Dětské nádobí na příkrmy. Jaké se vám osvědčilo?

luu25
28. srp 2023

Ahojte, hledala jsem v diskuzích ale všechny jsou staršího data tak otevírám novou diskuzi 🙂 Jaké nádobí pro děti se vám osvědčilo? Silikonové, plastové, keramické...? Nějaké vyhcytávky? Teď jsem na Googlu našla misky s přísavkami, zkoušel někdo?
Proč se ptám - sháním něco lepšího kamarádce jako dárek a sama jsem pro děti měla úplně obyčejné misky.

klokanka31
28. srp 2023

@luu25 Normální porcelán 😊

sinicka
28. srp 2023

Mně se osvědčilo plastové nádobí z Ikey. Mají výborné lžičky, kelímky, mističky.. poměr cena:kvalita naprosto bezkonkurenční za mě 🙂)

gdpr
28. srp 2023

My sme mali pre deti z ikei teda ešte stále máme pre deti 2.5 a 4r - tanieriky využívame pod pečivo misky na kompot alebo svačinky a poháre na pitie jedine co uz nepoužívame sú príbory ale co sa tyka nádob tak tie boli fakt dobra kúpa na niekoľko rokov

emillyhk
28. srp 2023

Já měla nějaké silikonové lžičky s delší rukojetí, ale ta lžička byla úplně pidi, další měnily zahřátím barvu. Ale syn nejradši jedl z obyčejných z DMka, co jsem dostala. Misky jsme měli různé, většinu jako dárek a skoro jsme je nevyužili, protože dokud jsem syna krmila já, tak buď z plastových kelímků od Aventu (ohřívala jsem v tom příkrmy v ohřívači) nebo později z keramického hrnku (dobře se mi s ním uhýbalo před nenechavou ručkou). Jinak nejlepší misky a talíře byly dětské z Ikea, můžou do myčky i mikrovlnky a malému se z nich dobře jedlo.

michaela666
28. srp 2023

Máme zmiňované IKEA a to je fakt bezkonkurenční. Jako dárek jsme dostali i plastovou sadu s Minie a to je taky fajn, ale za cenu jednoho setu jsem měla nakoupené komplet misky, kelímky, talíře a příbory z Ikei - po 6 kusech od všeho.

petulkadodo
28. srp 2023

@luu25 Silikonové nádobí už nikdy. Příšerně to chytá pachy, jak od jídla, tak i mycích prostředků. Po umytí v myčce je to skoro na vyhození. Plastové nadobí docela fajn jsme kupovali v DM - lžičky, talířky, misky.

similenka
28. srp 2023

@luu25 Plastové máme tak na krupky nebo rohlík, v létě pod nanuk. Kdybych měla dát nádobí jako dárek, tak koupím český porcelán třeba s krteckem. Já ho dostala taky jako dárek před skoro 20 lety a máme ho pořád.

krisstina93
28. srp 2023

Taky mame plastové z ikea :D porcelán vůbec, kolikrát se mi stalo, ze dítě popadlo misku a mrsklo s tím o zem, rozbila takhle i bambusovou misku 🙄 takže obyc plast je nejlepší. Silikon taky ne, ten mi vždycky chytne hned při prvním jidle barvu toho prikrmu a časem ten materiál je takový hnusny.

lauriak
28. srp 2023

Ja som mala drevny tanier pre babatko a najprv plastove lyzicky a vidlicky. Postupne sme presli na kovove.

areh
28. srp 2023

Sadu na oběd mám porcelán. Dostala jsem krásnou sadu od Thun, s krtečkem. Plastové mám jen misky a na ovoce, křupky a pod a když byli kluci menší, tak kelímky na pití. Nemám ráda prstové nádobí.

veru181
28. srp 2023

Měli jsme sadu z Ikey a lžičky nám nejvíce vyhovovali z dm. Pro staršího pak keramické nádobí s Krtečkem za nákupy v Lidlu (dá se i normálně koupit od výrobce).

klokanka31
28. srp 2023

@luu25 Mrkni na tenhle eshop, naše malá má od nich sadu s pejsem a kočičkou, a fakt nádherné nádobí, kvalitní. Mají hodně hezkých dětských motivů.
https://www.vivaporcelan.cz/detsky-porcelan/pej...

