Proč mě manžel ignoruje i po tolika letech?
Dobrý den všem,
chci se zeptat jen na názor, protože jsem z toho unavená a zoufalá. Stává se vám doma, že vás muž normálně ignoruje? U nás to trvá vždy třeba v rozmezí pár hodin až dnů, jednou dvakrát za měsíc. Většinou nevím, co jsem udělala špatně. Na všechno buď říká ne, nebo neříká nic, ať říkám, co chci. Jediné, co mi řekne, že mi na něm nezáleží a není dostatečně milován. Přitom já mu to víc najevo dávat neumím. Každý den mu kupuju něco dobrého, ať po práci má, říkám mu, že ho miluju, plánujeme budoucnost atd. A pak mi v tomhle stavu řekne, že se mnou devět let trpí a nemá to cenu, protože se nezměním.Pak si třeba zabalí tašku a odejde, a pak zas volá, že nemá kam jít a venku je zima. Stává se to i jinde nebo jsem fakt tak příšerná partnerka? děkuju a omlouvám se za takový divný dotaz.
Tak to opravdu běžné není. A už jsi asi slušně zpracovaná, když Tě na to konto napadne, že jsi příšerná partnerka. To spíš on je příšerný partner. Dost solidně s Tebou manipuluje. Myslím, že je na čase se tomu postavit. Promluvila bych si s ním, že takto ne a pokud by se to opakovalo, tak bych mu doporučila, ať si přibalí i teplé šatstvo, protože zpět už nebude moct. Myslím, že tohle si nikdo nezaslouží.
Ne, tohle se běžně opravdu nestává. S takovým exponátem bych tu budoucnost neplánovala. Neumím si představit, že bych musela vymýšlet jak ještě musim manželovi dokazovat svou lásku. Až odejde příště dobře si rozmysli, jestli něco takového chceš pustit zpátky.
@eloise02
@eloise02 když on v těch normálních dnech funguje super, jako táta i jako partner. že pro mě je fakt nejlepší přítel, někdo, s kým chci být normálně napořád. Myslím na to, jak třeba ve stáří nám bude fajn, teď jak pojedem v létě na výlet, jak udělat dětem pokojíčky atd. no, ale potom, když to přijde, tak nevím, co mám dělat, aby se to nedělo
Tak to opravdu běžné není. A už jsi asi slušně zpracovaná, když Tě na to konto napadne, že jsi příšerná partnerka. To spíš on je příšerný partner. Dost solidně s Tebou manipuluje. Myslím, že je na čase se tomu postavit. Promluvila bych si s ním, že takto ne a pokud by se to opakovalo, tak bych mu doporučila, ať si přibalí i teplé šatstvo, protože zpět už nebude moct. Myslím, že tohle si nikdo nezaslouží.
@biciklissie mně se tohle fakt blbě čte, protože si nic takového nepřeju, naopak bych chtěla, ať jsme v pohodě a prostě ať jevšechno takové, jaké to je, když je v pohodě... protože pak je to super... ale nevím, jak mu pomoct, aby se cítil milován, oceňován, viděn. já si myslím, že pro to dělám fakt maximum, na víc není s dětma ani prostor, ani čas, ani energie... kterou už dlouhodobě moc nemám no.
Klasicky manipulativní chování, tím tě dostává kam chce, řešíš čím jsi vinna, jak mu dokážeš lásku atp. - nijak, vše je málo, a bude hůř. Odpověz si sama, jestli ty máš od něj denně pozornost, pomoc, péči? Lásku?
