Jak naučit děti psát všemi deseti doma?
Učí se vaše děti ve škole psát všemi 10 prsty? Pokud ne, učili jste se to s nimi sami doma? Jaký program? Nějaké doporučení pro výuku psaní všemi 10 prsty doma s dětmi? V jakém věku začít, kolik minut denně atd.
Učili jsme se to na stroji na střední. Neumím to do teď. Na spoustu kláves jsem prostě neosáhla. Píšu dvěma prsty a stačí mi to. Rychlá jsem dost.
@mabs není to jen o rychlosti, je to také o tom, že když zvládneš psát všemi deseti bez koukání na klávesnici, nebudeš muset pořád přeostřovat z obrazovky na klávesnici, což hrozně unavuje oči
@kristyn86 pustila bych AI a měla zápis automaticky, jde to i u osobních schůzek, i online, šetří to čas a máš klid se soustředit opravdu na schůzku
@barmil To si neumim predstavit. Pracuji na urade a zapisuji,co jsme si s klientem rekli. A z toho jeste jen to dulezite. Takze tam by to asi neslo. Ake ne,ze by se mi to nelibilo.
@mabs není to jen o rychlosti, je to také o tom, že když zvládneš psát všemi deseti bez koukání na klávesnici, nebudeš muset pořád přeostřovat z obrazovky na klávesnici, což hrozně unavuje oči
@pavlinkaaa87 A proc bych mela furt preostrovat? Když pisu, tak nepotrebuju zas tak casto kontrolovat, co se objevuje na pbrazovce... Plus teda ja mam tu vzdalenost k obojimu defacto stejnou.
@barmil Nemyslím si, že psaní všemi deseti je přežité, i když hlasové nahrávání hodně času ušetří (nejen dnes po meetingách v korporátech, ale i v budoucnu doktorům, fyzioterapeutům, dentálním hygienistkám). Ale pokud budu diktovat několik odstavců a pak část přepsat, přepracování bude pořád jednodušší všemi 10. Plus ne vždy bude možné diktovat, typicky v kavárně, nebo v místosti s více lidmi
@pavlinkaaa87 Slušní lidé si v kavárně dají kafe, zákusek, pokonverzují a táhnou... Na práci jsou jiné prostory.
A jinak fakt nevím proč zakládáš diskuzi, když si furt akorát meleš svou, jak je to úžasné a nezbytné... Jo chtěla jsem se to naučit, ale na střední nám to neotevřeli. A ano dřív jsem si říkala že mi to občas chybí ale poslední dobou vůbec, technologie šly tak dopředu že to začíná být pro většinu lidí zbytečné.
A jen tak mimochodem, celý příspěvek jsem nadiktovala a bylo to rychlejší než to psát.
Jako jo pokud se o to někdo zajímá, ať se to klidně naučí, ale nutit do toho děti, u kterých ani nevím co budou v budoucnu dělat mi přijde zbytečné.
@pavlinkaaa87 Slušní lidé si v kavárně dají kafe, zákusek, pokonverzují a táhnou... Na práci jsou jiné prostory.
A jinak fakt nevím proč zakládáš diskuzi, když si furt akorát meleš svou, jak je to úžasné a nezbytné... Jo chtěla jsem se to naučit, ale na střední nám to neotevřeli. A ano dřív jsem si říkala že mi to občas chybí ale poslední dobou vůbec, technologie šly tak dopředu že to začíná být pro většinu lidí zbytečné.
A jen tak mimochodem, celý příspěvek jsem nadiktovala a bylo to rychlejší než to psát.
@j.a.n.i to diktovani se zrovna taky musim naucit, i kdyz psat vsemi deseti tedy taky umim.👋

@pavlinkaaa87 No, ono je otázkou, zda to vubec bude potreba, nadiktovat je to podobně rychle, ne-li rychlejší...
@j.a.n.i diktování se určitě rozšíří, ale ne vždy bude použitelné, například v hluku nebo při úpravě textu