icon

Učící věž. Ano či vyhozené peníze?

cherie24
12. led 2021

Maminky jaké máte zkušenosti s učící věží? Přemýšlím, že bych si o ní řekla k narozeninám. Jde mi hlavně o to, aby mi malá mohla asistovat u vaření. Standartně to probíhá tak, že mi kňourá pod nohama, sápe se mi na věci na lince a já jsem nervózní z toho, že kňourá a mám strach, abych na ní něco nehrstla. Má to význam, osvědčilo se vám to nebo v tom děti nechtějí být?

Strana
z2
cherie24
autor
13. led 2021

@hope09 já teda taky dávám malou na linku, ale ona vydrží sedět tak 5 minut, pak začne lézt na okno a na věci kolem a já bych nerada vysvětlovala na pohotovosti, že mi dítě spadlo z linky ...
@lovemusicsun tak určitě je to věc bez které člověk může žít, ale malá je teda dost vytrvalá v kňourání pod nohama a mě to stresovalo natolik, že jsem spíš začala vařit, když ji uspím. Jenže vzhledem k tomu, že nemám vůbec žádné hlídání, tak bych byla radši, abych uvařila dopolko s malou a pak mohla aspoň tu hoďku denně využít pro sebe. Takhle nemám ani chvilku na věci, co mě baví a vaření už se mi začíná znechucovat, protože to beruje jako nutnou povinnost a už ani nevím kdy jsem naposled malovala nebo si zacvičila :(

m.e.l
13. led 2021

Ja oba kluky davala do "komunisticke" jidelni zidlicky, z ni si ten mladsi postupem casu udelal skokansky mustek, takze zidlicka sla z domu a ted kdyz chce tak si pritahne stolicku co ma aby dosahl na zachod. . . Z te same stolicky mi vzdy "pomahal" i postizeny syn s omezenou motorikou a nikdy nespadl. . . takze asi tak. Proste prezili jsme bez veze. . . . I kdyz dva skokanske mustky by mladsi synator ocenil. 🤔

vaculovav
13. led 2021

Nám ji dělal mamčin přítel ale 2v1 takže jsme ji používali hlavně jako židličku. Jako učící věž snad nikdy 🙈

la_amanita
13. led 2021

@zuzkasim ale jo, nacpe, třeba my.

la_amanita
13. led 2021

@cherie24 já věž jenom doporučuju, malého vaření zajímá a baví, navíc se tím spoustu věcí naučí, že jo. A stabilita věže je ve srovnání s židlí jako nebe a dudy.

jipe
13. led 2021

@zuzkasim my ji máme nacpanou v panelákové kuchyni :D (dobrovolně). Já se fakt ze startu bála nechávat dítě na židli, když jsem šla pro něco do ledničky nebo do špajzu (jasně, organizace práce, mohla jsem si vše nanosit na linku), z věže si ted už i podává talířek z horní skřínky, dosáhne na vodu a napustí si pití, apod.

zuzkasim
13. led 2021

@la_amanita
@jipe Možná máte jiné typy panelákových kuchyní nebo jste obětovali něco jiného, u nás má většina 8m čtverečních. Ale je fakt, že jsem viděla třeba i ledničku na chodbě nebo jídelní stůl v obýváku... Každopádně myslím, že se shodneme, že v paneláku nebo malém bytě si každý dobře rozmyslí každý kus nábytku a snaží se spíš o multifunkčnost, zvlášť, když žijí jako rodina pospolu (taky je rozdíl, když je v 3+1 matka s dítětem nebo 5 lidí).

netopejr
13. led 2021

@cherie24 Mame zidli Jitro ke stoku, kterou pouzivame od dohy, co si dítě sedne do ca 7 let, pak se hodi k psacimu stolu, pokud neni nastavovaci. Jitro je těžké, stabilni, vyleze na ne dite od nekolika měsíců vyleze i sleze dolu dle potreby, a používám ji taky k lince, aby dite mohlo asistovat. Mame radsi viceucelove veci.

cilkat
13. led 2021

Učíčí věž nemáme, mám malou kuchyň, ale prostě tam mám židli, na kterou občas sednu já, většinou na ní stojí děti...

Strana
z2