Asi bych si s ním zkusila v období klidu, kdy bude doma vše v pohodě, promluvit. Zeptala bych se ho, jestli ti dovede říct, co mu v takových chvílích vlastně vadí? Co se uvnitř něj děje? A pak bych mu zkusila říct, že rozumíš, jeho naštvání (nejistotě nebo cokoliv to je), ale že není dospělé chování sbalit si tašku a jen tak odejít. Že tohle by se mělo udělat po zralé úvaze, měl by mít promyšlené další kroky, tedy kam půjde, jak vyřešíte péči o děti atd. Řekla bych mu, že jeho chování je manipulativní a pokud s tebou chce být, měl by se pokusit s tím něco dělat. A dala bych si pozor na to, abych mu nepodstrojovala a nevyznávala lásku pro to, aby se cítil spokojený, milovaný a aby po tobě nevyjel, protože tohle se má dělat "jen tak", ze skutečné lásky bez dalšího očekávání. A asi ne denně, ono to pak opravdu zevšední a ztratí na významu. Zaměřila bych se víc na sebe, na vlastní spokojenost. V momentě, kdy se dostane znovu do takového stavu, bych si našla vlastní program, starala se o svoje věci, nechodila bych za ním, nechala ho, ať si se svými emocemi poradí sám a nenechala se ovlivňovat jeho manipulativním chováním. Netuším, jak často se to stává, jestli to udělá skutečně jednou za delší čas, takže zatím nenašel lepší strategie zvládání nějaké vlastní frustrace nebo je to u vás časté, což bych už viděla jako velký problém, kdy si na to navykl jako na něco, čím dosáhne svého.
Také bych to viděla na manipulaci a určitý způsob citového vydírání. Buď se jen nenaučil dospěle sdělovat své potřeby a problémy nebo má nějaký druh psychické poruchy či charakterové "vady". To asi tady nerozmotáme. Zkuste se zamyslet, čeho tím chce manžel dosáhnout? Netrpí depresí? Povídali jste si o tom, kdy se cítí nejvíc milován? Třeba mu chybí uznání? Třeba má jiný jazyk lásky než vy a co je pro vás vyjádřením lásky (dárečky, slova), pro něj to neznamená totéž a přál by si třeba uznání nebo víc společného času, kdy mu aktivně nasloucháte?
Také bych to viděla na manipulaci a určitý způsob citového vydírání. Buď se jen nenaučil dospěle sdělovat své potřeby a problémy nebo má nějaký druh psychické poruchy či charakterové "vady". To asi tady nerozmotáme. Zkuste se zamyslet, čeho tím chce manžel dosáhnout? Netrpí depresí? Povídali jste si o tom, kdy se cítí nejvíc milován? Třeba mu chybí uznání? Třeba má jiný jazyk lásky než vy a co je pro vás vyjádřením lásky (dárečky, slova), pro něj to neznamená totéž a přál by si třeba uznání nebo víc společného času, kdy mu aktivně nasloucháte?
@lenerka1 Ano, manžel má slabou depresi. Nebere léky a nechce chodit na terapie ani nikam jinam. Maximálně na párovou. Tam jsme kdysi chodívali společně, pak několikrát po těchto krizových dnech. Ale vždy po svou sezeních skončíme tím, že jsme si navzájem nejlepšími přáteli. Což pak v těch krizových dnech slovně popře. Jakoby život, který obvykle žijeme spolu, v těch dnech nebyl pravda. Jazyky lásky jsme řešili, společný čas jsme se snažili taky vyřešit, ale dojíždí z práce v půl šesté, v půl osmé usnou děti, a pak je víceméně na telefonu nebo hraje hry. Sedíme spolu na gauči, a on to dělá jakože vedle mě, to mu stačí, abychom měli společný čas. Pro mě je nejhorší to, že opravdu už začínám věřit všemu, co v těch krizích říká. Že se mnou celou dobu jen trpí, a že chce ode mě hlavně pryč. Mrzí mě to, protože bych ráda, aby se cítil dobře, aby jsme byli v pohodě a mohli jsme normálně fungovat.
@krisvm ne v normálním vztahu se to nestává, my fungujeme úplně normálně.
Tohle dělá švagrová chlapům, takové citové vydírání dá se říct. Někdy odjede autem na 2 dny a mobil má vypnutý, švagr je pak nešťastný, že neví, kam ji má jet hledat. Je to začarovaný kruh a nikdo z nich není ve vztahu šťastný.
Klasicky manipulativní chování, tím tě dostává kam chce, řešíš čím jsi vinna, jak mu dokážeš lásku atp. - nijak, vše je málo, a bude hůř. Odpověz si sama, jestli ty máš od něj denně pozornost, pomoc, péči? Lásku?
@lv když je vše v pohodě, tak mám. právě že všem říkám, že mi pomůže třeba i přebalit, donese mi třeba jídlo večer a tak. prostě zlatej,... no ale když to přijde, tak mi řekne třeba shut up (je to cizinec) a že prostě chce hlavně být ode mě pryč... dneska se třeba fakt poprvé nevrátil domů, tak já neívm, jestli někoho má,.... tvrdí, že ne, když se ho opakovaně ptám. prostě mi říká, že mi na něm nezáleží a nikdy nezáleželo.
