Učící věž. Ano či vyhozené peníze?
Maminky jaké máte zkušenosti s učící věží? Přemýšlím, že bych si o ní řekla k narozeninám. Jde mi hlavně o to, aby mi malá mohla asistovat u vaření. Standartně to probíhá tak, že mi kňourá pod nohama, sápe se mi na věci na lince a já jsem nervózní z toho, že kňourá a mám strach, abych na ní něco nehrstla. Má to význam, osvědčilo se vám to nebo v tom děti nechtějí být?
Ja oba kluky davala do "komunisticke" jidelni zidlicky, z ni si ten mladsi postupem casu udelal skokansky mustek, takze zidlicka sla z domu a ted kdyz chce tak si pritahne stolicku co ma aby dosahl na zachod. . . Z te same stolicky mi vzdy "pomahal" i postizeny syn s omezenou motorikou a nikdy nespadl. . . takze asi tak. Proste prezili jsme bez veze. . . . I kdyz dva skokanske mustky by mladsi synator ocenil. 🤔
Nám ji dělal mamčin přítel ale 2v1 takže jsme ji používali hlavně jako židličku. Jako učící věž snad nikdy 🙈
@zuzkasim ale jo, nacpe, třeba my.
@cherie24 já věž jenom doporučuju, malého vaření zajímá a baví, navíc se tím spoustu věcí naučí, že jo. A stabilita věže je ve srovnání s židlí jako nebe a dudy.
@zuzkasim my ji máme nacpanou v panelákové kuchyni :D (dobrovolně). Já se fakt ze startu bála nechávat dítě na židli, když jsem šla pro něco do ledničky nebo do špajzu (jasně, organizace práce, mohla jsem si vše nanosit na linku), z věže si ted už i podává talířek z horní skřínky, dosáhne na vodu a napustí si pití, apod.
@la_amanita
@jipe Možná máte jiné typy panelákových kuchyní nebo jste obětovali něco jiného, u nás má většina 8m čtverečních. Ale je fakt, že jsem viděla třeba i ledničku na chodbě nebo jídelní stůl v obýváku... Každopádně myslím, že se shodneme, že v paneláku nebo malém bytě si každý dobře rozmyslí každý kus nábytku a snaží se spíš o multifunkčnost, zvlášť, když žijí jako rodina pospolu (taky je rozdíl, když je v 3+1 matka s dítětem nebo 5 lidí).
@cherie24 Mame zidli Jitro ke stoku, kterou pouzivame od dohy, co si dítě sedne do ca 7 let, pak se hodi k psacimu stolu, pokud neni nastavovaci. Jitro je těžké, stabilni, vyleze na ne dite od nekolika měsíců vyleze i sleze dolu dle potreby, a používám ji taky k lince, aby dite mohlo asistovat. Mame radsi viceucelove veci.
Učíčí věž nemáme, mám malou kuchyň, ale prostě tam mám židli, na kterou občas sednu já, většinou na ní stojí děti...

@hope09 já teda taky dávám malou na linku, ale ona vydrží sedět tak 5 minut, pak začne lézt na okno a na věci kolem a já bych nerada vysvětlovala na pohotovosti, že mi dítě spadlo z linky ...
@lovemusicsun tak určitě je to věc bez které člověk může žít, ale malá je teda dost vytrvalá v kňourání pod nohama a mě to stresovalo natolik, že jsem spíš začala vařit, když ji uspím. Jenže vzhledem k tomu, že nemám vůbec žádné hlídání, tak bych byla radši, abych uvařila dopolko s malou a pak mohla aspoň tu hoďku denně využít pro sebe. Takhle nemám ani chvilku na věci, co mě baví a vaření už se mi začíná znechucovat, protože to beruje jako nutnou povinnost a už ani nevím kdy jsem naposled malovala nebo si zacvičila :(