icon

Jak přikrmovat dítě s citlivým trávením? Rady a tipy.

kokankaa
3. dub 2023

Ahoj holky, maminky,
mám 6měsíční holčičku a chtěla bych se vás zeptat na přikrmování. Moje malá, kterou jsem plně kojila, má už od narození velmi citlivé trávení. Koliky byly strašné, často má na obličeji rudé skvrny a vyrážky, i když jím skoro jenom vzduch 🙂. Teď jsme začaly s příkrmy, protože jí už mlíčko nestačí. Jenomže... Když jí dám více, než 3–4 lžičky dětské kašičky nebo přesnídávky, tak jsme skoro celou noc na nohou 🙂. Kupuju jí všechno dětské, kde je napsáno, že je to od 3 nebo 4 měsíců (přestože ona má už skoro 7) a teď má zase úplně červené tvářičky...
Zkrátka, zaprvé si myslím, že má málo jídla a zadruhé ji příkrmy dráždí a bolí.
Máte pro mě nějakou radu, co koupit, aby se najedla a v jejím čistém citlivém tělíčku to nedělalo paseku?

lv
3. dub 2023

Zkus prvně jednodruhovou zeleninu, cuketu, brambor, dýně.. Alespon 3 dny po sobe, abys videla pripadnou reakci a vysadila tento druh. V ty dny nezkousej nic dalsiho, kase atp (prvne by si mela navyknout na zeleninu, varenou, dusenou, v pare, pak s mnasem a pak ovoce, nasledne az obilninove kaše). Nezapomen na probiotika, tuk do prikrmu

squezy
3. dub 2023

https://prvni-prikrmy-krok-za-krokem.estranky.cz/
Ja jela podle tohodle před pár lety

konidana
3. dub 2023

@squezy mrkev ne, ta je pry celkem alergenni. Hypoalergenni je zelena zelenina (cuketa, brokolice, hrasek, ...) a pak ten brambor.

Super clanek tu kdysi mela myslim kamzyk

konidana
3. dub 2023

@kokankaa koukni ke @kam.zyk

kokankaa
autor
5. dub 2023

Holky, moc děkuji! 🙂