Asi bych si s ním zkusila v období klidu, kdy bude doma vše v pohodě, promluvit. Zeptala bych se ho, jestli ti dovede říct, co mu v takových chvílích vlastně vadí? Co se uvnitř něj děje? A pak bych mu zkusila říct, že rozumíš, jeho naštvání (nejistotě nebo cokoliv to je), ale že není dospělé chování sbalit si tašku a jen tak odejít. Že tohle by se mělo udělat po zralé úvaze, měl by mít promyšlené další kroky, tedy kam půjde, jak vyřešíte péči o děti atd. Řekla bych mu, že jeho chování je manipulativní a pokud s tebou chce být, měl by se pokusit s tím něco dělat. A dala bych si pozor na to, abych mu nepodstrojovala a nevyznávala lásku pro to, aby se cítil spokojený, milovaný a aby po tobě nevyjel, protože tohle se má dělat "jen tak", ze skutečné lásky bez dalšího očekávání. A asi ne denně, ono to pak opravdu zevšední a ztratí na významu. Zaměřila bych se víc na sebe, na vlastní spokojenost. V momentě, kdy se dostane znovu do takového stavu, bych si našla vlastní program, starala se o svoje věci, nechodila bych za ním, nechala ho, ať si se svými emocemi poradí sám a nenechala se ovlivňovat jeho manipulativním chováním. Netuším, jak často se to stává, jestli to udělá skutečně jednou za delší čas, takže zatím nenašel lepší strategie zvládání nějaké vlastní frustrace nebo je to u vás časté, což bych už viděla jako velký problém, kdy si na to navykl jako na něco, čím dosáhne svého.
@zuzkasim te%d jsme měli měsíc, kdy k tomu nedošlo, a říkala jsem si fajn, jsme schopni mít delší dobu bez tohoto.. a teď od soboty zas... jinak to je celkem pravidelně tak jednou za čtrnáct dní. když se o tom snažím promluvit s ním, když je mu dobře, tak říká, že ty věci nemyslí vážně, je toho na něj moc, nikdy nechce být beze mě atd. ale jak jsem psala výše, dneska se třeba fakt nevrátil z práce... a protože máme společný účet, viděla jsem, že platil hostel. já doma dvě děti a psa s průjmem, jen mi napsal, že potřebuje peníze, když jsem napsala, že nemám čas to řešit, protože jsem mezi vytíráním průjmu a venčením a dětmi...tak mi napsal good luck. omlouvám se, je mi fakt smutno, tak to tady tak bleju, že je mi ze sebe až špatně.
@lv když je vše v pohodě, tak mám. právě že všem říkám, že mi pomůže třeba i přebalit, donese mi třeba jídlo večer a tak. prostě zlatej,... no ale když to přijde, tak mi řekne třeba shut up (je to cizinec) a že prostě chce hlavně být ode mě pryč... dneska se třeba fakt poprvé nevrátil domů, tak já neívm, jestli někoho má,.... tvrdí, že ne, když se ho opakovaně ptám. prostě mi říká, že mi na něm nezáleží a nikdy nezáleželo.
@krisvm to je typický, ono kdyby byl manipulátor pořád jen hnusnej, zlej, nikdo by s ním nebyl, víš? Proto jsou i hezký chvilky, až zveličují to, jací jsou úžasní a obět = ty, uděláš prakticky cokoliv, aby to bylo zase hezký, dobrý. Je to jak z učebnice.
Jak i pomůže přebalit, on má dítě, pečuje, myje, přebalit je úplně normální, ne pomoc tobě. Zbav se ho, než bude hůř.
