Online pracovní komunikace během večeře: Normální či problém?
Manžel má poslední dobou pořád telefon u sebe. I u večeře kontroluje pracovní zprávy a občas na ně rovnou odpovídá.
Tvrdí, že je to jen na chvíli a že to k jeho práci patří. Mně ale vadí, že je doma, a přitom jako by byl pořád jednou nohou v práci.
Nevím, jestli to moc řeším, nebo už je normální být pořád online.
@anonym_autor můj manžel je online 24/7, občas mu někdo volá i v noci (ale tam to prostě jsou zásadní krizovky). Trochu mě s tím štve, protože zdaleka ne všechno, co řeší, se musí vyřešit hned teď, ale beru to tak, že to k jeho funkci prostě patří
@anonym_autor mám to poslední dobou podobně jako tvůj manžel, díky státu a jeho digitalizaci, jsem v podstatě nonstop na telefonu a něco řeším. Jsme s manželem oba OSVČ, každy tedy v jiném oboru, ale on to měl takto loni, tak se naštěstí vzájemně tolerujeme. Snažíme se u společného stolování toto omezit, ale zrovna třeba teď to opravdu nejde, volají klienti, co jim přišlo do datovek, volají úřady, co mají nebo nemají , volají IT, že něco potřebují testovat......
@anonym_autor dělám pro korporát, polovina projektu je s USA, takže večer musím komunikovat také, jsou dny, kdy ráno mám svou lokální práci a pak volno a odpoledne/večer pracuji na globálním projektu právě s USA. Manžela chápu a věř, že i on by chtěl mít klid, je náročné být pořád ve střehu a odpovídat, i když už jsi unavená a chtěla by ses věnovat něčemu jinému plus dobře víš, že Ti to pak ještě partner vyčte.
@anonym_autor pokud to není jeho vlastní firma, nebo není lékař/policajt/hasič atd. v pohotovosti, tak by mi to také vadilo.
Úplně to není předmětem dotazu, ale já tohle řeším hodinkami a vyplým zvukem doma. Musím být dostupná 24/7, ale akutní dotazy mám třeba 2x denně, zbytek jsou “blbosti,” co chvilku počkají. Podle naléhavosti řeším hned nebo počkám. Tak třeba jestli na to by manžel nepřistoupil…?

Mame doma pravidlo, ze u spolecneho jidla nikdy nemame telefon u sebe.
Kdyz je neco akutniho v praci, tak to resim, ale jinak si umim cas zorganizovat tak, abych nebyla na telefonu prilepena neustale.