Partnerka byla pryč se synem a já jsem vyrazil do Itálie. Co si o tom myslíte?
Dobrý den,
měl bych dotaz na váš pohled. Partnerka si ještě v době těhotenství naplánovala prodloužený víkend u kamarádky a vzala s sebou našeho syna (2,5 roku). Využil jsem této příležitosti a místo toho, abych zůstal doma, jsem si našel levné letenky a vyrazil na krátký výlet do Itálie.
Termínově vše sedělo – partnerku i syna jsem odvezl na místo a po víkendu je zase vyzvedl. Přesto partnerka můj výlet dodnes vnímá jako podraz. Její argument je, že je kvůli dětem více vázaná a podobný sólo výlet si jen tak dovolit nemůže.
Na druhou stranu si nemyslím, že bych rodinu nebo péči o děti nechával běžně jen na partnerce. Snažím se fungovat jako aktivní táta i partner a když se naskytla výjimečná příležitost, využil jsem ji.
Jak to vidíte vy? Je z vašeho pohledu můj výlet podraz, nebo se v tom dá najít i pochopení a partnerka by mi to měla spíše přát?
@kakba mohl kupříkladu uklidit byt - pokud teda na to matka taky není přecitlivělá a netrvá na tom, že to udělá sama (což je samozřejmě ten důvod, proč to tak často visí na nich) 🙄
@suzanna123 To běžně uklízím i bez motivačního víkendu.
@anonym_autor Když tak nad tím přemýšlím, tak jsem čím dál víc nas.aná. 😅
Doufám, že mého manžela takový podraz nikdy nenapadne, jako také bych chtěla letět do Itálie a ještě více bych chtěla letět do Itálie s ním a bez dětí, jenže to teď možné
není.
Byla bych neskutečně zklamaná a pak by následovalo neskutečné naštvání a jak se znám, nechala bych mu děti a prostě bych na víkend odjela také do Itálie, ať si trhne, když tak rád tráví dovolenou s kamarádem.
@alianan Díky za upřímnost. Jen doplním, že partnerka o tom věděla dopředu a nešlo o žádné tajné zmizení. A pokud by jednou chtěla nechat děti mně a vyrazit na víkend sama do Itálie, tak s tím problém mít nebudu.
@kakba úplně v klidu. Pokud bych na to měla 3 dny, tak to určitě využiju. Druhá věc je, že i kdybych to nevzala z gruntu, tak ocením a užiju si i to, že mám byt/dům pro sebe a že mám spoustu volného času - já nevím, asi je normální nelítat do Itálie, jen proto, že na to mám čas (a nebo to aspoň nejdřív probrat se svojí partnerkou, jestli třeba nemá něco proti, což je úplné minimum, pokud s někým tvořím rodinu).
@suzanna123 To je asi přesně ono. Každý si ten volný čas představuje jinak. Někdo si užije tři dny doma v klidu, já jsem využil příležitost vyrazit někam, kam se běžně nepodívám.
Jako já bych tedy v klidu nebyla, kdybych si myslela, že je partner doma a on by byl někde jinde, i kdyby jel třeba do kempu k Sázavě. Asi bych zkousla, kdyby jel k rodičům, nebo na chatu. Jakože okamžitý nápad. Ale stejně přeci bych chtěla vědět dřív než by tam odjel. Prostě mám ho ráda a bála bych se kdyby se mu něco stalo, že nevím ani kde je. Já nevím my si říkáme,i když se zdrží o hodinu dýl v práci.
@lis6 To chápu. My si taky běžně říkáme, kde jsme a co plánujeme. Kdyby partnerka nevěděla, že někam jedu, tak bych její naštvání chápal mnohem víc.
V tomhle jsem velmi tolerantni a prejici.Asi me to stalo prvni manzelstvi,ale zrovna v tomhle pokracuju i ve svem nynejsim vztahu.Kdyz muzes,tak jed.Ze mam na krku deti?No a.Pojedu jindy,jinam.
@anonym_autor Díky za názor. Takhle nějak jsem to tehdy vnímal i já. Příležitost se naskytla, tak jsem ji využil. A stejně bych to bral i opačně.
Otázka je.... jestli si tam letěl sám 😄
@zmrzlinka 😄 Jo, letěl jsem sám. Teda pokud nepočítám dalších asi 180 cestujících v letadle.
Pokud by mi to manžel třeba zavolal, domluvili bychom se před mým odjezdem, tak v tom problém nevidím. Vadilo by mi a byla bych naštvaná, kdyby ty letenky koupil a jel bez předchozí domluvy. Ale my jsme zvyklý říkat si a bavit se o téměř všech věcech a plánech.
Jo, záviděla bych mu, ale taky bych mu přála, ať si to užije. Já nebo všichni spolu bychom jeli někam příště.
@suzanna123 uklizis byt 3 dny? To asi tezko.
@kakba muj chlap kdyz jsem takhle odjela s detma tak natiral byt , tridil a uklizel cely tyden - takze jo muze
To pise zas ten chlap jak dela doma vsechno ? Ten co rozjizdi diskute - podle stylu psani uplne stejny clovek 🙄
@suzanna123 To je asi přesně ono. Každý si ten volný čas představuje jinak. Někdo si užije tři dny doma v klidu, já jsem využil příležitost vyrazit někam, kam se běžně nepodívám.
@anonym_autor tak ono nejde o to, jak si kdo čas užije, ale co je potřeba a jaké jsou možnosti 🙄 A upřímně, netuším, co od nás chceš - partnerka to věděla, tak hádám, že ti i řekla, proč ji to s.., ne?

Ne, nevidím v tom podraz, protože syna mohla nechat tobe a mohla si uzit kamaradku sama. To, že spoustu matek je přecitlivělá a nedokáže opustit dítě na pár dní, kor když je dítě se svým tatou, to je věc druhá. A co jako čekala, že budeš dělat? Poslušně čekat u dveří? To je blbost
@kakba Díky za názor. Syna si vzala s sebou sama od sebe, já jsem jen využil čas, kdy už měla naplánovaný vlastní program.