icon

Jak připravit cuketu jako první příkrm pro dítě?

3. pro 2022

Ahojte. Dnes bych chtěla dát dceři poprvé ochutnat cuketu (jako úplně první lžičku). Jak na to? Oloupat, podusit na páře doměkka a rozmixovat?

novamamina
3. pro 2022

Můžeš to tak udělat 🙂. Ale řekla že bych lepší je třeba dýně. Cuketa je fakt voda bez ničeho.

jana_zofie
3. pro 2022

@novamamina a mozna i proto mela u naa nejvetsi uspech prave cuketa s trochou masla.

autor
3. pro 2022

vahala jsem mezi dyni a cuketou a zvolila jsem cuketu prave proto, ze je dost neutralni.. jde mi o to aby mala okusila princip lzicky a jine konzistence nez tekute mliko. dyni zkusime treba v tydnu nebo zase pristi vikend🙂)

novamamina
3. pro 2022

Jasně, každý dle svého pocitu 🙂. Ať chutná

jjasmina
3. pro 2022

Oloupazlt, uvařit, rozmixovat a přidat nějaký tuk

autor
9. pro 2022

no.. tak nakonec to dopadlo uplne jinak, koupila jsem sklenicku od hippu - prvni dyne .. a ted otazka.. kolik toho muze mala snist? hrozne ji to chutna, ze lzicky ji jak profik a klidne by zpucla celou tu sklenicku naraz 😅 dala jsem ji to tedy na trikrat.. ale co priste, muzu ji dat kolik bude chtit?

lennus
9. pro 2022

Za sebe doporučuju metodu BLW, jela jsem ji až s druhou dcerou a super, ušetřilo mi to čas, má to spoustu výhod, bordel srovnatelný jako u mixování, to jsem dělala u staršího syna. 😄 Je k tomu i super kniha Vím, co mi chutná.