cuuza
28. srp 2023

A co třeba netekoucí hrnek? Ty jsou taky moc pěkné, treba od nuku. Jinak jsme po různých pokusech taky skončili u ikey 😉

konidana
28. srp 2023

Kdysi tady @rebe jako ambasadorka vychvalovala originální porcelánové nebo bambusové nádobí, mozna i plastove?
Znacka #lassig. Celkem mne to zaujalo i kdyz jsem ho jiz nepotrebovala

malytlustyhroch
28. srp 2023

Me by jako darek potesila detska sada od Thun, ale furt mi prislo skoda ji koupit, tak deti jedi ze sklenenych misek. Ale nekdo ze zasady sklo nebo porcelan k diteti neda treba do tri let (ja zas nechtela davat plast).

rebe
29. srp 2023

Záleží na tom, jaký má kamarádka vztah k používání plastů ve styku s jídlem. Plastové nádobí je hezké, odolné a nerozbitné, což mnoho rodičů oceňuje. Maminky, které směřují k netoxické domácnosti, ale k plastům přistupují také podle principu předběžné opatrnosti a ve styku s teplým, mastným a dětským jídlem je nepoužívají. Já osobně je nepoužívala i kvůli kultuře stolování.
Další variantou je biokompozitní nádobí (i tzv. bambusové), jako má například právě Lässig. Tam je ale otázka použitých lepidel, navíc podle některých zkušeností mých sledujících nemusí být nerozbitné, jinými slovy není tak odolné jako plastové.
Já používala od prvních příkrmů keramické a porcelánové nádobí. Nejvíc jsme měli nádobí značky Banquet. Mají moc pěkné vzory a sada talíř - hluboký talíř - hrnek stojí kolem 250 korun, takže případné rozbití mě tolik nemrzelo. Pravda ale je, že jsem při mytí rozbila víc kousků než děti při jídle, moje děti nebyly úmyslní rozbíječi.
Pak jsme měli i keramickou sadu značky Lässig, ta mě nadchla silikonovými proužky ve dně a přísavkami. Ty ale nejsou proto, aby dítěti znemožnily hodit nádobí na zem, takovou sílu nemají. Jsou tam proto, aby se dítěti při jídle talíř neposouval po stolku, aby se jim lépe jedlo.
Pokud si nejsi jistá, který materiál kamarádka preferuje, poradila bych ti jako dárek koupit dřevo. My máme dřevěnou misku s přísavkou https://www.skibi.cz/detska-miska-z-bambusoveho... a to je věc, která by mě opravdu potěšila. Nebo dřevěné prkénko https://www.skibi.cz/detska-podlozka-na-jidlo-l... - mají vždy víc variant zvířátek.

mama_mila
29. srp 2023

Mám už přes dva roky dělený talíř pro starší dceru, kupovala jsem Done by Deer a je super, ale jsou i jiné, dcera ho používá doteď. Teď jsem synovi koupila lžičky Munchkin a ty jsou taky parádní. Jinak jako dárek je super i nějaká pěkná sada třeba Thun, jak psaly holky, mají krásné. A je to věc, která se využívá dlouho.
Jo a ještě mě napadla zdravá lahev, ale to asi není úplně relevantní 🙂 ale je super, tak kdyžtak doporučuju

luu25
autor
13. lis 2023

Vracím se k mojí nové diskuzi abych moc poděkovala za všechny odpovědi, moc mi pomohly 🙂) Strašně mě dobře mi pomohla @mama_mila s tím děleným talířem. Nakonec jsem kamarádce vzala silikonový set, na který si sama ukázala ze seznamu obrázků (já vím, trošku podvádění) z eshopu https://www.moonbaby.cz/sady-detske-nadobi/ a k tomu jsem jí vzala bambusový hrneček, misku a lžičku, na které jsem narazila v drogerce. Jde mi hlavně o to, že je to lepší a hezčí a jako dárek. Mně samotné a věřím že i jí i malýmu by stačily úplně obyčejné věci, ale proč si nedopřát něco pěkného, když je příležitost.