Senioři jako lektoři na firemním teambuildingu. Co si o tom myslíte?
Ahoj, potřebuju k jednomu nápadu upřímný feedback.
Všimla jsem si, že spousta lidí z kanclů je vyhořelá z koukání do monitoru. Zároveň tu máme hromadu šikovných seniorů v důchodu (truhláři, švadleny, lidi přes mechaniku a kov), kteří sice mají zlaté ruce, ale už nemají komu své řemeslo předat.
Nápad: Teambuildingy, kde tým ajťáků nebo markeťáků na půl dne vypne mobily a jde do dílny. Tam je senior-mistr učí pracovat se dřevem, kůží nebo kovem. Pointa: Žádná charita. Senioři by fungovali jako vážení experti a dobře placení lektoři.
Zajímá mě:
1. Bavilo by vás to jako firemní akce víc než klasická únikovka, motokáry nebo hospoda?
2. Znáte ve svém okolí staršího řemeslníka (rodiče/prarodiče), který by do toho šel a bavilo by ho učit?
3. Kde je podle vás ten největší háček, na kterém to v ČR shoří (kromě BOZP)?
Díky moc za každý názor, pomůže mi to zjistit, jestli má cenu to dál řešit!
Jako firemní akce určitě ne. 1.) Za půl dne se nelze nic naučit, 2.) všechny v práci háčkujeme nebo pleteme nebo šijeme, jsme všechny manuelně zručné a tvořivé, chlapi též, všichni si postavili dům. Jedeme vodu, výlet na kolech nebo chodíme Šumavu.
@boruvkov 1. Bavilo by mě to víc než nějaký sportovní den nebo grilování 2. Nikoho takovýho neznám 3. Souhlasím s @dashyyy a další úskalí by bylo, že vedoucí pracovníci chtějí stmelit tým a tlachat o práci, kdežto tyto práce jsou zaměřeny na individuální tvoření, to ve firmách není tak žádoucí. U nás v práci (IS firma) bych to viděla na názor “ať si každý psycho očistu dělá po svém ve volném čase
Vlastne by me to bavilo ale ne jako firemni akce, ale jako vecerni ci vikendovy cyklus - kde bych na konci mela dovednosti a vyrobek - treba siti, prace s kuzi, se drevem - kde by se vysvetlilo na co jaky nastroj, mely bychom svuj projekt (strih, usiti sukne). U nas v ddm je krouzek prace s ovci babickou - nejdriv dopoledni pro seniory a uz je i odpoledni pro deti - kupodivu se naslo dost odrostlejsich deti ktere zahodi tablet a jdou se ucit plest a hackovat a jednoduche siti…takze jako potencial to urcite ma

Jako klasickou kancelářskou myš mě to vlastně celkem zaujalo. Nicméně si myslím, že udělat workshop, aby to bavilo alespoň víc než půlku může být problém, protože každého zajímá něco jiného a zručnost ajťáků a markéťáků nebývá kdoví co (hovořím z vlastní zkušenosti). Takže kdybych měla jít třeba do truhlárny, bude to smrdět zraněním. Mně by třeba zajímalo šití nebo pletení i když jsem levá, ale to by zase třeba byl zoufalý kolega ajťák u kterýho se třeba nedovedu představit, co by ho manuálně vlastně bavilo.