všimnu, že se jen vrtí, dám cumel a ještě spinká dál. Cumliku a flasticek, jsem se navymenovala, než jsme našli vyhovující tvar. Základ pro tak malinké miminko je klidná a vyrovnaná maminka, spousta plen, jak na přebalování tak látkových, krémy, pyžamka, bodycka, postýlka na spaní a zbytek už nakoupis podle toho, co tvůj poklad bude potřebovat a bude mu vyhovovat. A k tomu lehátku ještě, spousta z nich se dělá do 9kg, což malá má teď v necelých 6mesicich, takže bych ho ani nevyužila nějak mooc. Do vaničky se mi vlezla první 3mesice pak už se bouchala do hlavy takže vana a lehátko to jistí. Co mi, ale první 3 měsíce ulehčilo práci, když už se koupala ve vanicce, tak byl stojan na vaničku ❤️ Přeji krásný zbytek těhotenství.
@kubesovaadelka tak zrovna postýlka byla u nás zbytečnost. Děti spí s námi …
@nita1984 tak to snad ten teploměr neměly ani u toho dítěte,ne? Jako chápu nějakou menší odchylku,ale tohle? Ve finále takovou teplotu snad člověk pozná sám a ani nemusí měřit 😶.. já to měření řeším jen kvůli lékům na snižování teploty - tam to úplně přesně nejde poznat, ale teplota 40,4 věřím že musela být víc než jasná..
@janina228 Pro mě to nepochopitelné není. Mně měřili tlak metodou: "Tady se rychle posaďte, než poběžíte za malým, ještě změříme tlak. Jéje... já nemám dlouhou manžetu, nevadí." a omotala manžetu kolem předloktí a divila se, že s tlakem nějaký 210/150 běhám bez problémů po oddělení. (Kdo máte tlakoměr, zkuste, co tam naměříte, tipuji, že cokoli 🙂 )
Už to tu zaznělo, ale za mě pratelné přebalovací podložky. Jednorázové jsou drahé a o ničemnavic odpad... A ty může využít asi opravdu každý.
Marne premyslim, co byl fakt musthave, co jsem pouzivala tak casto, ze mi to podstatne ulehcilo zivot… monitor dechu (ktery jsem nechtela, kdyz je syn donoseny, ale po prvni noci, kdy jsem ho porad kontrolovala, jsem zmenila nazor), nositko (byt byl bez problemu odlozitelny kamkoli) a kolotoc nad postylku (kdyz uz jsem nemohla, mela jsem i 20 minut klidu). Ostatni zminene tipy mame, ale slo by to i bez nich. K teplomeru, myslim, ze v noci i jen dotykem poznas, jestli je to horecka nebo jen zvysena teplota a pak zmeris… stejne pripadne budis na leky, tak zmerit teplomerem neni problem. Ale tenhle pripad u nas do roka ani nenastal
Hojdavak... TOP 👍
Ženy zlatý, všem dekuju, na tipy určitě kouknu a s poukazem teda půjdu, až bude malá venku, což už může být každým dnem 🥳 Ale mám už teda alespoň nějakou představu 🙏 Děkuju
@tami91 vite co poridte? Penovou podlozku na zem (ne puzzlovou). Toto je must have! Sice nebudete hnedka potrebovat, ale od takoveho 3mesice do 3,4,5let urcite! My meli skip hop a byla jsem max spokojena. Ted budu chtit neco decentnejsiho, mam vybranou znacku, mohu ukazat, a urcite budu porizovat znova. Jinak lehatko taky super vec, mam 4moms, ale to je max do roka😊
Četla jsem jen pár odpovědí, fakt je pravda, že každá považujeme za must have něco jiného, já za sebe doporučím odsávačku hlenů na vysavač, já mám konkrétně Nosátko (dá se odsavat i bez vysavače). Tenkrát jsem ho koupila na pilulce "jen tak", protože jsem měla poukazy a potřebovala je utratit a to jsem ani nevěděla jaký to bude mít využití a jak to budu chválit 😁
@stef9328 na tu od skip hop jsem už taky koukala, tu pořídím určitě 😊 puzzle nechci, máme psa a to by tam ty chlupy byly věčně, takže super tip, děkuji 😊
Odsavacku na vysavač mám, právě mi přijde, že to nejdůležitější už mám a fakt nevím, na co to využít 😊
a zase v těch obchodech je omezený sortiment a často za jiné ceny, než by si to člověk sehnal na netu, tak je mi i líto kupovat třeba předražené věci tam, jen abych to uvalila.