@zuzkasim te%d jsme měli měsíc, kdy k tomu nedošlo, a říkala jsem si fajn, jsme schopni mít delší dobu bez tohoto.. a teď od soboty zas... jinak to je celkem pravidelně tak jednou za čtrnáct dní. když se o tom snažím promluvit s ním, když je mu dobře, tak říká, že ty věci nemyslí vážně, je toho na něj moc, nikdy nechce být beze mě atd. ale jak jsem psala výše, dneska se třeba fakt nevrátil z práce... a protože máme společný účet, viděla jsem, že platil hostel. já doma dvě děti a psa s průjmem, jen mi napsal, že potřebuje peníze, když jsem napsala, že nemám čas to řešit, protože jsem mezi vytíráním průjmu a venčením a dětmi...tak mi napsal good luck. omlouvám se, je mi fakt smutno, tak to tady tak bleju, že je mi ze sebe až špatně.
@krisvm To mi přijde už hodně často. Jestli je to ve spojitosti s depresí, měl by se léčit. Mě by v něčem takovém dobře nebylo.
@krisvm Hele, tohle nechceš mít doma. Moje situace taky není úplně super , nicméně tohle je za mě Red fleg. Může být ještě hůř. Ať to řeší odborně.
Nie, nie je to normálne, ani pre pacienta s ľahkou depresiou, povedala by som. To akože bez príčiny sa s tebou prestane baviť alebo hovorí, že chce byť bez teba? Po hádke by som to pochopila, aj keď aj vtedy je to minimálne detinské. Ja by som sa s ním nebavila tiež, robila si svoje, keď odíde, nezdvihla by som telefón, proste sa nenechala vmanévrovať do situácie, že on zo mňa urobí toho zlého bez príčiny a ja budem ešte šťastná a vďačná, že ma láskavo zobral na vedomie. Pre teba by nie je ľahké, lebo v tomto žiješ dlho. Skús terapiu, ale len pre seba, aby si celú situáciu videla tak, ako je a pokiaľ máš zázemie, niekoho, kto ti pomôže s deťmi (rodičia, súrodenci, kamaráti), rozíď sa s ním. Tento vzťah už asi dobrý nebude. Veľa šťastia.
Promiň ale takhle se dospělý člověk nechová...hodně rychle bych ho utla a nehrála bych s ním tuhle hru. Dělej si svoje a dej mu jasně najevo, že takhle ne. Nenech se stáhnout do bahna. Navrhni mu, že si konstruktivně promluvíte bebo běžte na terapii...ake tohle ať si strčí někam 😁
Je psychicky labilní, nebo citlivý vyděrač, manipulátor.. Js bych se s nim nepárala, nesnáším ufňukané chlapy. Rekni,at ze sebe nedela chudáka a zacne se chovat jako normální chlap.
Přijde mi to taky jako způsob manipulativního chování. Není to chování dospělého člověka, který respektuje svoji partnerku, pokud ty mu tu lásku najevo dáváš, jak píšeš. Nevím, co ještě chce. Jako každý z nás má různý tzv. jazyk lásky, třeba "potřebuje", abys mu tu lásku dávala najevo jinak, nevím jak (když mu to podle tebe prý říkáš), pokud není s něčím spokojený, má to říct, ale chovat se jak malé děcko a reagovat nekomunikací je úplně mimo. Nevím, k čemu tě chce tímto dostat a jak tě "vytrestat".
@krisvm omlouvám se, předtím jsem četla jen původní příspěvek...on jako prostě jen tak nedojde z práce a zaplatí si někde HOSTEL???? A pak ještě chce od tebe peníze na něco (on jako nemá svoje??)??? Ty jo, to je red flag jak blázen...to je buď na párovou terapii nebo na kopačky (z tvojí strany). Tvl. co to je za chování???
Jeslti trpí depresí a pak reaguje takhle, tak jako se musí ale chtít začít léčit, což jsem pochopila, že nechce a na terapie taky chodit nechce...v tomhle bych teda žít nechtěla.
Myslím, že je to projev nějakého vážného psychického onemocnění. Musí se okamžitě začít léčit, ty s dětmi v tomto nemůžete žít. Pro začátek se svěř lidem, co ti pomůžou - rodiče, sourozenci, blízcí přátelé atd. Vymysli si strategie, odlož si peníze, najdi náhradní bydlení atd. Jsi ve vážné situaci.

Ne, tohle se běžně opravdu nestává. S takovým exponátem bych tu budoucnost neplánovala. Neumím si představit, že bych musela vymýšlet jak ještě musim manželovi dokazovat svou lásku. Až odejde příště dobře si rozmysli, jestli něco takového chceš pustit zpátky.