Jak napravit manželství po odhalení nevěry?
Ahoj. Byla jsem nevěrná přítelovi. On to tušil, ale já vše popřela a pak je seznámila. S ním to pak skončilo, ale potkala jsem v práci kolegu a s tím si to na jedné akci docela užila. Pak jsem se vdala a na ně zapomněla. Jenže, jak jsem začala používat nový email, tak starý byl doma na PC. A manžel tam vše viděl, i fotky co jsem posílala. Nevím co mám dělat. Manžel to nechce překousnout. Teď už bych to neudělala. Manžel je nejlepší muž, co mohu mít. Ale tohle mu ublížilo. Jak mu mohu pomoc? Děkuji
No to je mi teda story, jen by mně zajímalo zda ti to za to stálo. Bohužel, buď poradna nebo rozvod. Asi jiná cesta není :/
Kdo podvede jednou, udělá to znova... vlastně jsi ho podvedla 2x..nedivila bych se,kdyby se chtěl rozvést
Je nejlepsi a presto ti neco chybelo,kdyz si mu zahla?Tak bud se budes kat a manzel te miluje,nebo .... nejsem vedma,ale je pravdepodobne,ze v krizi to udelas znova.
Ted uz bych to neudelala? A proc tenkrat ano? V cem je rozdil? Manzelovi se nedivim. I kdyz si obecne nemyslim, ze je nevera duvod k rozvodu, vztahy jsou slozite a zivot se muze vselijak zamotat. Ale podvadet pred manzelstvim, ve vztahu bez zavazku, to uz je charakterova vada.
Ted uz bych to neudelala? A proc tenkrat ano? V cem je rozdil? Manzelovi se nedivim. I kdyz si obecne nemyslim, ze je nevera duvod k rozvodu, vztahy jsou slozite a zivot se muze vselijak zamotat. Ale podvadet pred manzelstvim, ve vztahu bez zavazku, to uz je charakterova vada.
@palacinka555 jsem byla hloupá. A nevěděla jsem, že spolu zůstaneme.
To první je 15 let zpět. A to druhé 11. Byla jsem opilá. Bylo to vždy jen jednou. A fotky jsem posílala více mužům.
Nejdřív bych se asi zkusila zamyslet nad tím, proč jsi to vlastně udělala. Co tě k tomu vedlo? Kdo miluje, ten nepodvádí, takže bych si tohle na tvém místě ujasnila sama v sobě. A podvést ho ještě před svatbou? Chudák chlap. Je hezké, že tě to mrzí, ale to samo o sobě asi nestačí. Přeju mu, aby si našel někoho, kdo si ho bude vážit. 🙈
Nezbývá než si sypat popel na hlavu a doufat.
Ty bys manželovi věřila, kdyby to bylo naopak?
A že to bylo v opilosti, pokaždé, když si prihnes, viděla bych, že k tomu zase dojde...
Nejdřív bych se asi zkusila zamyslet nad tím, proč jsi to vlastně udělala. Co tě k tomu vedlo? Kdo miluje, ten nepodvádí, takže bych si tohle na tvém místě ujasnila sama v sobě. A podvést ho ještě před svatbou? Chudák chlap. Je hezké, že tě to mrzí, ale to samo o sobě asi nestačí. Přeju mu, aby si našel někoho, kdo si ho bude vážit. 🙈
@monnicula jsem si myslela, že spolu nevydržíme. Byli jsme mladý a hádali se. Ale pak jsem si uvědomila, že mi na něm záleží a teď vím, že to byla chyba. On je výborný otec a skvělý chlap. Byl to jen úlet. Kdybych mohla vrátit čas, tak by se to nestalo. A to druhé udělal kolega, když jsem byla hodně opilá a ani jsem to nechtěla. Ale byla moje chyba, že jsem mu před tím posílala nějaké fotky, tak si myslel, že to asi chci. Když viděl, že pak brečím, tak se omlouval…. Bála jsem se to říct, ale měla jsem a udat ho za znásilnění.
Nezbývá než si sypat popel na hlavu a doufat.
Ty bys manželovi věřila, kdyby to bylo naopak?
A že to bylo v opilosti, pokaždé, když si prihnes, viděla bych, že k tomu zase dojde...
@elvira odpustila, protože teď máme úplně jiný vztah. Ale on ke toho názoru, že se to nedělá nikdy. Že by to radši ukončil, než by to udělal.
Pak si potkala kolegu a s ním to na jedné akci docela užila a vzápětí to bylo vlastně znásilnění?
Holka zlatá, tohle Ti tu nikdo žrát nebude. Asi jsi čekala odpovědi, jak je to v pohodě a zamlčené a že manžel je moc velkej cíťa, to se nekonalo, takže to budeš svádět na to, že Ty jsi ve finále oběť?
Myslím, že teď ti zbývá jen čekat co manžel... 🤷 Můžeš zkusit navrhnout poradnu, ale nedivila bych se, kdyby manžel nechtěl. Za mě je teda kudla do zad i to, že jsi ho s někým vědomě podvedla a pak je seznámila. Pro mě jako tvého manžela by to bylo strašné ponižující.