Zatím jsem z tama nabrala pár knížek, nějaké až bude větší a nějaké ty černobílé leporela a tak 😊
@tami91 necetla jsem pak uz vsechno, ale bezkontaktni teplomer (omron), kolotoc nad postylku, vibracni lehatko od nula mesicu, elektricka odsavacka na nos (ne na vysavac, v noci dite akorat vystresujes hlukem), vysilacky (chuvicka), hojdavak (hacka), hraci deka s hrazdickou a idealne s nejakou hrajici hrackou, zvuk upoutava pozornost, nasi meli mackaci zirafku, to byla laska. A natahovaci hraci zviratko, takova melodicka mechanicka hracka, co natahnes a ona hraje melodii. Zda se to jako blbost, ale ty mechanicke zvuky jsou jine nez digitalni a nase deti, plus vsechny, kterym jsem to jako dar poridila, je maji moc rady. A kojici polstar, jestli budes kojit. U nas na nem deti i spaly, meli jsne obrovsky.
Chuvicky - ono to neni o tom, ze mas maly byt, uslysis - to sice jo, ale az bude spat, budes chtit neco delat, treba si zavolat, osprchovat se, jit si ohrat jidlo a najist. Takze budes chtit zavrit dvere, abys ho nevzbudila. Ja jim davala chuvicku k noham, abych slysela, kdyz se zacne prevalovat, prisla jsem pohladit a spalo se dal. Mame ji 7 let, ted jsme na dovolene, porad jezdi s nami, mladsi 3leta se vzbudi na curani, na terasu bychom ji neslyseli. Jo a mala deka, takova blankie. 90*90cm, nejaka mekkoucka - do kocarku velkou nenarves, prehodit v lehatku nebo na hraci dece pres mimino, dodnes oba sve deky miluji.
Alespon fakt vidis, jak kazdemu sedne neco jineho. Dnes je vyhoda, ze koupis okamzite. Alza nebo pilulja doruci temer vse na svete v ten den, takzekdyz zjistis, ze neco nutne potrebujes, da se to resit.
@gbp starší je o měsíc dřív a nic z toho nebylo potřeba. Stačí dobrá laktační, váhupůjčí doktorka nebo porodnice, nešiř zase paniku....
@nita1984 přesně tak, stejná zkušenost.
@veroniquecz bozicku omlouvam se za paniku 😄🤭 a jeste k tomu zase 🤦🏼♀️ no ja sem dobrou laktacni mela 🤷🏼♀️ ale ty veci, co pisu se mi proste hodily, ale to byl priklad, ze pro kazdeho je dulezite neco jineho, ze je to individualni...stejne jako jsem psala v prvnim prispevku.
Ja jsem treba nepouzila ani tu odsavacku🙈 Deti nikdy nebyly zabetonovane a naucily se brzo smrkat. Dost veci si clovek kupuje z pohodlnosti nebo pro svuj klid "kdyby nahodou", ale jak se pise vys, realne pokud nebydlite nekde mimo civilizaci, jde vsechno resit, az na to prijde.
@janina228 stejná zkušenost, těch klasických s ohebnou špičkou mám doma asi 3 jeden horší než ten druhý, dítě jsem nima nezměnila nikdy! Jsou děsně pomalé a moje dítě nevydrží mít něco v zadku a anebo pod paží X minut nakonec jsem koupila prikladaci na čelo, měří plus mínus dobře.lituji, že jsem si napsala, jaký měli teploměr na oddělení šestinedělí, vypadal jako ten klasický, ohebnou špičku neměl a měřil hodně rychle..tak třeba příště
Díky holky 😊 No s odsavanim na vysavaci v noci jsem to nedomyslela, to vzbudim pripadne i sousedy 😅🙈
A pro to lehátko jsem teda asi rozhodnutá, jak říkáte, aspoň na ten záchod si zajdu v klidu, s vědomím, že minco nic nevymamlasi 😁 a zbytek teda dle potřeb malé 😊

@tami91 tady je fakt xxx ruznych typu matek a taky je kazde dite jine. Samy uvidite🍀🌸