Myslím, že teď ti zbývá jen čekat co manžel... 🤷 Můžeš zkusit navrhnout poradnu, ale nedivila bych se, kdyby manžel nechtěl. Za mě je teda kudla do zad i to, že jsi ho s někým vědomě podvedla a pak je seznámila. Pro mě jako tvého manžela by to bylo strašné ponižující.
@rayasisu já si to vůbec neuvědomila. Já toho druhého vůbec nechtěla. Lituji toho…..
To si musíte vyřešit mezi sebou, akorát nechápu, jak píšeš, že jsi nechtěla být nevěrná, ale fotky jsi posílala více mužům. Takže ses vlastně nabízela?? A to ti něco ve vztahu chybělo, nebo to byla pomsta? A když jsi chtěla být tak tajná, tak jsi měla všechno smazat. Neskutečně jsi mu tím ublížila, že se to takto dozvěděl. Vžij se do toho, že bys takové fotky našla ty. Jak by ti bylo?
Ja nevim, me to pripada jak z Bravicka. Ale tak kdyz si uvedomim, ze mi na nekom opravdu zalezi, tak ho prece nemuzu podvest. A jestli za to muze alkohol, tak holt nepiju, to da rozum. To si musi kazdy vyridit mezi 4 ocima a zalezi na rozhodnuti chlapa v tomto okamziku.
Taková věc, jako nevěra s kolegou se asi stává, když jsou lidi ožralý, ale tys mu posílala fotky? To tedy není ten neplánovaný úlet pod vlivem alkoholu, ne?
No nevim nevim. To, ze clovek podvede, to se stane. Alkohol, neokoukany zabavnejsi protejsek, neco si dokazat...Bavim se a nedomyslim nasledky...
Mne se to nikdy nestalo, ja zustala vzdy jen u fantazie😂 Ale celkem chapu, ze nekdo ujede.
Ale napsat tady, ze jsem si to celkem uzila s kolegou a pak tady vypisovat, ze me vlastne znasilnil... Chudak kolega. Opravdu aby clovek pred akci podepisoval informovany souhlas😝 Udelala jsem pruser a pak z toho vybruslim tak, ze ho obvinim a totalne mu znicim zivot??!! Co ty jsi za tvora? Bud rada, zes to neudelala. Tohle je jeste vetsi humus, nez ze jsi podvedla manzela😝 Ja tu nemam ten blici smajlik...
Posilani fotek jinym muzum, to delas proc? To se opravdu mezi normalnimi lidmi nedela, pokud to neni fotka z rodinneho vyletu a dotycny vas kamarad. Ani nechci vedet, co to bylo za fotky.
Ty jsi opravdu kristalova studanka. Chudaci vsichni tvoji muzi.
To je snad vymyšlené, to ani nemůže být pravda. 2x jsi ho podvedla a čekáš, že ti odpustí. Jsi naivní. Snad má tvůj muž rozum a sbalí ti igelitky. Myslím, že ses registrovala na MK úplně zbytečně, protože vše je v rukách tvého muže.
@rayasisu já si to vůbec neuvědomila. Já toho druhého vůbec nechtěla. Lituji toho…..
@pet0415 to je dobře, že toho lituješ. To ale neznamená, že máš automaticky nárok na odpuštění.
Ta důvěra se buduje zpátky těžko a někdy to prostě nejde a tvůj manžel má nárok na to ti už nikdy nevěřit.
Ty se s tím můžeš maximálně tak smířit, protože tohle je tvoje vina.
Jediná rozumná věc, co můžete udělat je, jít na terapii, jinak se v tom vztahu oba udusíte. Terapie není záruka, že vám to zachrání vztah, ale můžete se rozejít se ctí a ne v nenávisti, ublíženosti, pomstychtivosti atd. Terapie vám pomůže otevřít bolavá témata, zpracovat si svoje křivdy, bolesti, znovu vybudovat důvěru a když to dobře dopadne, zůstanete spolu, ale bude to dřina. Vztahy jsou totiž svým způsobem dřina.
Zpracovat, odpustit se dá ledacos i nevěra. Jako jo, nedělá se to, není to hezké, když se to stane...já bych hlavně byla opatrná s tím sypání popela na hlavu, aby to nesklouzlo do toho, že on ti to bude po zbytek života vyčítat a ty se budeš po zbytek života omlouvat a on bude na tebe nasraný a bude to mít na tebe jako takový bič, to je cesta do pekla.
Mám rozečtenou knížku od psychoterapeuta a párového terapeuta Honzu Vojtka, Vztahy a mýty, probírá tam i téma nevěry. Má velmi dobrý náhled na vztahy.
Zajděte někam, protože tady jsi nedostala moc smysluplných rad, ale morálních poučení, což je ti teď k ničemu. Spíš si tady některé hezky pohonily své ego, jak jsou dobré.

@pet0415 moje rada zni. Rozved se s nim at si najde nekoho, komu muze verit a nebude ho podvadet.